Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
FraMeRr Profil |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2012, 13:42:51
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak lze programovat offline. Jde mi to, že když programuju a nemám přístup k internetu, například PSP pad mi ukazuje úplné blbosti, když zmáčknu F10, tak se chci zeptat jestli není nějaký program, který by zobrazoval offline stránku, jako prohlížeč? Děkuji
|
||
Fisak Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2012, 13:53:13
FraMeRr:
ahoj.. no nevím v jakym jazyce programuješ ale jsou tzv. localhosty.. já například dělám v html, css, js, php a sql. Takže potřebuju apache s php apod. Ale já radši než bych se piplal s nastavováním a instalováním apache tak si stáhnu vertrigo(existuje i např. wamp(lamp pro linuxy)) a to slouží jako localhost server. Jo a ještě upozornění. Nemůžeš při tom mít zaplý skype :D |
||
Mistr Profil |
FraMeRr:
V čem je problém, že si nemůžeš prohlížeče nainstalovat na počítač? V nich si stránky bez problémů zobrazíš. A to i v případě, že nebudeš mít připojení k internetu. |
||
Mároš Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2012, 13:54:50 · Upravil/a: Mároš
Programovat offline lze, stáhni si EasyPHP.
Fisak: Skype můžeš mít zapnutý, stačí aby naslouchal na jiným portu :) |
||
FraMeRr Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2012, 13:57:56
Mistr pokud to jde teda v prohlizeci, na co jsou ty programy, které mi zde poradili? Jinak děkuju všem za programy a programuju html,css,php :-)
|
||
Mistr Profil |
#6 · Zasláno: 16. 3. 2012, 14:05:29
FraMeRr:
„pokud to jde teda v prohlizeci, na co jsou ty programy, které mi zde poradili?“ Záleží na tom, co si představuješ pod pojmem "programovat". Začátečníci tvorby webových stránek si pod pojmem programovat často představí prosté tvoření webových stránek v jazyce HTML, případně CSS. Na to skutečně lze použít pouze prohlížeče, které jsem Ti uvedl. Programovat ovšem lze i v JavaScriptu. A zde si opět ještě vystačíš s mnou nabízenými prohlížeči. Pokud programuješ v PHP, pak je vhodné si stáhnout například EasyPHP, na což zde kolega Mároš upozorňoval. Vzhledem k tomu, že Ty programuješ v PHP, jak jsi uvedl až ve zdejším pátém [#5] příspěvku, je pak pro Tebe aktuální ta poslední varianta. Stejně ale budeš potřebovat ony mnou zmíněné internetové prohlížeče. |
||
FraMeRr Profil |
#7 · Zasláno: 16. 3. 2012, 14:14:59
Dobře tak děkuju moc za rady a vysvěltení :-)
|
||
Fisak Profil |
#8 · Zasláno: 16. 3. 2012, 14:29:01
Mároš:
a jak přepnu port ?? |
||
Mároš Profil |
#9 · Zasláno: 16. 3. 2012, 15:11:24
Fisak:
Nástroje / Nastavení , vlevo v menu Rozšířené / Spojení :) Nevim jak je to defaultně, já mám port 40547 a zaškrtnuto "Použít porty 80 a 443 jako alternativní porty připojení" a xampp od tý doby neřve :) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0