Autor Zpráva
Učimse
Profil *
Zdravim chtěl bych se optat pokud mám menu jako obrázkové odkazy jak napsat kod aby když kliknu na galerii tak aby se ukázala stejná stránka akorát s galerií...resp. když mám pod obrázkovým odkazem "home" cestu na základní stránku (Stránky.html) a k odkazu "galerie" přiřadim cestu (Stránky.html/galerie) odkaz nefunguje potřebuju zjistit jak udělat aby odkaz zobrazoval stejný obsah akorát s tim rozdílem že budu v galerii a ne na úvodní stránce...Musím vytvořit nový html dokument pro odkaz galerie? nebo jak na to?:D Díky za odpověď
jenikkozak
Profil
Učimse:
Musím vytvořit nový html dokument pro odkaz galerie?
Přesně. Vytvoříš druhou stránku, třeba galerie.html, která bude stejná jako stranky.html (nedoporučuji v názvech souborů používat diakritiku), jen s tím rozdílem, že vlastní obsah bude na obou stránkách různý. Menu, záhlaví a patička (jestli něco takového vedeš) bude na obou stránkách shodné.
Učimse
Profil *
Paráda:) díky....Je to můj první pokus o stránky až budu mít nějakej základ hodim sem kod:D ale asi to bude hroznej bordel:)
rudo
Profil
ahoj mám udělaný obrázek jako odkaz a v něm tekt(fotogalerie) potřebuju ale text dostat napolohovat do středu toho obrázku
od leva do prava to dělám text-ident : 40px; no nevím jak ho napolohovat vertikálne pomuže mi někdo? děkuju
Taurus
Profil
Vůbec ti nerozumím. Zkus to popsat nějak normálně, česky a srozumitelně; s živou ukázkou.
rudo
Profil
nechápu čemu nerozumíš živou ukázku ti neukážu jsem úplnej začatečník nevím jak to dostat na web to za 1.
délám si to zatím jenom ve svím PC
a co se týče mího problému mám prosté udělanej obrázek tlačitka jako odkaz v něm mám text odkazu a potřebuju dostat ten text na střed toho obrázku to je celý
jo a když je tohle vlákno zvané problémy v začátcích jen pro profíky stačí ŕíct
margin
Profil *
Vůbec ti nerozumím. Zkus to popsat nějak normálně, česky a srozumitelně; s živou ukázkou.
Tasartir
Profil
rudo:
Spíš je problém v tom, že si ne uplně přesně dovedeme představit, s čím máš problém. Píšeš, že už něco máš. A že k tomu potřebuješ něco dodělat. Taurus tě požádal, abys nám ukázal, co je to něco - abychom ti mohli pomoc to dodělat.. A to jsi neukázal. Tak těžko říct. Můžeme se pokusit střílet od boku (nebo jak se tady s oblibou říká: "Věštit z křišťálové koule.").
Pomůže ti něco takového?
<a href="#" style="display: block; width: 150px; height: 40px; line-height: 40px; text-align: center; background-image: url(tvuj_obrazek.png); background-repeat: no-repeat;">Text odkazu</a>

Edit na marginovo upozornění: jistě, moje chyba, opraveno. Říkal jsem si, že to tam ještě pro jistotu dopíšu, a nevěnoval jsem tomu moc pozornost. Děkuju za upozornění.
margin
Profil *
Tasartir:
background-repeat: none; je nesmysl, předpokládám, že jsi měl na mysli background-repeat: no-repeat;
Pokud je obrázek pro pozadí stejně velký (nebo větší), než jsou rozměry elementu, tak je zbytečné deklarovat background-repeat
rudo
Profil
děkuju za odpověď abych si ujasnil živá ukázka jak jsem četl není vložení kódu do tohohle okna tak se omlouvám
skoušel jsem to uložit na jsFiddle no nevím jak tam dostat obrázky zobrazí se sice stránka ale bez obrázku
jestli budeš ješte mít chvilku tak ti to skusím vysvětlit asi takhle:
v divu menu m8m tohle
<div id=menu>
<ul>
<li> <a class="tl" href="web.html">stranka</a></li>
<ul/>

a v stylopisu podotýkám že je to externí soubor mám tohle


a.tl {
display: block;
margin-top: 5px; (tohle je margin na rozestupy oni jsou ty tlacitka 3!)
width: 160px;
height: 40px;
background-image: url(images/tlacitko1.gif) ;
background-repeat:no-repeat;
text-decoration:none;
text-indent: 60px;
}

a problém spočívá v tom že je to všechno doposud ok! až na to že nevím jak posunout text odkazu na stred obrázku je pořád přilepenej na vrchu a do prava od kraje jsem ho dostal tím text-ident 60 px;

tady je odkaz ale nevim fakt jak tam dosta obrázky
http://jsfiddle.net/p2LrF/


jsem vul samozřejmě že na střed obrázku od vrchu ! nikoliv od kraje omlouvám se
margin
Profil *
Element se ukončuje nějak takto </div>, v kódu máš 2× nesmysl <div/>. Až tuhle chybu odstraníš, tak zjistíš, že něco děláš špatně, stránka se ti začne rozpadat.

Na vodorovné centrování textu je text-align: center;
Jednořádkové texty svisle vycentruješ tak, že nastavíš lene height na stejnou hodnotu, jako height.
Obojí ti už ukázal [#8] Tasartir, ale tys to vesele ignoroval.

Je zbytečné dávat každému odkazu v menu třídu .tl, místo selektoru a.tl můžeš odkazy zaměřit třebas selektorem #menu a.

Na jsFiddle se obrázky nedají nahrát, můžeš je nahrát třebas na nějaký obrázkový hostin a na jsFiddle používat absolutní cesty k obrázkům.
rudo
Profil
margin:
margine to že jsem ignoroval kolegu není pravda já si totižto nevšiml jeho vzkaz měl jsem to srolovaný a viděl jenom tvuj chci poděkovat za obě odpovědi pomohlo a co se týče těch jak je nazývaš nesmyslama já si nemyslím že je to až takovej nesmysl ono to fakčí jak jsem to myslel ten <div/> nad <h1> když ho zruším spůsobí přesne to co píšeš že se stránka rozpadne já ho tam dal proto aby uzavřel zvlášť to co je v # kontajneru ....no ja jsem úplnej začátečník ještě toho dost nechápu ale polepším se.
a Tasatrtir děkuju"
margin
Profil *
rudo:
ho tam dal proto aby uzavřel
Pokud máš v HTML kódu <div/>, tak ti to nic neukončí, je to totéž, jako bys tam měl počáteční značku <div>.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na ruda:
Chybná syntaxe HTML:
<div>nějaký obsah<div/>
Správná syntaxe HTML:
<div>nějaký obsah</div>
rudo
Profil
děkuju!!!!!!!!!!!! pochopil jsem šecko zatím je jak má být děkuju byli tam tý chyby odstraněno je to věc kterou jsem hned na první pohled nepoznal už teď ale vím o čem se točí děkuju

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: