Autor Zpráva
kikinet
Profil
Zdravím,
dneska jsem hodila web na net a vše jede v pořádku, jen mi došlo, že jsem zapomněla na meta description - takže jsem ho přidala. No jenže žádný prohlížeč ani tak stránku nenajde (až na web zdarma kde byl web umístěný na zkoušku).
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
    <title>Alžběta Sklářová</title>
    <meta name="description" content="Alžběta Sklářová - Od malička...">
Fakt nevím nevím kde dělám chybu

Moderátor Davex: Titulek „meta description“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Someone
Profil
Také zdravím, v této problematice se tolik nevyznám, ale pokud jste web nahrála teprve dnes, tak není důvod panikařit. Např. googl může indexování stránky trvat několik dnů, týdnů.
Michel
Profil
kikinet:
Zdravím, google zatím o vaší stránce neví. Zkuste mu o ní říct http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=cs&answer=1352276. Jinak týden to většinou zabere.
kikinet
Profil
No vidíte, to mě nenapadlo. Vždycky mě zaskočí takové primitivní věci... Děkuji :)
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na kikinet:

<OT>
Něco nesedí s kódováním češtiny; vidím na stránce divné znaky a ve zdrojáku též:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
    <title>Alžběta Sklářová</title>
    <meta name="description" content="Alžběta Sklářová - Od malička se věnuji 
</OT>
Michel
Profil
Petr ZZZ:
<OT>Kouknul jsem na to znova a vidím to normálně "česky". Ale nastavilo se mi UTF-8 automaticky a ne WIN 1250 jak je deklarováno.</OT>
margin
Profil *
Petr ZZZ:
Mi se stránka zobrazuje korektně, ale nesoulad v kódování je. Na začátku je BOM, ten přepne prohlížeče do kódování UTF-8, ale pak je v meta tagu charset=windows-1250. Je možné, že tvůj prohlížeč z toho byl zmaten.

kikinet:
Doporučuji přepsat meta tag charset takto:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
kikinet
Profil
A já si říkala proč mi to někde blbne... děkuji za upozornění


margin:
Ještě jeden problém, v Kontaktech se mi ale vytvoří divné znaky místo písmen s diakritikou tady je ukázka
Michel
Profil
kikinet:
...divné znaky místo písmen s diakritikou tady je ukázka
Vše vidím s diakritikou .... FF 12.0 nastaveno win 1250
kikinet
Profil
Michel:
Jojo když nastavím charset=windows-1250 tak vše jede v pohodě, ale charset=utf-8 ne... :/
Michel
Profil
kikinet:
Soubor musí být uložený ve stejném kódování jako máš deklarováno v hlavičce: Čeština / cestina

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: