Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Filip Č Profil |
#1 · Zasláno: 11. 3. 2012, 16:45:38
Dobrý den,
tady na stránkách jsem se dočetl <body> <div style="width: 800px; margin-left: auto; margin-right: auto;"> ... celá, jakkoli složitá stránka </div> </body> .... tak sem to teda vyzkousel, výsledek se nedostavil, chci tim ovlivnit celou stranku včetně pozadí, ale to se definuje přece do tagu body.. .... tak sem teda zkusil externi css: #vycentrovat { width: 900px; background-image: URL("pozadi 2.gif") ;margin:0px auto; } pozadí se načetlo, takže předpokládám že chyba bude někde v marginu (zkousel sem i m-left a -right) poradi nekdo pls? |
||
Someone Profil |
pozadí vycentruješ takto: background-position: center;
<body style="background-image: URL('pozadi 2.gif'); background-position: center;"> <div style="800px; margin: 0px auto 0px auto;"> text text text text text text text text text text text text text text text text text text </div> <body> |
||
panther Profil |
#3 · Zasláno: 11. 3. 2012, 16:50:29
Filip Č:
je jedno, zda jde o inline zápis, nebo zápis v externím stylopisu. „včetně pozadí, ale to se definuje přece do tagu body“ pozadí lze nastavit čemukoliv, včetně tohoto divu. Případně existuje ještě vlastnost background-position, která by ti mohla pomoci. |
||
Filip Č Profil |
#4 · Zasláno: 11. 3. 2012, 16:59:58
Díky, takhle vim jak vycentrovat pozadí, ale doufam ze prave ten margin mi pomůže vyřešit problémy se zobrazenim stránek na počítači s jinym rozlišením.. U background-position mi to blbne, počítám že když bude na pevno daný width:Xpx tak to delat nebude.. Nebo se pletu?
|
||
panther Profil |
#5 · Zasláno: 11. 3. 2012, 17:04:49
Filip Č:
„U background-position mi to blbne“ background-position: center top bude pozadí vždy, nehledě na rozlišení, uprostřed nahoře. Mícháš dohromady dvě věci, centrovaný blok a centrovaný element - jiný, než který má to pozadí. Pokud se pozadí váže k danému elementu, nedávej ho k body , ale přímo k danému prvku.
„počítám že když bude na pevno daný width:Xpx tak to delat nebude“ ... nevím, co myslíš, že dělat bude nebo nebude. Bude cestovat, protože bude vždy Xpx od kraje monitoru. Ale to si můžeš zkusit sám. Pokud budeš žádat konkrétní radu, přiož odkaz na stránku, kde problém řešíš. |
||
Filip Č Profil |
#6 · Zasláno: 11. 3. 2012, 17:12:53
aha.. no.. myslel sem že právě když budu přidávat další např. obrázkový odkazy Xpx od kraje do toho marginem vycentrovanyho pozadi, bude se to počítat za kraj počátek toho pozadí... teprve se učim takže nevim:D.. odkaz bych dal ale jeste nemam domenu...
|
||
panther Profil |
Filip Č:
„odkaz bych dal ale jeste nemam domenu“ buď si zařiď nějaký freehosting, nebo se spokoj s tím, že tvůj popis není dostatečný, nikdo neví, co přesně kde děláš a píšeš a nemůžeš tudíž dostat konkrétní radu. Rady, které šly poskytnout (a ve více možnostech), jsi dostal. Záleží na tobě, jak s nimi naložíš. |
||
Filip Č Profil |
#8 · Zasláno: 12. 3. 2012, 09:22:46 · Upravil/a: Filip Č
děkuju, vím, ale prostě chci funkční margin, netuším fakt v čem je chyba, dokonce sem se i radil s kamarádem co v tom už chvíli dělá a nevěděl... Kdyby ste se naposledy podívali, co může být na zápisu :
<body style="background-image:URL(Zima.jpg);background-repeat:no-repeat;width:900px;margin:0px auto;"> špatně? pozadí se načte, neopakuje se, má správnou šířku, ale margin nic, tohle je tak 5 tý pokus, asi to du teda dát i online, protože mě to fakt štve.. http://failpage.wz.cz/x.html |
||
Someone Profil |
Tagu Body nemůžeš dát margin, pokud jsi pečlivě četl tak bys to měl vědět. Body má 100% šířku, jak ho chceš tedy zarovnat na střed? Použij background-position: center nebo si vytvoře nějaký div na pozadí toho divu dej tento obrázek a tomu divu dej margin. Odstraň tu šířku z toho pozadí, je to kravina. Buď udělej:
<body style="background-image:URL(Zima.jpg);background-repeat:no-repeat;background-position: center"> </body> <body> <div style="background-image:URL(Zima.jpg);background-repeat:no-repeat;width: 800px; height: 800px; margin: 0px auto 0px auto;"> </body> |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na Someone:
„Tagu Body nemůžeš dát margin“ Ve standardním režimu může, <body> pak funguje skoro jako obyčejný obalový element. Podívej se třeba na zdroják Sémantika.name.
|
||
Filip Č Profil |
#11 · Zasláno: 12. 3. 2012, 10:28:04 · Upravil/a: Filip Č
ok, no u pozadi na divu jsem to taky zkousel, ale zkusim to jak pisete, a uvidim :).. děkuju
tak bohužel, ani toto nefunguje.. adresa stale ta sama, je to tam upraveny s tim divem a nic :/ ... tak udajne je to explorerem, děkuju všem :) |
||
rudo Profil |
#12 · Zasláno: 12. 3. 2012, 13:43:26
Filip Č:
ahoj já to ŕeším asi takhle <body> <div id="kontajner"> <body/> a v stylopisu mám tohle #kontajner { width: 800px; margin: 0px auto; } je to zarovnaný na střed s pozadím a všem co naházíš do tohohle div-u čte to i explorer na středu |
||
margin Profil * |
#13 · Zasláno: 12. 3. 2012, 14:48:25
Filip Č:
„tak udajne je to explorerem“ Je to kombinace Explorer a vykreslovací režim. Pokud použiješ jakýkoliv !doctype pro standardní režim, tak v IE6 a novějších to bude fungovat. Ty nepoužíváš žádný !doctype, takže všechny prohlížeče, včetně IE, jsou ve quirk režimu, přičemž právě v IE je nejvíc viditelných rozdílů mezi standardním a quirk režimem. |
||
Filip Č Profil |
#14 · Zasláno: 13. 3. 2012, 12:52:07
aha. no doctype používam, ale tohle konkretně jsem zplácal na rychlo v práci v poznámkovym bloku na zkousku :D diky :)
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0