Autor Zpráva
Slower
Profil *
Zdravím,

mám tady 4 řádky kodu a chtěl bych je pochopit, nejsem programator...

zatím jsem jen nasel, že str_replace něco nahradí....
prosím o pomoct a jednoduche vysvetleni kodu,
předem děkuji za Váš čas, pán bůh vám to oplať

$thisFile = str_replace('\\', '/', __FILE__);
$docRoot = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];

$webRoot  = str_replace(array($docRoot, 'knihovna/config.php'), '', $thisFile);
$srvRoot  = str_replace('knihovna/config.php', '', $thisFile);
Joker
Profil
Slower:
str_replace má parametry: nahradit co, čím, kde.
Čili to první nahradí zpětné lomítko normálním lomítkem (zpětné lomítko se používá pro escapování, proto je v řetězci escapované jako \\) a uloží do proměnné $thisFile.
To druhé nahradí buď document root anebo řetězec 'knihovna/config.php' ničím, neboli ho z $thisFile vlastně smaže, pokud se tam vyskytuje.
To třetí je podobné, odstraní z $thisFile řetězec 'knihovna/config.php'.
Slower
Profil *
Joker:
aha, tak to je jednoduchy:) Díky moc

mám tu ještě jednu poslední věc v configu, kterou bych chtěl chápat
if (!get_magic_quotes_gpc()) { // získa současné aktivní nastavení
    if (isset($_POST)) {
        foreach ($_POST as $key => $value) {
            $_POST[$key] =  trim(addslashes($value));
        }
    }
    
    if (isset($_GET)) {
        foreach ($_GET as $key => $value) {
            $_GET[$key] = trim(addslashes($value));
        }
    }    
}

tenhle kod znamena :

jestliže nezíská současné aktivni nastaveni
a jestliže nastaví promenou POST

foreach je nejake postupne zpracovani ale dale uz se ztrácím...

Věděl bys co ten kod znamena?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: