Autor Zpráva
roboti006
Profil *
Ahoj. Při vytváření šablony (zatím v HTML), jsem zadal (kvůli obrázkovému okraji) padding-top: 4px;. Problém je při otevření, že místo, aby se to odsadilo o 4px se to odsadí zhruba o 0,5cm, a to je na webových stránkách dost vidět. Nevíte co to má znamenat, popřípadě jak to řešit???
Předem děkuji za pomoc
Jan Tvrdík
Profil
Prosím o odkaz na živou ukázku.
roboti006
Profil *
Omlouvám se, ale mám velké problémy s připojením a nemůžu v pořádku nahrát přes FTP ani HTML soubor...
Pokusím se doručit co nejdříve :)


No, tak už je to částečně (to hlavní co teď řešíme by tam mělo teoreticky být) tam, ale neručím za to... Je to na nic mít připojení, které po většinu dne nefunguje


A jak to má vypadat zhruba takto:

prostě to menu je roztažené příliš moc, podle toho se posouvá úvodní banner, a tudíž nedoléhá část hlavičky k obsahu a patičce (myslím si že je to ten důvod), což by mělo udělat.


Achjo... tak znovu, omlouvám se...
Davex
Profil
roboti006:
Dělá to výchozí horní a dolní margin u <ul> v menu. Asi je budeš muset vynulovat.
roboti006
Profil *
Dal jsem tam
li{
    margin: 0px;
}
a vypadá to úplně stejně.


v Editoru je to přesně tak jak to je na obrázku (jak to má vypadat) ale v prohlížeči se to vždy pokazí
Jan Tvrdík
Profil
Davex mluvil o <ul> ne o <li>.
roboti006
Profil *
Ajo... :| Prdon
ještě otázka: jak je možné že se mi tam teď nezobrazuje ani jeden z divů, kde má být obsah?
a to by bylo myslím všechno. Díky za pomoc ;)
_es
Profil
roboti006:
se mi tam teď nezobrazuje ani jeden z divů, kde má být obsah
Možno pomôže: Jak funguje "float" a "clear"
roboti006
Profil *
Pomohlo. Už to zas funguje, teď ještě bych se chtěl zeptat na tu mezeru mezi hlavičkou a obsahem (malá mezera v bílé barvě).
Už mě něco podobného zlobilo na mých webových stránkách, ale to jsem potom přehlížel, že to bylo docela zajímavé. Ale tady to zajímavé není.
Prosím, jak se toho zbavím? V obrázku to obsažené není, a přece to dělá...
roboti006
Profil *
doprčic... čím dál to dělám takto, tím víc se do toho zaplétám... Teď mi to ty dva divy zobrazuje pod sebou. Už jsem zkoušel float i nefloat, měnit velikosti marginů a tříd, ale stejně se ten druhý text narval vždycky mimo, pod ten první.
Davex
Profil
roboti006:
Už jsem zkoušel float i nefloat
Když nebude alespoň jeden plouvocí, tak budou vždy pod sebou. Rozplavej šikovně oba podle http://klient.plavacek.net/float.html.
roboti006
Profil *
Takže mám jeden nechat zaplavat s clear:both a druhý (resp. první) může zůstat ?
Davex
Profil
roboti006:
Můžeš rozplavat jen levý a druhému nastavit levý margin jako je šířka levého, ale doporučuji rozplavat oba, protože tam nevznikne problém se zarovnáním plovoucích obrázků v druhém, kdyby tam nějaké byly.

Čistič clear: both se dává až za plaváčky, aby se ukončilo obtékání a další se zarovnávaly znova od kraje. Případně, aby se za nimi vykreslilo pozadí obalového bloku.
roboti006
Profil *
Tak nevím, asi jsem blbý, ale vůbec nechápu jak tam s tím floatem. Vždycky to zmizne, a já nevím, jak to udělat aby to nemizelo. Napadlo mě pozicování, ale to by asi moc nepomohlo... Mohl bys mě trochu nakopnout?
panther
Profil
roboti006:
.bgrep {overflow: hidden;}
.pravydiv, .levydiv {float: left;}
roboti006
Profil *
Teď se potřebuju zbavit té mezery, a to bude snad poslední věc se kterou budu otravovat...
Zkoušel jsem měnit margin a padding, jak u divů tak u ostatních tříd, a nevím co by to mohlo způsobovat.
Jak jsem už říkal, na můj web se to docela hodí, ale do tohoto opakovaného pozadí ani trochu.
Mimo mezeru zdárně funguje. Díky.
roboti006
Profil *
Tak už jsem zažehnul i mezeru, bylo to pozicí pozadí (center top), dal jsem tam center bottom a už to funguje :D:D:D
Díky moc ;)
LaMMa
Profil
asi ta nepotesim, ale videl si, ako http://orlova.evangnet.cz/ vyzera vo firefoxe? ;)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: