Autor Zpráva
proxxx
Profil *
Cawte vedel by mi niekto poradit ako adresovat cestu k priecinku ktory sa nachadza o 4 urovne vyssie ako dany skript? Viem, ze ked sa chcem dostat o uroven vyssie tak sa to robi cez ../ ale ked ako to je ked sa chcem dostat o viacej urovni vyssie? Ked som pouzil ../ viac krat za sebou tak mi to nefungovalo. Nevedel by mi niekto poradit ? Dakujem.
Martin02
Profil
proxxx:
Ahoj,
mohu poradit jen, zkus použít absolutní adresu. Sice to není úplně dobré, ale jiné řešení neznám.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Martina02:
Ked som pouzil ../ viac krat za sebou tak mi to nefungovalo.
Musel jsi dělat v něčem chybu, adresa začínající na ../../../../ je v pořádku.
Možná by se ti hodila kořenová adresa. (Absolutní nepotřebuješ.)
proxxx
Profil *
Chamurappi:
Dakujem a za rady .. a nevedel by si mi povedat kde mam chybu ? Skript mam ulozeny v C:\Program Files (x86)\VertrigoServ\www\dsr a fotky mam ulozene na C:\foto ...ked to zapisem do kodu tak mi to nefunguje .. ako keby dany priecinok neexistoval ..

<a href="../../../../foto/0.jpg" rel="lightbox"><img style="border: none;" src="../../../../foto/miniatury/0.jpg"  alt="foto"/></a>

nevidite chybu?
Joker
Profil
proxxx:
fotky mam ulozene na C:\foto
Pomocí HTML odkazu lze otevřít jen soubory v rámci webu (adresáře, který je na webovém serveru definovaný jako kořen webu).
Předpokládám, že kořen webu je C:\Program Files (x86)\VertrigoServ\www, takže na webu jsou vidět jen soubory, které jsou uvnitř tohohle adresáře.
Fisir
Profil
Reaguji na proxxxe [#4]:
Musíš použít tuto cestu:
file:///C:/foto/0.jpg
To proto, že server vidí jen do svého adresáře. I když je na lokále tak do celého céčka nevidí.
proxxx
Profil *
Fisir:
skusil som to ale nefunguje to ani tymto sposobom .. :\\
Joker
Profil
Fisir:
Musíš použít tuto cestu:
file:///C:/foto/0.jpg
Poznámka, to ovšem soubor načte z počítače návštěvníka, takže to bude fungovat jen při otevření stránky z toho samého počítače (případně z počítače, který má ty obrázky nakopírované na stejné místo).
proxxx
Profil *
Joker:
aha jasne chapem a nevies mi poradit dake riesenie .. cely problem vznikol pre to ze robim skript pomocou ktoreho bude mozne uploadovat fotky na stranku..ibaze ked chcem nieco ulozit do toho adresara kde sa stranka nachadza (C:\Program Files (x86)\VertrigoServ\www\dsr) vzdy ma windows poziada o potvrdenie ci to tam chcem naozaj ulozit... cize ked ked som si vytvoril priecinok foto (C:\Program Files (x86)\VertrigoServ\www\dsr\foto) a spustil dany skript tak nastala chyba pretoze windows si ziada opatovne potvrdenie toho ze tam chcem nieco ulozit...


Joker:
Poznámka, to ovšem soubor načte z počítače návštěvníka, takže to bude fungovat jen při otevření stránky z toho samého počítače (případně z počítače, který má ty obrázky nakopírované na stejné místo).


cela moja aplikacia bude spustana len z mojho pc cize by mi nevadilo ani keby sa to adresovalo cez file:///C:/foto/0.jpg ale ani tak mi to nechce fungovat :\
Fisir
Profil
Reaguji na proxxxe [#7]:
nefunguje to ani tymto sposobom
Hm… to je divné. A co kdyby jsi to předělal takto: file:///C:\foto\0.jpg (sice nemyslím, že by to něčemu pomohlo, ale některé problémy jsou skutečně záhadné)
proxxx
Profil *
Fisir:
heh ani to nepomohlo ale dakujem za snahu :\ neznasam tieto zahadne problemy .. clovek nad nimi stravi vela casu a nakoniec zisti ze ide len o daku blbost
peta
Profil
proxxx:
"vzdy ma windows poziada o potvrdenie ci to tam chcem naozaj ulozit"
Proto pouzivam wamp-server :) Sice tohle jsem nezkousel, ale myslim, ze by to melo fungovat bez problemu.

file:///C:/foto/0.jpg
Kdyz vytvorim slozku foto a do ni nahraji obrazek a prejmenuji na 0.jpg, tak po zadani teto cesty do Ie nebo FF se obrazek zobrazi. Jenze php se k takovemu souboru nesmi dostat, to by bylo naruseni bezpecnosti. Php muze pouze takovou cestu vypsat do html kodu, coz je vlastne text, ktery bezne php vypisuje.

1. Pravdepodobne staci pridat na slozku www spravneho uzivatele a pak by se ptat uz nemusel. Pripadne mu na slozce www nastavit jina opravneni. On je to mozna zamer, ochrana proti virum, ktere si tam nahraji php kod a pak spusti.

2. Udelat si bat soubor, ktery budes spoustet pres exec(), ktery ti preda data obrazku. Pokud se to neda primo pres bat (nikdy jsem to nepotreboval, mozna copy soubor1 > nejake device), tak je mozna nutne stahnout program, ktery umi predat data obrazku nebo udelat v delphi.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: