Autor Zpráva
Back
Profil *
Zdravím,
potřeboval bych poradit: chci dát dohromady javascript (externě) aby se v určitou hodinu změnila barva pozadí např. v od 22:00 do 6:00 bylo pozadí černé, od 6:00 do 17:00 bylo modré a od 18:00 do 21:00 bylo modré.

zkoušel jsem dle různých návodů udělat toto, ale nefunguje to a ani nevím jestli na to jdu správnou cestou?

v kódu stránky mám v hlavičce toto: <script language="JavaScript" type="text/javascript"
src="script.js"></script>

a pak mám externí soubor pojmenovaný script.js v kterém je toto

var hodiny = cas.getHours()
if (hodiny < 22)
document.bgcolor(#066FF)

Mohl by mi prosím někdo poradit jak na to? Předem děkuji za veškeré odpovědi.
Someone
Profil
Když se nad tim zamyslíš:
var hodiny = cas.getHours()
odkud se má vzít objekt cas? Zkus tam přidat něco takového:
var cas = new Date();
edit: nemluvě o syntaxi:
var hodiny = cas.getHours();
if (hodiny < 22) {
document.bgcolor = '#066FF';
}
Back
Profil *
tak jsem to zkusil napsat takto, ale stejně to nefunguje :-(

var cas = new Date();
var hodiny = cas.getHours();
if(hodiny < 22) {
document.bgcolor(#066FF);
}
else if(hodiny < 6)  {
document.bgcolor(#000000);
}
else (hodiny < 12) {
document.bgcolor(#FFFFFF);
}
panther
Profil
Back:
nevím, jestli je správný zápis document.bgcolor, ale:
- barva 066FF zcela jistě neexistuje; nejedná o platný hexadecimální formát barvy
- mezi 22:00 a 0:00 nebude mít žádné z definovaných pozadí (tedy defaultní, pravděpodobně bílé), jinak budeš mít vždy to první - do else if větve se nikdy nedostaneš (resp. dostaneš, mezi 22:00 a 0:00, ale tuto podmínku tam ošetřenu nemáš)
- do else už nepatří do závorky podmínka

Asi by ti neuškodila trocha javascriptové teorie (snaha dostat podmínku k else) a logické teorie (aneb proč bude splněna první nebo žádná podmínka).
Back
Profil *
no já se to právě snažil naučit, ale nějak jsem tam vůbec nepochytil tu logiku, základní principy a zásady :(
1Pupik1989
Profil
A co document.body.style.bgColor, taky nejde?
Back
Profil *
Ještě jeden dotaz prosím, abych zbytečně nezakládal nový -
je nějaký rozdíl v těchto zápisech mezi příkladem 1 a 2? (např. že jeden ten zápis prohlížeč zaznamená o něco dřív než ten druhý nebo tak něco?)

př.1
a.neco {neco:bla;}
a.neco:hover {neco:bla;}

nebo

př.2
.neco2 a:link {neco2:bla2;}
.neco2 a:hover {neco2:bla2;}
Chamurappi
Profil
Reaguji na Backa:
Správně je to document.body.bgColor.

abych zbytečně nezakládal nový
Zbytečné je ládovat zcela nesouvisející dotazy dohromady.


Reaguji na 1Pupika1989:
Pokud by měl použít style, tak musí měnit style.backgroundColor (nebo style.background, nemá-li na pozadí obrázek).
1Pupik1989
Profil
Ajo já jsem osel, úplně to zblblo. Jo, bgColor je vlastně atribut a ne css vlastnost.
peta
Profil
Back: Ty zapisy jsou zcela odlisne.

<style>
a.neco {neco:bla;}
a.neco:hover {neco:bla;}
</style>
<div class="neco2">
<br><a href="?">aaa</a> - nic
<br><a href="?" class="neco">aaa</a> - reaguje
</div>

<style>
.neco2 a:link {neco2:bla2;}
.neco2 a:hover {neco2:bla2;} 
</style>
<div class=neco2>
<br><a href="?">aaa</a> - reaguje
<br><a href="?" class="neco">aaa</a> - reaguje
</div>

a
a {neco:bla;} /*prepise vsechno*/
a:link {neco:bla;} /*prepise jen stav link*/
a:hover {neco:bla;} /*prepise jen stav hover*/

b
a:link {neco:bla;} /*prepise jen stav link*/
a:hover {neco:bla;} /*prepise jen stav hover*/
a {neco:bla;} /*prepise vsechno, 2 radky nad tim jsou zbytecne*/
beta
Profil *
Ked chcem hodiny na pozadí
Chamurappi
Profil
Reaguji na betu:
… tak si sedni naholo na ciferník a ony se ti tam obtisknou.

Jinak, jestli máš nějaký konkrétní dotaz, založ si raději vlastní vlákno a v něm ho podrobněji popiš.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0