Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Goja Profil |
#1 · Zasláno: 29. 5. 2012, 13:10:43
Ahoj, pravděpodobně je to téma tady už přítomné, ale mám otázku ohledně certifikací. Vyplatí se do toho vůbec investovat? Myslím, že hlavně začínajícím programátorům to může pomoct, ale zkušenost s tím bohužel nemám a tak se pokouším zeptat. Máte s tím nějaké skušenosti? Co třeba certifikace na w3schools.com? Každý názor nebo rada mi pomůžou. Předem děkuji.
|
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 29. 5. 2012, 13:18:33
Goja:
„Vyplatí se do toho vůbec investovat?“ Už jsi potkal zaměstnavatele nebo klienta, který ti chtěl zaplatit víc v případě, že takový bezcenný papír (možná navíc virtuální) máš? Když mi to předem zaplatíš, mohu ti ve Wordu či Malování (pošleš-li vyšší částku, můžeš si program zvolit) vytvořit superskvělý certifikát, jaký nikdo jiný mít nebude. |
||
Plaváček Profil |
Goja:
W3Schools není zrovna tím nejlepším zdrojem informací. Jejich certifikát ti bude prakticky k ničemu. Stejně jako drtivá většina podobných "certifikátů". :) Více viz tato (lehce sžíravá) kritika: http://w3fools.com/ |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 29. 5. 2012, 13:26:27
Reaguji na Goju:
„Co třeba certifikace na w3schools.com?“ Podle té se poznávají troubové. Když člověk věří tak pochybné učebnici a ještě jejím autorům zaplatí, tak není, čím se chlubit… |
||
peta Profil |
Jedine certifikaty, ktere se castecne vyplati jsou certifikaty velkych firem, jako microsoft, ibm a pod. Ale ty vetsinou vyzaduji jen tyto firmy, pro jine je to bezcenny kus papiru. Lepsi je hotovost v obalce :)
W3school certifikat neznam, nevidel jsem ani v inzeratu jeho vyzadovani. Z toho mi plyne jeho uzitecnost. Do zivotopisu ti poradi pani na uradu prace, ze si mas napsat i to, co ovladas castecne. Z toho plyne cennost udaju v zivotopise. Kuprikladu tady maji vsichni v zivotopise znamlost html, ale kdyz prepnou vizualni html editor na html mod, tak se v tom nevyznaji a neumi opravit chybu, volaji mne. |
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 29. 5. 2012, 14:15:33
Záleží asi čemu konkrétně se kdo chce věnovat a o jaký certifikát jde.
Například vývojář na Microsoftí platformě by měl počítat s tím, že jsou hodně známé a docela často vyžadované Microsoftí certifikáty (MCPD), hlavně pokud chce pracovat ve větších firmách. Setkal jsem se i s politikou, kdy vývojáři víceméně povinně museli získat certifikát do nějaké doby od přijetí. jenikkozak: „Už jsi potkal zaměstnavatele nebo klienta, který ti chtěl zaplatit víc v případě, že takový bezcenný papír (možná navíc virtuální) máš?“ Samozřejmě. Zejména v případě firem, třeba takový ISO 9000 může sice reálně být cár papíru, ovšem některé společnosti od firem bez něj nekoupí ani šroubek. Dál třeba ve veřejné správě jsou školy a certifikáty jaké máte snad důležitější než reálné schopnosti. I když to se zase týká spíš firem (a tam v první řadě rozhodují známosti), u IT zaměstnanců si úřady za ty peníze co jim platí těžko mohou klást nějaké podmínky. Jinak ad W3Schools, Chamurappi to tady charakterizoval jako „W3Schools.com je pochybná učebnice, která těží jen z toho, že se část začátečníků mylně domnívá, že má něco společného s W3C. Z mého pohledu má takový certifikát spíš negativní váhu.“ |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0