Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Slower Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 3. 2012, 10:42:25
Zdravím,
mám tady 4 řádky kodu a chtěl bych je pochopit, nejsem programator... zatím jsem jen nasel, že str_replace něco nahradí.... prosím o pomoct a jednoduche vysvetleni kodu, předem děkuji za Váš čas, pán bůh vám to oplať $thisFile = str_replace('\\', '/', __FILE__); $docRoot = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; $webRoot = str_replace(array($docRoot, 'knihovna/config.php'), '', $thisFile); $srvRoot = str_replace('knihovna/config.php', '', $thisFile); |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 30. 3. 2012, 10:53:24
Slower:
str_replace má parametry: nahradit co, čím, kde. Čili to první nahradí zpětné lomítko normálním lomítkem (zpětné lomítko se používá pro escapování, proto je v řetězci escapované jako \\) a uloží do proměnné $thisFile. To druhé nahradí buď document root anebo řetězec 'knihovna/config.php' ničím, neboli ho z $thisFile vlastně smaže, pokud se tam vyskytuje. To třetí je podobné, odstraní z $thisFile řetězec 'knihovna/config.php'. |
||
Slower Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 3. 2012, 11:12:11
Joker:
aha, tak to je jednoduchy:) Díky moc mám tu ještě jednu poslední věc v configu, kterou bych chtěl chápat if (!get_magic_quotes_gpc()) { // získa současné aktivní nastavení if (isset($_POST)) { foreach ($_POST as $key => $value) { $_POST[$key] = trim(addslashes($value)); } } if (isset($_GET)) { foreach ($_GET as $key => $value) { $_GET[$key] = trim(addslashes($value)); } } } tenhle kod znamena : jestliže nezíská současné aktivni nastaveni a jestliže nastaví promenou POST foreach je nejake postupne zpracovani ale dale uz se ztrácím... Věděl bys co ten kod znamena? |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0