Autor Zpráva
FraMeRr
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak lze programovat offline. Jde mi to, že když programuju a nemám přístup k internetu, například PSP pad mi ukazuje úplné blbosti, když zmáčknu F10, tak se chci zeptat jestli není nějaký program, který by zobrazoval offline stránku, jako prohlížeč? Děkuji
Fisak
FraMeRr:
ahoj.. no nevím v jakym jazyce programuješ ale jsou tzv. localhosty.. já například dělám v html, css, js, php a sql. Takže potřebuju apache s php apod. Ale já radši než bych se piplal s nastavováním a instalováním apache tak si stáhnu vertrigo(existuje i např. wamp(lamp pro linuxy)) a to slouží jako localhost server. Jo a ještě upozornění. Nemůžeš při tom mít zaplý skype :D
Mistr
FraMeRr:
V čem je problém, že si nemůžeš prohlížeče nainstalovat na počítač? V nich si stránky bez problémů zobrazíš. A to i v případě, že nebudeš mít připojení k internetu.
Mároš
Programovat offline lze, stáhni si EasyPHP.

Fisak:
Skype můžeš mít zapnutý, stačí aby naslouchal na jiným portu :)
FraMeRr
Mistr pokud to jde teda v prohlizeci, na co jsou ty programy, které mi zde poradili? Jinak děkuju všem za programy a programuju html,css,php :-)
Mistr
FraMeRr:
pokud to jde teda v prohlizeci, na co jsou ty programy, které mi zde poradili?
Záleží na tom, co si představuješ pod pojmem "programovat". Začátečníci tvorby webových stránek si pod pojmem programovat často představí prosté tvoření webových stránek v jazyce HTML, případně CSS. Na to skutečně lze použít pouze prohlížeče, které jsem Ti uvedl.

Programovat ovšem lze i v JavaScriptu. A zde si opět ještě vystačíš s mnou nabízenými prohlížeči.

Pokud programuješ v PHP, pak je vhodné si stáhnout například EasyPHP, na což zde kolega Mároš upozorňoval.

Vzhledem k tomu, že Ty programuješ v PHP, jak jsi uvedl až ve zdejším pátém [#5] příspěvku, je pak pro Tebe aktuální ta poslední varianta. Stejně ale budeš potřebovat ony mnou zmíněné internetové prohlížeče.
FraMeRr
Dobře tak děkuju moc za rady a vysvěltení :-)
Fisak
Mároš:
a jak přepnu port ??
Mároš
Fisak:
Nástroje / Nastavení , vlevo v menu Rozšířené / Spojení :) Nevim jak je to defaultně, já mám port 40547 a zaškrtnuto "Použít porty 80 a 443 jako alternativní porty připojení" a xampp od tý doby neřve :)

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0