Autor Zpráva
mplomanka
Profil
mám takovou otázku co mně napadla . Prosim vás nedá se pomocí nějakeho scriptu nebo něčeho udělat aby se Na našem forku mněnilo Background cca mezi 2-5 obrazkama ?? :) Popřípade pokud to nejde v phpbb tak jestli to de naprogramovat nějak . do vlastnyho cms.

Moderátor Petr ZZZ: Titulek „Růzma backroundy“ působí odflákle a je poměrně dosti nesrozumitelný. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Someone
Profil
Jde to pomocí JavaScriptu... pokud stačí změna při aktualizace stránky tak i PHP.
mplomanka
Profil
a můžete mi ten jS dát nebo ten php Kod prosim děkuji
Borius
Profil
PHP:
$sadaObrazku=5;// 2–5 obrázků
print "<div class=\"pozadi_\">";
//Nebo jiný kód, kde postupně načítáš obrázky. Ať už ze souborů či databáze.
for ($i=0; $i<count($obrazky); $i++){ 
  if (($i%$sadaObrazku)==0){
    print "</div><div class=\"pozadi_{$i}\">";//Měním pozadí; Musí být deklarované v CSS
    //Kód, kde obrázky zpracováváš a zobrazuješ
    ...
  }
}
print "</div>";
Marek88
Profil
Borius:
Nefunguje.

mplomanka:
Jaké pozadí chceš měnit? To úplně vzadu (to modré) nebo to v popředí (to žluté)?

PHPBB neznám a proto neporadím, kam je potřeba dát PHP kód. Dá se to ale udělat přes JS, který dáš víceméně kamkoliv do stránky. To je pro tebe v tuto chvíli jednodušší a proto uvedu toto řešení. Přes PHP by to ale bylo lepší a pokud ti tu někdo poradí, kam přesně to zakomponovat, tak použij raději to...

JS řešení:
Obrázky pojmenuješ třeba:
nazev_obrazku_0.jpg
nazev_obrazku_1.jpg
nazev_obrazku_2.jpg
nazev_obrazku_3.jpg
nazev_obrazku_4.jpg

A kód bude:
(umísti ho "někam rozumně" do HTML kódu stránky)
<script>
var cislo = Math.floor(Math.round()*5); // pětka je tam protože měníš pět různých obrázků
document.body.style.backgroundImage="url('cesta/nazev_obrazku_'" + cislo + ".jpg)";
</script>

Tento kód změní to pozadí, které je více vzadu. Pokud bys chtěl měnit jiné pozadí, tak stačí změnit slovo body na getElementById("id_elementu_kteremu_chces_zmenit_pozadi").
mplomanka
Profil
jj chci stridat koompletne celej backround jak je ta hračka z lukem .)
Someone
Profil
<offtopic>Nazývat Ashku hračkou? No toto... ;)</offtopic>
Tento script by mohl pomoci:
    <script>
      function zmenit() {
        var pole = new Array('master_yi.png','katarina.png','lulu.png');
        var pozadi = document.body;
        pozadi.style.background = 'url(\''+pole[Math.floor(Math.random()*pole.length)+'\')'];
      }
    </script>
edit: Tělu stránky nastavte událost onload:
<body onload="zmenit()">

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: