Autor Zpráva
laz
Profil *
Zdravím

takze spravil som v ANSI - windows-1250 subor menom 11.php s charsetom win-1250 (v php suboroch ale niesu ziadne php kody ... mohol som tonazvat html ale uz sa mi nechcelo :) )

na webe v Rakúsku sa nezobrazujú mäkčene a na webe SK sa zobrazuju... co môže byť problém? ako to vyriesit? :) nastavit language sk v meta tagu?

www.casasi.com/11.php

a

www.bazarmix.sk/11.php

poraddte pls... VDAKA
shaggy
Profil
laz:
V prvom prípade ti server odosiela hlavičku
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
_es
Profil
laz:
Vo vlákne vadne znaky napriek nastaveniu charset si riešil to isté. Zdalo sa, že si príčinu problému pochopil. Aký má teda toto vlákno zmysel?
laz
Profil *
_es:

Taký, že som si neni istý či by na to niekto odpovedal, ano zdalo sa mi že som to pochopil, no nakoniec nie, pochopil som jedno, a to to ze súbot musí byť písaný v tom istom formáte ako je uvedené v <meta tagu>, tak som to spravil, a zas nic, už mám z toho nervy, aj keď je to moja chyba :), teraz všade čitam to, že v meta tagu je niečo iné ako to čo sa posiela v HTTP hlavičke serveru. ale zároveň nikde neviem nájsť konkrétny príkľad, ako nastaviť charset, ktorý sa bude posielat v hlavičke serveru.

Prečo sa zorazuje stránka v iso-8859-1 jeď v meta tagu je win1250 a aj subor bol pisany v notpad++ vo win1250 encoding?

Prosím o vysvetlenie ako 5ročnému decku.

Odkazov som si už pozrel kopec (aj o kódovaní na jakpsatweb.cz) ale nejak mi to nejde prepojiť v hlave :)
_es
Profil
laz:
ako nastaviť charset, ktorý sa bude posielat v hlavičke serveru.
Nepíšeš, ako tú HTTP hlavičku nastavuješ, tak ti nemôže nikto logicky poradiť, ako ju nastaviť. Ak tomu nerozumieš, tak ju nenastavuj vôbec a kódovanie nastav len cez meta značku. Teda vyhoď z PHP kódu kód, ktorý tú HTTP hlavičku odosiela. Alebo, ak je PHP kód rovnaký, tak nejako zmeň nastavenie servera, ak je odosielaná inak ako cez PHP. Nesúlad medzi HTTP hlavičkou a meta značkou je aj na východzej stránke toho „problematického“ webu. Na odoslanie HTTP hlavičiek je v PHP funkcia header.
laz
Profil *
_es:
Dik.

No rada "Vyser sa na to" ma moc nepovzbudila, kedze som pisal na zaciatku ze v subore 11.php nieje ziaden php kod, tak asi bolo jasne ze ju niajak nenastavujem. alebo ano ?
Viac kritizujes ako radis... eskus odlozit EGO a len tak porad. :)... ale asi to pojde cez header(...).


tak dik za radi :) zriesim to inak.


cakal som ze mi niekto napise toto:

header('Content-Type: text/html; charset=windows-1250');

vy mudrci :)

alebo toto ke klub len pre skusenych profikov ? :)

tak sory ze som sa rozpisal..

peace
_es
Profil
laz:
v subore 11.php nieje ziaden php kod
Tak prečo to nie je len HTML súbor?

asi bolo jasne ze ju niajak nenastavujem
No tak ju nastavuje/odosiela niečo iné na serveri, čo, ti asi nikto nevyveští - akosi nie je z čoho.
laz
Profil *
_es:
OK DIKY MOC :)
shaggy
Profil
laz:
cakal som ze mi niekto napise toto:
>
header('Content-Type: text/html; charset=windows-1250');
No vidíš, že si to dokázal nájsť aj bez nás, mudrcov. A ani ti to dlho netrvalo. My sme ti ukázali, čo máš zle, nájsť riešenie je už na tebe. Nemôžeme u každého predpokladať neznalosť jazyka, s ktorým pracuje.
peta
Profil
laz: Jeste si to muzes nastavit pomoci htaccess, jestli to maji ty servery povolene. pak to nemusis psat do php souboru. Nebo je zkus prejmenovat na html, pak by tam php kodovani nemusel vnucovat pres hlavicku.
"Na odoslanie HTTP hlavičiek je v PHP funkcia header. "
Vzdyt ti to poradil i s odkazem na manula plny prikladu. Tak nechapu tvou reakci, ze ti nic neporadil?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: