« 1 2
Autor Zpráva
Špunt
Profil *
Dopsal jsem tam ještě i ten "div" a stále mě to nefunguje, okno se zobrazý, ale místo obrázku je křížek. Chyba tam v názvu i umístění není. Není to třeba tím, že se to nesnáší se stylama, kterých mám v hlavičce plno? Pak mám obrázky v tabulkách, po kliknutí na ně se změní barva rámečku a ještě je tam toho víc. Není to tím?
Špunt
Profil *
Opravdu ti děkuju za tvou trpělivost...
Havel-st
Profil *
neni zač
... a nic si z toho nedělej - mnozí páni programátoři by mohli vyprávét, jak půl dne hledali závažnou chybu a nakonec to byl jen chybějící středník, nebo uvozovka. :-)
Havel-st
Profil *
Ha, přehlídnul jsem to před tím - musí to být v těch cestách, proč by to jinak fungovalo mě? Zkusil jsi tu poslední ukázku, ne?
Špunt
Profil *
Ano, zkusil, dokonce jsem si udělal přesnou kopii na tvuj odkaz a fotku jsem pojmenoval dub a nefunguje.., ale je to uplně stejné jako jsi mi to napsal, pouze fotka se jmenuje jinak, přepsal jsem to jméno. Fakt už nevim a jsem z toho dost špatnej. Zítra pošlu odkaz na stránku..., snad to ztoho poznáte, ale myslim, že teď už jsem vše napsal správně, opravdu nevim..., zatim se měj.
Špunt
Profil *
Ještě jestli to není tím, proč "dív" je pojmenován "imag", je možné, že je to tím nechal jsem to stejné.
Havel-st
Profil *
Tak ještě jednou, tohle ti funguje?
http://havel3.ralsko.net/downl/jswinop/spunt.html
To je přesně to tvoje i s adresářem, obrázky a bez divu.

(Div je html/css a nemůže mít na to vliv.)
Špunt
Profil *
Havel-st: Zkusil jsem to a také bohužel nic, posílám ten odkaz, zdroj by měl být celkem přehledný. Udělal jsem to pouze u poslední fotky, která je tam dvakrá uplně dole, jak si můžeš pak všimnout, fotky jsou v adresáři ůplně stejně...
http://www.tomas-rosicky.wz.cz/reprezentace4.html
Fred
Profil
N to to musíš dát taky do toho odkazu. <a href="cesta k obrazku" onclick="funkce; return false">
Fred
Profil
Takže konkrétně z tvého zdrojáku, první obrázek, atd.

<a href="fotogalerie/reprezentace/v/106vr.jpg" onclick="zoom(this.href, 'rosický', 'na fotbale', 'bude kopat', 190, 292);return false">
<img src="fotogalerie/reprezentace/106r.jpg" border="0" vspace="0" hspace="0">
</a>
Havel-st
Profil *
oprav si tento řádek:
obraz.document.write("<img src=\""+filename+".jpg\"");
na:
obraz.document.write("<img src=\""+filename+"\"");

... to se ti tam dostalo z původní verze skriptu (ta stím výkladem a bez popisků)
Havel-st
Profil *
promiň,
... mi dostalo
Fred
Profil
Udělal jsem to pouze u poslední fotky Aha, promiň to jsem si nevšimnul. Ale stejně pokud by jsi to napsal takhle a href="odkaz" onclick="funkce;return false" ošetříš možnost:
a/vypnutého js
b/zakázaných popup oken
Špunt
Profil *
Havel-st: Ježiš už mi to funguje, všichni jste moc zlatý, strašně moc děkuju, jste borci. Já se opravdu omlouvám někdy je to opravdu těžký když je ten dotyčnej, v tomle případě já "tupej"..., ještě malé doladění, ten rámeček "jde dát pryč"? Ještě jednou dík a přeju Vám moc štěstí...
Špunt
Profil *
Fred: Jasně, pochopil jsem to, taky díky..
Špunt
Profil *
Fred: b/zakázaných popup oken? Mohl by jsi prosím česky, já se považuju za začátečníka...
Havel-st
Profil *
Špunt > To jsou ta okna co na tebe vyskakují sami při otevření některých stránek. V nastavení prohlížeče to jde zakázat a někdy se s tím svezou i tahle skriptová okna "na kliknutí".

Fred > původně šlo jen o skript a pak jsem na ten odkaz zapoměl, díky.
Špunt
Profil *
Ještě taková otázečka, zkoušel jsem tam dát jiné písmo s pomocí tagu "font", nešlo mě to asi to jde pouze v CSS. Když bych v té fotce chtěl mít odkaz na jinou stránku, tak to bylo také bez úspěchu. Jde to vůbec?
Havel-st
Profil *
asi tuším, v čem je problém,
když v textu, ve skriptu použiješ uvozovky, musíš je opatřit vpředu zpětným lomítkem, protože jsou vyhrazeny pro skriptování. To platí i pro text v odkazu, mezi apostrofy ('autor', 'popis', ...).

<p style="font-family:Arial, sans-serif"> - normálně
<p style=\"font-family:Arial, sans-serif\"> - ve skriptu
Špunt
Profil *
Díky...
Dana Štěpková
Profil *
Při hledání informací o souboru image.js jsem narazila na váš článek, a mám dojem, že se potýkám s podobným problémem a potřebovala bych pomoci.

Můj problém:
Na internetové stránky mateřského centra Ratolest http://www.ratolest.ic.cz/
ukládám obrázky dětí, které nakreslily v našem kroužku kreslení Pastelky. Obrázky vždy vyfotím na kameru, stáhnu do počítače, kde je upravuji v AdobePhotoShop a případně dělám i ořezy, tudíž má každý obrázek jinou velikost. Na stránce jsou umístěny náhledy a já bych potřebovala, aby se obrázek po kliknutí na náhled otevřel do nového okna ve své původní velikosti, pokud je menší než rozměr obrazovky, , případně aby se automaticky přepočítaly oba jeho rozměry tak, aby se do obrazovky vešel celý. Rovněž jsem chtěla o, aby se do hlavičky nového okna neukládal automaticky název souboru a jeho velikost, ale abych si tam mohla vložit vlastní text, což mám dojem řešíte právě v této diskusi. Oboje bych potřebovala sloučit do jedné funkce.

Našla jsem článek Autoresize z IE6 ve všech prohlížečích/ Růžička Pavel
http://interval.cz/clanek.asp?article=2189,
kde je popis funkce nabízející zvětšit či upravit obrázek na celou obrazovku,a bere zřetel na rozlišení obrazovky. Bohužel,tak jak ta funkce je napsána mi to nevyhovuje a pokoušela jsem se ji upravit k obrazu svému, ale programování moc nerozumím a tak jsem tam nasekala nějaké syntaktické chyby a něco ani upravit neumím a touto cestou bych chtěla požádat o radu.

Vůbec si nevím rady, jak funkci upravit tak, aby se vyvolala při kliknutí na náhled obrázku, a obrázek, který se následně má načíst do nového okna byl tedy parametrem této funkce, a aby se nové okno svou velikostí přizpůsobilo původní či upravené velikosti otevíraného obrázku.
K otevírání obrázku používám tento mechanismus

<a href="vytvarka/pastelky/lenicka/ptacek_kolicek_2strana.jpg" onclick="window.open(this.href,'_blank','left=0,top=0');return false">
<img src="vytvarka/pastelky/lenicka/ptacek_kolicek_2strana_small.jpg" xthumbnail-orig-image="vytvarka/pastelky/lenicka/ptacek_kolicek_2stran a.jpg" border="2"></a>

Takže se otevře okno přes celou obrazovku a v něm je obrázek, ale s neupravenými rozměry,
takže pokud má někdo menší rozměry vidí ho jen část. Neumístila jsem tam posuvníky, protože je to stejně strašné, když člověk nemá možnost vidět ten obrázek celý, ale posouvat si ho.

tady uvádím funkci na úpravu velikost obrázku a tučně sem vyznačila, co jsem přidala
function FitImage(MyObj,ViewWidth,ViewHeight)
{ // funkce p&oslash;epo&egrave;ítá nové rozm&igrave;ry dle prostoru v okn&igrave; klienta
var ImgScale = OrigW/OrigH; // pom&igrave;r stran p&ugrave;vodního obrázku
var ViewScale = ViewWidth/ViewHeight; // pom&igrave;r stran okna klienta
MyObj.removeAttribute('width'); // preventivn&igrave; odebrat atribut width
MyObj.removeAttribute('height'); // preventivn&igrave; odebrat atribut height

tuto část jsem přidala, ale nefunguje to s ní
if (OrigW<ViewWidth) and (OrigH<ViewHeight)
{// pokud jsou oba rozmery obrazku mensi nez rozmery obrazovky, zachovat automaticky jejich puvodni rozmery kvuli kvalite zobrazeni na obrazovce
Set Orig()}
else
pokud tam teď zadám obrázek s menšími rozměry než jsou rozměry obrazovky, objeví se ve své původní velikost, pokud má obrázek některý z rozměrů větší než rozměry obrazovky else se již neprovádí a obrázek se otevře ve svých původních rozměrech a nevejde se na obrazovku, proč?

if (ImgScale>ViewScale)
{ // je možné natáhnout na ší&oslash;ku
MyObj.width=ViewWidth; // nastavit ší&oslash;ku obrázku na dostupnou ší&oslash;ku okna
MyObj.height=ViewWidth/ImgScale; // nastavit vy&oslash;ku obrázku podle pomeru
ImgScale, aby nedoslo ke zkresleni obrazku
}
else
{ // je možné natáhnout na výšku
MyObj.height=ViewHeight; // nastavit výšku obrázku na dostupnou výšku okna
MyObj.width=ViewHeight*ImgScale; // nastavit ší&oslash;ku obrázku podle pomeru
ImgScale, aby nedoslo ke zkresleni obrazku }

document.title= ImgObj.src + ' (' + ImgObj.width + 'x' + ImgObj.height + ')'; // do titulku nastavit zdroj obrázku a aktuální rozm&igrave;ry
}

dále jsem našla článek Inteligentní náhledy obrázků II.
na adrese
http://www.softnov.cz/iso-8859-2/index.php?ID=18878&rdbRate=1&basket=9 a850cb1316422b5803ad7688daf5d75

, kde popisují funkci FotoShow, která umístí do nového okna obrázek,jež je zadán jako její parametr a funkce se vyvolá kliknutím na náhled tohoto obrázku, což by mi vyhovovalo, ale nefungujeme mi to. V okamžiku, kdy jsem do skriptu napsala src="image.js" nefungovalo to, pracuji ve FrontPage a tam jsou barevně rozlišeny tagy,texty a podobně a s image.js najednou všechno zešedlo a při volání funkce se nic nedělo. Když jsem to image.js ze skriptu vyjmula zčásti to fungovalo, abych totiž zjistila, zda se obrázek načítá, dala jsem si do funkce dokument.writeln, kde jsem si nechávala vypsat velikost obrázku a v náhledu ve FrontPage to rozměry vypisuje a dokonce se otevírá okno, ale místi obrázku je tam jen křížek. Při samotném spouštení funkce, když otevřu html soubor se však vypíše pouze jeden z rozměrů a pak se nic už neděje. Dovedli by jste mi poradit, jak všechny tyto funkce skombinovat, aby to fungovalo, jak potřebuji.

Moc děkuji, pokud si najdete čas a pokusíte se mi poradit
Dana Štěpková.

[/b][b][/b][b]
prochi
Profil *
Zdravim, koukám že jste tu řešili ten script na otevření fotky s popiskem v novém okně... o.k. ale já bych potřeboval helpnout jak tam přidám jeden řádek kde mi to automaticky text přehodí na odkaz : např. pod obrázkem bude popis, autor, a ještě odkaz. Určitě to nějak pujde,ale zkoušel jsem to a nejde :-) poradíte? Díky
mnmn
Profil *
Reply= ===================== Vase zprava ===================== Ze dne: %:Date: Odesilatel: %f Prijemce: %:To: Prijemci v kopii: %:Cc: Predmet zpravy: %:Subject: =======================================================
Forward= ================== Preposlana zprava ================== Ze dne: %:Date: Odesilatel: %f Prijemce: %:To: Prijemci v kopii: %:Cc: Predmet zpravy: %:Subject: =======================================================
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.