Autor Zpráva
Toggle
Profil *
Dobrý den,
po načtení stránky se nezobrazí pozadí DIVU.

div#main_top {
 height: 34px;
 width: 990px;
 background: url('../img/back_main.gif') left center no-repeat;
 position: relative;
 z-index: 1;
}

V okamžiku, kdy se na stránce posunu (šipkami nebo rolovacím kolečkem myši), se pozadí zobrazí. Výše uvedená ukázka je definována v .css externím souboru.

Děkuji za pomoc...
Martin02
Profil
Toggle:
Nepíše se div#main_top, ale jen #main_top.. Jinak v kódu nevidím problém. Bylo by dobré ukázat živý příklad.
panther
Profil
Martin02:
plácáš, div#main_top je naprosto regulérní zápis.

Toggle:
pravděpodobně to pozadí před rolováním něco překrývá, těžko hádat. Uvedená deklarace je v pořádku.
NouF
Profil
Co cesta k souboru?
margin
Profil *
Toggle:
Chovají se tak všechny prohlížeče?
Bez odkazu na živou ukázku to nevyřešíme.
peta
Profil
Martin02:
Dokonce zapis div#main_top je lepsi nez #main_top, protoze vis, ze s tim id pak mas hledat prvek div. Ale snizuje to mirne prehlednost a uspornost css.

Toggle:
www.stranka.cz/../img/back_main.gif
Ten obrazek se normalne zobrazi?
NouF
"se pozadí zobrazí"
Pak je adresa spravna a neni dulezite se na ni ptat.

Toggle:
Zkus napsat na konec css toto:
div, span, p, a, img
{float:none !important;}
*
{float:none !important;}
Melo by to prepsat veskere float. Myslim si, ze ve strance mas spatne osetreny float a v IE se to pak chova tak, ze se nekdy pozadi zobrazi a jindy ne. Navic v IE tez zlobi kombinace float + position v jednom elementu.
Pokud to je float a v ie, tak muzes obalovaci prvek upravit na display:inline-block a dovnitr pred koncem pridat prvek s clear:left nebo right. V uvedenem kodu nic s floatem neni, takze tezko rici.
Hlavne posli odkaz na stranku a nazev a verze prohlizecu, kde to dela ci nedela.
margin
Profil *
peta:
Dokonce zapis div#main_top je lepsi nez #main_top
Zápis je jiný, ale bez znalosti konkrétní stránky bych se neodvážil ani jeden ze zápisů prohlásit za lepší.

vis, ze s tim id pak mas hledat prvek div. Ale snizuje to mirne prehlednost...
Rozumím, je to přehlednější, protože víš, co hledat, ale snižuje to přehlednost CSS.

Myslim si, ze ve strance mas spatne osetreny float a v IE se to pak chova tak, ze se nekdy pozadi zobrazi a jindy ne.
Myslím si, že jsi střelil hodně vedle, někam mezi krtky.
peta
Profil
margin: Ok, v cem je problem podle tebe? Mi se vzdy toto chovani projevilo v souvislosti se spatnym float, asi na 50 strankach, 2x byla pricina jinde.
panther
Profil
peta:
Ok, v cem je problem podle tebe?
Bez odkazu na konkrétní stránku nikdo příčinu neodhalí. Fakt, že neumíš pracovat s floatem ale nemá nic spoelčného s tím, že by float dělal problémy.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: