Autor Zpráva
Div
Profil *
Zdravím, mám menu a chci se zeptat, zda je lepší ho mít napozicovaný externě celé menu a pak ještě jednotlivé položky také napozicovaný, nebo je lepší mít to menu neobalený v jednotným divu a mít ho rovnou napozicovaný?

Předem děkuji za odpověď

Př. 1
(položka main_pozice je externě napozicovaná a poté je ještě dopozicována položka v <img>
<div id="main_pozice">
<span style="position: absolute; right:589px; top: 260px";><a class="wdn" href=""><img src="wdn.png"/></a></span>                    
      </div>

Př. 2
(položka menu je přímo napozicována v kódu stránky a není už jednotně jako celek napozicována externě)
<span style="position: absolute; right:589px; top: 260px";><a class="wdn" href=""><img src="wdn.png"/></a></span>


Jde o to, jestli je lepší mít to menu ještě obalené v divu, který bude pozicován externě, nebo platí nějaké pravidlo čim méně divů, tím lépe?
margin
Profil *
http://www.zdrojak.cz/clanky/udrzovatelny-stylopis-css-kod-nerozboli-hlava/

Pro začátečníky není vhodné dělat stránku pomocí pozicování, ale pokud ti to nebude děla problémy, tak tě nebudu odrazovat, můžeš patřit k menšině, které pozicování vyhovuje víc, než obtékání.
Relativní pozicování trápí začátečníky

Konkrétní poznámka: tvůj kód jde zkrátit vynecháním spanu takto:
<div id="main_pozice">
<a class="wdn" href="" style="position: absolute; right:589px; top: 260px";><img src="wdn.png"/></a>
      </div>
panther
Profil
Div:
co znamena "pozicovat externe"?

Na poctu divu na strance nezalezi, nicmene:
- menu je menu, takze <menu> nebo <ul>
- uvnitr menu mas polozky menu, takze <li>
- pozicovat, ke vsemu jeste absolutne, s nejvyssi pravdepodobnosti nepotrebujes, na menu jeste o to vic (podivej se na stranka na jinem rozliseni, porad ma menu presne tam, kde ho chces?)
- zamysli se (a/nebo si vyzkousej), co uvidi uzivatele, kteri nemaji k dispozici obrazky. V tomto pripade nic.

margin, Div:
obema vam prebyva strednik za koncovou uvozovkou patrici atributu style (a koncove lomitko ve znacce img).
Div
Profil *
Div: No že to mám v externím souboru napozicované, mám to zvlášť v souboru #main_pozice {position:absolute; right: 520px; top: 458px; } a na to v hlavičce kódu odkazuji pomocí <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />

No ono to není vyloženě menu s položkama, jsou to nápisy udělané z obrázků poskládané do křížku a ty se překrývají pomocí hoover při najetí. Já že jsem někde četl, že čím míň divů, tím je to pro prohlížeč lepší, ale byla to nějaká pofidérní stránka, tak jsem se chtěl raději zeptat tady, abych měl jistotu...

Margin: no :) obtékání mi dělalo problém, proto jsem to začal řešit takhle, ale tady mám zase problém, že v každým prohlížeči to je jinak :/ Ten span jsem tam dal proto, protože mi to v áčku nějak nefungovalo, nevím proč, jestli jsem tam měl nějakou chybu asi, tak jsem to zkopíroval do spanu a šlo to
peta
Profil
Div: Urcite plati, cim mene html kodu, tim je kod prehlednejsi a tim lepe.
A take plati pravidlo, pouzit tolik kodu, kolik je nezbytne nutne.
Ja kazdy blok odlisneho kodu obaluji vlastnim divem, menu, kalendar, fotoalbum, seznam clanku, vypis clanku s odkazy vice... Podobne pro layout, levy sloupec, pravy sloupec, hlavicka, paticka...

Pro prohlizec je mozna lepsi, kdyz nejsou divy v sobe zanorovane moc do hloubky, protoze pro ne kopiruje vlastnosti div {} v css.
Prohlizece ale nemaji zadne vetsi potize s divy naskladanymi za sebou.
Tady treba divy pribyvaji do 3000, animuje se 255 soucasne.
http://peter-mlich.wz.cz/web/js/prx/efekty/vlocky/vlocky8.htm

Posli odkaz na stranku, treba prijdeme na lepsi reseni. Zatim nevidim problem pouzit konstrukci div-ul-li-a.
http://peter-mlich.wz.cz/web/html/pr/index.htm#menu
Ve tvem pripade pridas ke kazdemu li vlastni class a pres css to pak napozicujes. Kdyz nekdo css vypne, uvidi odkazy krasne pod sebou jako odrazky.
panther
Profil
peta:
Pro prohlizec je mozna lepsi, kdyz nejsou divy v sobe zanorovane moc do hloubky
placas. Prohlizeci je burt, co dostane.

protoze pro ne kopiruje vlastnosti div {} v css.
tuto deklaraci pouzivas? Vidis, ja ji zatim v zivote nepotreboval.

Zatim nevidim problem pouzit konstrukci div-ul-li-a.
vidis, a ja jako koder nevidim problem pouzit konstrukci ul-li-a... temer jiste bude stacit.
Div
Profil *
bohužel to poslat ještě nemohu, protože to nemám nikde nahrané, ale děkuji za rady, už se pomalu ale jistě prokousávám k snad zdárnému cíli

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: