Autor Zpráva
amater9
Profil
Mám problém s odkazy. Když vytvořím menu, hlavičku nebo jiný odkaz, v prohlížečích mi fungují a graficky jsou také v pořádku. Jen mám problém s Explorerem, když použiji například tlačítko udělané v programu Photoshop, Explorer mi vždy kolem obrázku hodí fialový rámeček. Děkuji za rady.
Jendák
Profil *
Použij css styl:
a {border: none}
Pokusweb
Profil
zkus tohle CSS:
img {
border: 0px;
}
amater9
Profil
Učím se css a použil jsem ho. Zkoušel jsem i border: 0px; Ale pořád to u exploreru nefunguje, u opery mám stránku pohromadě, tak jak má, ale ten explorer se pořád nedaří.
mimochodec
Profil
a img {
border: none;
}
amater9
Profil
Díky za rady, ale pořád se mi to v exploreru nechce rozběhnout tak jak má. Prosím, nechce mi někdo ukázat jednoduchý příklad v html a css? Už fakt nevím jak se toho v exploreru zbavit :(
gogy27
Profil
Skús toto
a:visited, a:active, img { border: none; }
Jendák
Profil *
Tak zkus styl napsat přímo k odkazu.
<a href="#"><img style="border: none;"></a>
popř.
<a href="#" style="border: none;"><img style="border: none;"></a>
Jestli jsi to předtim psal normálně do CSS souboru (nebo do mezi <style> v headu), ale s timhle řeším by to fungovalo, tak se ti tam pravděpodobně "mlátili" styly.
nemeja
Profil
To bude možná tím, že explorer ve starších verzích neumí průhledný pozadí ;)
margin
Profil *
Jednoduchý příklad:
<style>
img {border: 0;}
</style>
<a href="http://jpw.cz">
<img src="Odkaz">
</a>

amater9:
Pravděpodobně něco děláš špatně, kdyby se "mlátily styly", tak bys měl rámeček kolem obrázků i v jiných prohlížečích. Na dálku nedokáži poznat, kde děláš chybu, to bys musel dát odkaz na živou ukázku.
amater9
Profil
Opravdu se omlouvám, že se stále vyptávám, ale html a css se stále učím a snažím se v psaní kódu zdokonalit. Jak se teda řeší to, aby stránky jely i ve starých prohlížečích?
margin
Profil *
Jednoduchý příklad (oprava src obrázku):
<style>
img {border: 0;}
</style>
<a href="http://jpw.cz">
<img src="Odkaz">
</a>
amater9
Profil
Sorry všem, už mi to jede. Díky ;)
margin
Profil *
amater9:
A v čem byla chyba?
amater9
Profil
Učím se psát css externě, když bude obsáhlý web, rozhodně je lepší udělat externí css, akorát jsem nevěděl jak to tam mám napsat. Ale když napíšu interně tohle, všechno jede a je to v pohodě.
margin
Profil *
<img src="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif">

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: