Autor Zpráva
Učimse
Profil *
Zdravim všechny po hledání a zkoušení se mi nedaří umístit celou stránku do nějakého rámu aby se stránka nezobrazovala na celé ploše monitoru ale jen uprostřed v nějakym rámu ... takhle zatim vypadá kod: (první pokus o web) za všechny další rady budu vděčnej věřim že tam je spousta nesmyslů:)))
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
<html>
<head>
<title>Solidni opilecke sdruzeni</title>
<head>
<body>
<body bgcolor="black">
</body>

<center><a href="Stranky test.html"><img src="logo.gif" width="700" height="130" alt="logo"></center></a>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<div style="float:left; width: 150px;">
<div style="margin-left: 200px;"><a href="Stranky test.html"><img src="home.gif" width="140" height="85" alt="home"></div></a>
<div style="margin-left: 200px;"><img src="akce.gif" width="140" height="85" alt="akce"></div>
<div style="margin-left: 200px;"><a href="galerie.html"><img src="galerie.gif" width="140" height="85" alt="galerie"></div></a>
<div style="margin-left: 200px;"><img src="diskuze.gif" width="140" height="85" alt="diskuze"></div>
</div>
Someone
Profil
Nerozumím otázce, myslíš rám jako box, ve kterém se zobrazí stránka(jako tady, když klikneš na nějaký nadpis) nebo rám jako <iframe> ?
margin
Profil *
Koukni na http://qu.wu.cz/webtest/jednoduche-schema-stranky.htm, možná to je to, o co se snažíš.
Učimse
Profil *
Jde o to, že stránka je jen na černém pozadí já bych to chtěl naházet nesjpíš do těch "boxů" jako to je třeba tady http://www.vystava-moo.mysteria.cz/panely/ všechen text atd. je zarámovaný já to mám prostě na černym pozadí toť vše:)
jenikkozak
Profil
Učimse:
za všechny další rady budu vděčnej věřim že tam je spousta nesmyslů:)))
1. Značku <body> můžeš mít v dokumentu maximálně jednou, ty ji máš dvakrát (řádek 6 a 7).
2. Značku </body>, kterou máš na osmém řádku, patří úplně na konec obsahu dokumentu, tedy na řádek 22.
3. Nesmíš křížit značky. Na 9. řádku máš <center><a></center></a>. Protože <a> začíná uvnitř <center>, musí také uvnitř <center>u skončit. Tedy <center><a></a></center>.
4. To samé platí i pro odkazy v divech na řádcích 16 - 19. (Je to pravidlo, které platí všude.)
5. Ještě ti v tom dokumentu chybí určení kódování.

Jde o to, že stránka je jen na černém pozadí já bych to chtěl naházet nesjpíš do těch "boxů"
K tomu ti pomůže marginův příklad.
Učimse
Profil *
Díky moc za rady ... jenom nechápu když si zobrazim zdrojovej kod tý stránky od margina tak je tam popis ale v samotnym kodu nejsou žádný definice pro rozlohu tý stránky resp. zarámování tý stránky ve středu prohlížeče, oddělení menu hlavičky patičky. Ten kod co jsem tu vyhodil dá se celej obsah hodit do iframeu? Aby to bylo v rámečku...? Jinak když se podívám na jakejkoliv zdrojovej kod nějaký stránky ty definice pro tu kostru tam prostě nevidim:D Díky za odpovědi na stupidní dotazy:)
jenikkozak
Profil
Učimse:
jenom nechápu když si zobrazim zdrojovej kod tý stránky od margina tak je tam popis ale v samotnym kodu nejsou žádný definice pro rozlohu tý stránky resp. zarámování tý stránky ve středu prohlížeče, oddělení menu hlavičky patičky.
Vždyť je ten kód plný poznámek.
Jediný rozdíl je v tom, že v té stránce je použit stylopis v hlavičce dokumentu, zatímco ty používáš inline zápis. (Tuhle stránku si prosím prostuduj. A neboj se ten web projít důkladněji. Nekouše. Doufám.)

Ten kod co jsem tu vyhodil dá se celej obsah hodit do iframeu? Aby to bylo v rámečku...?
Ale né. Druhý příspěvek tohoto tématu ignoruj, to si tu jen Someone udělal malou reklamu, iframe nepotřebuješ. Pokud si lépe neprostuduješ základy CSS, těžko se pohneš dál.
Učimse
Profil *
Takže jestli jsem to pochopil správně u stránek co sem dal margin je použit externí css pro rozložení odsazení rámy a podobně?
jenikkozak
Profil
Učimse:
Ne, tam žádný externí stylopis není.
Nahoře v dokumentu je nevyznačená hlavička. <head> má totiž nepovinné značky. <head> a </head> se tedy psát nemusí.
Na prvním řádku je uvedeno kódování windows-1250, na druhém řádku je titulek.
Na třetím řádku začíná stylopis, který končí na 100. řádku.
Následuje tělo stránky. Opět platí, že <body> a </body> jsou nepovinné značky. Takže tady je nehledej. A v tom těle stránky je normálka HTML. Jeho kostra (schéma, chceš-li) je vypsáno i přímo na té stránce:
<body>
  <div id=vse>
    <div id=hlavicka>…</div>
    <menu>…</menu>
    <div id=obsah>…</div>
    <div id=paticka>…</div>
  </div>
</body>
Ten zdrojový kód je opravdu dobře okomentovaný, články na Jakpsatweb, na které jsem tě odkázal, jsou dobře napsané. Teď to záleží jen na tobě - buď si to budeš chtít prostudovat, nebo se tu můžeš ptát na každou kravinku. Nevím, jak ta první cesta, ale ta druhá ke slávě nevede. :)
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Učimse:
v nějakym rámu...
Orámovat můžeš blok pomocí CSS-vlastnosti border. Můžeš orámovat <div> obalující celou stránku, nebo hned <body> – do CSS si napiš třeba:

body {
        width: 960px;
        margin: 20px auto; 
        border: 10px solid black;
     }

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0