Autor Zpráva
malkok
Čau. Když jsou mé stránky zobrazeny rozlišení 1600x900, zobrazují se v pořádku (ukázka). Při zmenšení okna prohlížeče nebo při menším rozlišení se náhledy fotek začnou překrývat (ukázka). Nevím co mám proti tomu udělat. Odkaz na stránky: www.fotoweber.9e.cz. Díky za každou radu :)
Keeehi
.gallery-item má relativní šířku 25% oproti obalovému #gallery-2. Vytvoří se tedy 4 obdélníky a ty se vyskládají vedle sebe. Do každého obdélníku však cpeš obrázky s absolutní velikostí. Takže se tam prostě nevejdou a musí es překrývat. Aby se vešli, musejí se přece zmenšit -> jejich velikost nesmí být absolutní ale relativní vůči velikosti .gallery-item

takže něco ve stylu:
.gallery-item {
    width: 25%;
    height: 170px;
}

.gallery-item img{
    width: 80%;
    height: 80%;
}
malkok
Keeehi, Moc díky :D
malkok
Tak jsem to vyzkoušel a nic se nezměnilo. Tady je php kód:
Keeehi
Ale to je problém CSS a ne PHP. Ten kód co jsi sem dal s tím nemá co dělat. Musíš upravit css soubor.

Někam do té stránky přidejte
<style type='text/css'>
    #gallery-2 img {
        width: 80%;
        height: auto;
</style>
a mohlo by se to snad spravit
malkok
Keeehi:
Tak pořád nic. CSS kód vypadá takhle:
panther
Keeehi:
nemůžeš přeci obrázkům nastavit fixně oba rozměry, když každý z nich má jiné proporce.

malkok:
.gallery-item {float: left; margin: 0 1%; width: 23%;}
.gallery-item img {max-width: 95%; height: auto; margin: 0 auto; display: block;}

Budeš je mít všechny stejně široké, výška se přizpůsobí v poměru. Zároveň je rovnou vycentrujeme.

Víš, k čemu slouží definiční seznamy, které na toto používášzneužíváš? Toto je obyčejný seznam obrázků, správněji by zde byl <ul>
Keeehi
panther:
Trochu jsem se do toho zamotal a zapomněl, z čeho se ta procenta počítají.
malkok
panther:
Už to funguje. Díky moc :D

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0