Autor Zpráva
skreaver
Profil
Zdravím Vás,

chcem sa opýtať,ak potrebujem tlačidlom spustiť jeden skript,ktorý sa vykoná a zároveň chcem aby sa tento skript vykonal iba raz denne,a to štýlom,ak kliknem na tlačidlo, vykoná sa skript napiše dátum aktualizácie. Ak nejaký iný užívateľ bude chcieť aktualizovať túto funkciu (v mojom prípade štatistiku) tak čas aktualizácie sa porovná s aktuálnym časom ,ak bude rovnaky,nevykoná sa nič,vypíše, že už bolo aktualizavané,ak sa nerovná aktualizuje sa (vykoná sa funkcia). Ja som urobil niečo také,bohužiaľ to nefunguje,neostane mi hodnota zapisaná v premennej aktuálny čas.

<form action="" method=get> 
    <button type=submit name=akcia value=1>Tlacidlo</button> 
</form> 


<?php 

if(isset($_GET['akcia']))
{ 
static $datum_aktualizacie;
$datum = date("d.m.y");
echo($datum_aktualizacie."je");

    if ($datum_aktualizacie != $datum) 
    {
    //funkcia();
    echo("<br>Aktualizácia dát vykonaná");
    $datum_aktualizacie = $datum;
   
     }
     
     else 
        echo("Dnesna aktualizacia uz bola vykonana");
}
?>
Str4wberry
Profil
Nelze použít automatické spuštění pomocí CRONu?

Co je cílem aktualizovat každý den?
Hando
Profil
Ahoj.

Takový detail - odkud script zjišťuje, kdy byla naposled provedena aktualizace? Zapisuje se to někam do souboru, případně DB?
skreaver
Profil
Hando:
Hmm,nie.....myslel som,že sa to uloží v premennej ,ale asi to tak nie je :) som začiatočník,ale to ukladanie súboru ma ani nenapadlo.Dobrý nápad. :)


Str4wberry:
Cron ? to myslim,že nemám predplatené v mojom webhostingu,ak myslim na to čo ty. a ide o to, že každy deň sa stiahnú údaje s regulátora a na stránke sa urobí štatistika.
_es
Profil
skreaver:
myslel som,že sa to uloží v premennej
Premenná existuje len počas behu PHP skriptu.
skreaver
Profil
_es:
ok,ďakujem.
Str4wberry
Profil
Pokud vytvoření statistiky znamená uložení nějakého souboru, tak si funkcí filemtime můžeš zjistit čas jeho poslední aktualizace.
skreaver
Profil
ďakujem za reakcie,idem to urobiť pomocou súboru. len jedna otázka? Dá sa nejak konvertovať dátum na čislo ?


Str4wberry:
nie ja dostanem z regulatora uz priamo tri premenne ,ale mozem ich hodit do súboru teda.


ďakujem,už to fakčí.
Hando
Profil
A co to ukládat do databáze? Udělat si třeba 5 sloupců - 1x id, 3x proměnná a 1x sloupeček ve formátu datetime?
Napadá mě třeba výhoda v tom, že by se dalo zpětně dohledat, jaká data přicházela v ten který den, kdyby to bylo potřeba...

Konvertovat datum na číslo lze, třeba přes mktime, ale je to nutné? Pokud se datum ukládá ve správném formátu, tak se s ním pracuje dobře.
skreaver
Profil
Hando

Nemám k dispozícií DB,ale uŹ som to urobil cez súbor,a jj,netrebalo konvertovať. ale ďakujem.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: