Autor Zpráva
slower
Profil *
Zdravím, našel jsem na netu funkci pro upload obrazku, chtěl bych to zapasovat do mého webu ale napřed bych chtěl tomu porozumět ale jsem zatím začátečník v php, něco jsem si našel co znamenaji nejake funkce...ale i tak toho je moc

je tu někdo kdo by mi tuhle funkci vysvětlil aby to začatečník pochopil ?

Děkuji za Váš čas, pán bůh Vám to oplat
function uploadImage($inputName, $uploadDir)
{
    $image     = $_FILES[$inputName];
    $imagePath = '';
    
    if (trim($image['tmp_name']) != '') {

        $ext = substr(strrchr($image['name'], "."), 1); 

   
        $imagePath = md5(rand() * time()) . ".$ext";

        $size = getimagesize($image['tmp_name']);
        
        if ($size[0] > MAX_CATEGORY_IMAGE_WIDTH) {
            $imagePath = createThumbnail($image['tmp_name'], $uploadDir . $imagePath, MAX_CATEGORY_IMAGE_WIDTH);
        } else {

            if (!move_uploaded_file($image['tmp_name'], $uploadDir . $imagePath)) {
                $imagePath = '';
            }
        }    
    }

    
    return $imagePath;
}
Darker
Profil
/*
Proměnné:
$inputName - jméno inputu typu file do kterého byl obrázek zadán
$uploadDir  - cílová složka



*/
function uploadImage($inputName, $uploadDir)
{
    $image     = $_FILES[$inputName];
    $imagePath = '';
    
    if (trim($image['tmp_name']) != '') {
        //Zjistí typ přípony
        $ext = substr(strrchr($image['name'], "."), 1); 
 
        //Naprosto připitomělý způsob, jak určit název souboru do kterého se obrázek uloží
        $imagePath = md5(rand() * time()) . ".$ext";
        //Zjištění rozměrů obrázku
        $size = getimagesize($image['tmp_name']);
        
        //Zmenšení obrázku pokud je moc široký (výška je očividně libovolná...)
        if ($size[0] > MAX_CATEGORY_IMAGE_WIDTH) {
            //Nějaká funkce na změnění velikosti obrázku a jehp uložení
            $imagePath = createThumbnail($image['tmp_name'], $uploadDir . $imagePath, MAX_CATEGORY_IMAGE_WIDTH);
        } else {
            //Uložení na disk
            if (!move_uploaded_file($image['tmp_name'], $uploadDir . $imagePath)) {
                $imagePath = '';
            }
        }    
    }
 
    //Vrátí cestu k souboru nebo "" pokud se uložení nezdařilo
    return $imagePath;
}
Hacknout tohle trvá pět minut.
slower
Profil *
Darker:
Díky moc za pomoc:)
slower
Profil *
Pomohl by mi někdo ještě s tímhle kouskem?

Nechapu ten dotaz SQL $sql .= " IN (" . implode(',', $Id) . ")";

nikde jsem nenasel co znamená IN
 $sql = "SELECT cat_obraz  
            FROM tbl_category
            WHERE cat_id ";
    
    if (is_array($Id)) {        // jestlize je promena Id pole 
        $sql .= " IN (" . implode(',', $Id) . ")";        //implode oddeli carkama
    } else {
        $sql .= " = $Id";
    }    
jenikkozak
Profil
slower:
„IN“ se dá přeložit jako „v“ a jedná se o výraz, který předchází závorce, která obsahuje výčet hodnot, kterých musí daný sloupec dosáhnout. Např. SELECT * FROM tabulka WHERE sloupec IN (1, 3, 5) vyhledá záznamy v tabulce, kde sloupec „sloupec“ má hodnotu 1 nebo 3 nebo 5.

Ty máš pole $Id, které obsahuje několik položek. Pomocí implode z nich uděláš řetězec, v němž jsou jednotlivé položky odděleny čárkou (jako hodnoty 1, 3 a 5 v mém příkladu), a ten se připojuje do výrazu, kterým získáváš hodnoty z databáze.
slower
Profil *
jenikkozak
díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: