Autor Zpráva
Pavel00
Profil
Zdravím,
delší dobu hledám řešení problémů se zobrazením webu: http://www.ludusmusicus.cz/
1. Z jakého důvodu se zobrazuje barva pozadí na obrázku pozadí? Jaké by bylo řešení, při zanechání barvy pozadí?
2. V IE 6 se nadpis (div logo a heslo) "nezobrazují v divu"? Dále se odkaz-obrázek (divu slohy) zobrazuje jinak než stejný odkaz nad ním.
3. Chtěl bych stránku centrovat na střed našel jsem si pár příkladů, ale všechny používají externího stylopisu. Je to možné udělat stylopisem v hlavičce? popř. je možné upravit stylopis do ext. souboru bez úprav každé deklarace?

Doplňkový dotaz bych měl na zobrazení v chrome, zdá se mi, že je rozhozené na šířku (resp. užší).

Je možné že mé vyhledávání odpovedí selhalo, protože nejsem schopen upravovat kód z příkladů, proto prosím o důkladnější vysvětlení (např. co zaměním za co apod.).
Předem děkuji za odpovědi
S pozdravem Pavel
Davex
Profil
ad 1) Protože má nastavenou 50% průhlednost.
<div id="cela" style="opacity: 1; filter:alpha (opacity=50)"></div>
Celý atribut style je tam v tuto chvíli zbytečný, takže ho stačí spolu s hodnotou odstranit.

ad 3) Styly používané v externím stylopisu lze stejně dobře používat i ve stylopisu v hlavičce. Je to jen různý způsob umístění téhož.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla00:
Pozicovat všechno absolutně mi nepřipadá moc moudré. Co když si v prohlížeči nastavím větší písmo? Nebylo by lepší počítat s pružnou výškou?

Ad 2) Vynuluj nadpisům margin, má určitou výchozí hodnotu a tu Explorerové při pozicování ignorují. Vynulováním dosáhneš toho, že budou nadpisy ve všech prohlížečích stejně špatně jako ve starších Explorerech — a pak si je došoupeš.

Dále se odkaz-obrázek (divu slohy) zobrazuje jinak než stejný odkaz nad ním.
Chceš-li za obrázkem odřádkovat, použij <br>. Nepočítej s tím, že se text za něj nevejde a odskočí na další řádek sám.
Ve všech verzích Exploreru se kolem obrázků v odkazech ukazují modré okraje, měl bys je asi vynulovat.
peta
Profil
Vetsinu z textu v dotazu nechapu.

1. V pozadi mas obrazek amphi.gif ***. tento obrazek obsahuje cernou, bilo, sede odstiny a zlutou. Vsechny tyto barvy se mi ve FF12 zobrazuji.
Kdyz stranku otevru v IE9 cele pozadi je jakesi polopruhledne. Takze by mohlo jit o problem s opacitou, jak pise Davex.

2. IE6 nemam.
IE9 muzu nastavit max na rezim IE7. Tam se nadpis "LUDUS MUSICUS" *** posune. Cili mozna problem marginy, viz Chamurapi.
V css mas tez position:absolute, ale nevidim zadne position:relative od ktereho ma position provadet?
Chamurappi: Na pozadi ma pevny obrazek. IE9 i FF12 pri ctrl++++ posunuji nadpisy spravne. Pro IE6 by musel resit automaticke zvetsovani podle okna, nejspis javascriptem. Proc mu chces komplikovat zivot?

3. Viz Davex. Otazka nedava smysl. V externim stylu je tentyz zapis jako v internim.
Skripty a styly » Style
CSS prakticky
Jestli to z nej vykopirujes a pridas do stranky nebo to das do externiho nebo pridas dalsi externi, to uz je na tobe.
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="pokus1.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="pokus2.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="pokus3.css">
Vsechny 3 se pak pozivaji soucasne. pokus2 muze prebijet vlastnosti z 1. Pokus3 totez pro 1 a 2, protoze je posledni. Cili presne, jako kdyby jsi vsechno z tech 3 napsal pod sebe.

Jinak, centrovani na sirku stranky se dela pomoci margin:0 auto pro FF nebo pomoci pro obal text-align:center + pro vnitrek text-align:left.

*** Vsimni si, schvalne pisi nazev obrazku, text, pripadne id divu, o ktery se jedna. Jinak clovek muze najit jiny na strance, u ktereho se chyba neprojevuje.
margin
Profil *
peta:
Jinak, centrovani na sirku stranky se dela pomoci margin:0 auto pro FF nebo pomoci pro obal text-align:center + pro vnitrek text-align:left.
Tvé vysvětlení je tak zmatečné, že začátečníka dokáže nanejvýš doplantat.
Pavel00
Profil
Díky všem,
upravil jsem to podle popisu od Davex a Chamurappi.

Nevim kde jsem vzal že externí stylopis je jiný asi jsem si to spletl s přím. zápisem.
Ohledně position: absolute našel jsem příklad s absolute a bez větších průtahů ho použil. Jak je vidět měl jsem se víc zajímat o problematiku, což mne čeká nyní

Centrování použiji margin pokud to vůbec půjde bez větších problémů.

Ještě jednou díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0