Autor Zpráva
rosta
Profil
Zdravím chci vás všechny požádat o radu moc díky .http://www.inzeratyzdarma.cz/

Mám vytrvořené tři složky sitemap.xml v robots.txt jsou také vypsány .

1. http://www.inzeratyzdarma.cz/sitemap.xml inzerce indexuje ok
2. http://www.inzeratyzdarma.cz/sitemap1.xml inzerce rss indexuje ok
3. http://www.inzeratyzdarma.cz/sitemap2.xml firmy neindexuje

dotas 1 zajímalo by mě proč sitemat2.xml neindexuje -FIRMY- přitom zdroják je stejný jako na ostatních sitemap ?
dotas 2 je možné že goole zakázal indexování firem?
dotas 3 proč v web tools v sitemap.xml jednou u ukazuje hodnotu, příklad 9587 a druhýden jen 1258 indexu je to přírustkově ?
dotas 4 kde se dá dostat více info k tomuto tematu?



Jinak moc díky za vaše připomínky k tomuto tématu.Přeji všem hezký dem Rosťa
ludekbrno
Profil *
rosta:
1) těžko říct, nemůže do toho zasahovat robots.txt?
2) určitě ne
3) podotknul bych, že inzerce je velice prchavá, tedy rychle ztrácí aktuálnost a ani bych se nedivil, kdyby google takové weby a zejména inzerát v nich indexoval velmi sporadicky. K čemu je mít v indexu několik měsíců staré neplatné inzeráty. Případně google správně rozeznal, že se jedná o inzertní server a po nějaké době starší věci z indexu vyhazuje. To by odpovídalo tomu kolísajícímu číslu. Hodnota to je absolutní, nikoliv přírůstková a možná záleží na množství nových inzerátů, jestli se číslo zvýší nebo sníží. Navíc to vyhazování starších věcí z indexu může chodit ve vlnách, proto takové skoky.
rosta
Profil
díky za názor .
Pokud trvdí te že hodnota je absolutní tak teda nevím kde je problém .

přiklad :

http://www.inzeratyzdarma.cz/sitemap1.xml je cca 50 000 url a google zaindexuje jen cca 1555 url
http://www.inzeratyzdarma.cz/sitemap2.xml je cca 13 000 a neindexuje nic je tro divné.

dá se obrátit přímo na google a kde a jaká je doba na jejich odpověd.?
ludekbrno
Profil *
rosta:

Na Google se obracet nedá. Zvlášť ne v otázce neindexace webu :) Není ani jak, Google nemá nějakou hotlink ohledně vyhledávače. Robot se z nějakého důvodu rozhodl to neindexovat a je potřeba hledat chybu na webu nebo sitemapách.
Petr__
Profil *
U sitemap1.xml vidím (prvních 4 řádky):

<?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9 http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd">
<url><loc>http://www.inzeratyzdarma.cz/?page=look_inzrss&amp;idz=turbo-renault-15dci-a---3-500&amp;idz=3617829</loc><priority>1.0</priority></url>
<url><loc>http://www.inzeratyzdarma.cz/?page=look_inzrss&amp;idz=hp-pavilion-dv6a6b60ec-dark-umber-&amp;idz=3616061</loc><priority>1.0</priority></url>

a u sitemap2.xml (prvních 7 řádků):

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">



<url><loc>http://www.inzeratyzdarma.cz/?page=look_katalog&amp;idk=kompletni-tvorba-a-sprava-webovych-aplikaci&amp;idk=1&amp;idkat=20</loc><changefreq>daily</changefreq><priority>1.0</priority></url>
<url><loc>http://www.inzeratyzdarma.cz/?page=look_katalog&amp;idk=ceskykutilcz-a-internetovy-hobby-magazin-pro-celou&amp;idk=11&amp;idkat=150</loc><changefreq>daily</changefreq><priority>1.0</priority></url>


1) proč máte každý .xml v jinné znakové sadě?

2) u sitemap.xml sitemap1.xml mi gedit hlásil nějaké problémy se znakovou sadou (už to nejsem schopný po jejím manuálním výběru zopakovat) a i Netbeans mi hlásí něco o nebezpečné velikosti pro otevření

3) odkazy v sitemap1.xml as sitemap2.xml souborech máte odlišné od toho co máte vygenerováno na webu.

4) párkrát jsem se náhodně podle parametru "idz", což je předpokládám unikátní ID, snažil najít odkaz z webu v v sitemap1.xml a sitemap2.xml souborech, ale nenašel jsem

5) v sitemap1.xml máte v každé adrese 2x parametr "idz"

6) řada inzerátů je shodná s těmi na sbazar, hyperinzerce atd.

Upřímně řečeno, máte v tom chaoz, pak nelze očekávat, že se v tom vyznají vyhledávače... Pokud jste se někde dočetl, že musíte mít ty *.xml soubory pro "lepší" SEO, tak se na to raději vykašlete, bez nich by to nejspíše vyhledávače zvládly lépe než s těmi špatnými.
rosta
Profil
ok díky dal jsem to do pořádku díky za info

akorát http://www.inzeratyzdarma.cz/sitemap2.xml firmy stále nic ale třebas to chce čas .
rosta
Profil
Tak jsem to vyřešl a díky za vaší reakci .Bylo to v znakové sadě. Rosťa

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0