Autor Zpráva
rollerblade
Profil *
Ahoj, chtěl bych udělat na stánku toto: Na stránce bude jaký je den a k tomu otevírací doba. Jak to bude fungovat: když bude úterý: Dnes je úterý otevírací doba: 10-18h. Nevíte jak na to?Moc prosím:) Děkuji.
margin
Profil *
Má to být v JavaScriptu, nebo v PHP? Pokud máš možnost použít PHP, doporučoval bych PHP, protože JS může mít návštěvník vypnutý.

Mimo téma, týden má sedm dní, takže vypsání celé otevírací doby moc místa nezabere. I když na druhou stranu si dovedu představit velký nápis s dnešní otevírací dobou a pod tím tabulku s celotýdenním rozvrhem otevírací doby.
rollerblade
Profil *
Chtěl bych to spíš PHP, jen nevím jak na to:) Chtěl bych jen, aby to bylo na jeden řádek: Středa: 8:00 - 12:00 ostatní dny a kompletní otevírací dobu budu mít na stránce kontakt.:) Prosím tedy o radu:) Nebo jak na to v PHP.. nejlépe nějaké řešení mockrát děkuji.
Keeehi
Profil
rollerblade:
Já jako potencionální zákazník bych chtěl vidět určitě otevírací dobu celého týdne. Chci se u vás zítra po práci stavit, ale jak mám vědět, zda to ještě stihnu, když tam je napsaný jen dnešek.

Takže na stránce by to chtělo celou tabulku. A když už tam je, je zbytečné informaci o dnešním dni duplikovat. Co by se dalo udělat je to, že by třeba ten řádek s dnešním dnem byl zvýrazněn lehkým podbarvením, ale je to zbytečné. V tabulce s otevírací dobou nemá nikdo problém se rychle zorientovat.
Holi-cz
Profil *
Není to úplně profesionální, ale mělo by to stačit. Jen bacha, až budete editovat otvíračky, jde to neděle,pondělí,úterý,...
$dny = array(neděle, pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota);
$otviracka = array("5:00 - 10:00", "6:00 - 11:00", "7:00 - 12:00", "8:00 - 13:00", "9:00 - 14:00", "10:00 - 15:00", "11:00 - 17:00");
$den = date(w); 
echo "Dnes je "; 
echo $dny[$den];
echo " a otevírací doba je ";
echo $otviracka[$den];
Keeehi
Profil
Holi-cz:
Zkusil jsi to spustit? Divil bych se, kdyby ti to šlo.

$data = array(1 => array("ponděli", "5:00 - 10:00"), array("úterý", "6:00 - 11:00"), array("středa", "7:00 - 12:00"), array("čtvrtek", "8:00 - 13:00"), array("pátek", "9:00 - 14:00"), array("sobota", "10:00 - 15:00"), array("neděle", "11:00 - 17:00"));
$den = date("N"); 
echo "Dnes je ".$data[$den][0]." a otevírací doba je ".$data[$den][1].".";
Holi-cz
Profil *
Zkusil a funguje. Není důvod proč by nemělo. Vím, že to není úplně (jak jsem psal) profesionální, ale pokud PHP neumí, bude to přehlednější :)
Keeehi
Profil
Holi-cz:
Jde třeba o to, že jak to máš napsané, tak do toho pole na začátku přidáváš 7 konstant. Zapomněl jsi to obalit uvozovkami a ze stringů se ti staly konstanty.
rollerblade
Profil *
Zatím moc díky:) Mockrát děkuji za všechny připomínky, na php se chci pořádně vrhnout:) Je pravda ,že jsem v tom PHP na začátku. :) Určitě vyzkouším:) Jsou ještě nějaká elegantní řešení?:) Jinak díky Holi-cz a všem, co napsali:)
Keeehi
Profil
Toto je docela elegantní řešení. Nemusí to všude fungovat, vyzkoušejte to přímo na servru, kde to bude nasazeno.
setlocale(LC_ALL, 'cs_CZ');
$doba = array(1 => "5:00 - 10:00", "6:00 - 11:00", "7:00 - 12:00", "8:00 - 13:00", "9:00 - 14:00", "10:00 - 15:00", "11:00 - 17:00");
echo "Dnes je ".strtolower(strftime("%A"))." a otevírací dova je ".$doba[date("N")].".";

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0