Autor Zpráva
RASíček
Profil
V JS začínám....
Mám na LOKÁLNÍM PC adresář s RŮZNÝCH nesystematicky pojmenovaných souborů různých formátů - obrázků. Obrázky do složky přidávám, ubírám, přejmenovávám... z těchto obrázků chci udělat rollover a mít ho na pozadí na ploše jako HTM stránku (ve WXP).

Nenašel jsem - na rozdíl např. od PHP - žádnou metodu, vlastnost..., která by projela obsah tohoto adresáře a názvy souborů třeba uložila do pole. Něco jako readdir v PHP.
Ano, jde to samozřejmě klasickým forcyklem, ale to by musely být soubory nějak systematicky pojmenované a očíslované, což je pakárna...

Druhá možnost,která mě napadá, nějakým softem (např. Wincommanderem) si uložit obsah adresáře do *.txt souboru, ten pak nějak načíst do scriptu a s ním pracovat. Jde to?
PROSÍM, poradí někdo? Předem VELMI děkuji.
margin
Profil *
RASíček:
nějakým softem
Podobné věci dělám bez softu, použiji vnitřní příkaz DOSu (ten je emulován, ale to nevadí), a výstup přesměruji do souboru.
dir > info.txt

dir /? vypíše nápovědu
RASíček
Profil
Díky,

tohle je, pravda, ten nejmenší problém, ale jak potom obsah přečíst a třeba uložit do pole JS...
nemeja
Profil
co třeba glob() a potom na to foreach(){}
Darker
Profil
Do javascriptu lokální soubory načíst automaticky nejdou, některé prohlížeče ale podporují čtení souborů vložených do uploadovacího inputu nebo přetažených na stránku.

Doporučuju si na to udělat jednoduchou konzolovou aplikaci v nějakém kompilovaném jazyce.

nemeja:
Mluvíme o javascriptu, nikoli PHP. Čti:
Nenašel jsem - na rozdíl např. od PHP - žádnou metod
peta
Profil
RASíček:
Vypis dir.exe vlozit do textarea pres ctrl+c/v a upravit pomoci JS. Na to se musis ptas? :)
Co ti brani nainstalovat si treba wamp server s php?
RASíček
Profil
for peta:
"...udělat rollover a mít ho na pozadí na ploše jako HTM stránku (ve WXP)." - a i když se obsah složky s obrázkama změní, o nic se už nestarat.
Takže bez PHP... :-(
Wamp nepotřebuju, jedu na Apache, PHP a MySQL. Php stránka na pozadí Plochy pustit nelze.

for Darker:
"Do javascriptu lokální soubory načíst automaticky nejdou..."
Asi se s tím budu muset smířit: vytvořit zvláštní složku, jednotně přejmenovat a očíslovat soubory, použít forcyklus, který při každé změně obsahu složky upravit...

Díky všem.
peta
Profil
Tady na jednom foru resi batak. Ale vubec jsem to netestoval :)
Do google jsem dal: bat file listing.
http://www.computing.net/answers/programming/batch-list-files-only-no-path/17113.html

@ECHO OFF
set search=
setlocal enabledelayedexpansion
for /r Drive:\path\dir %%g in (*) do (
if not defined search (set search=%%~nxg) else set search=!search!,%%~nxg
)
echo !search!>>list.txt

@echo off
setlocal
set first=y
(
  for /r Drive:\path\dir %%g in (*) do (
    if defined first (
      set first=
      set/p=%%~nxg<nul
    ) else (
      set/p=,%%~nxg<nul
    )
  )
)>list.txt

Tohle je tez zajimava stranka s prikazy pro soubory.
http://www.robvanderwoude.com/for.php

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: