Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
malkok Profil |
#1 · Zasláno: 5. 6. 2012, 23:00:58
Čau. Když jsou mé stránky zobrazeny rozlišení 1600x900, zobrazují se v pořádku (ukázka). Při zmenšení okna prohlížeče nebo při menším rozlišení se náhledy fotek začnou překrývat (ukázka). Nevím co mám proti tomu udělat. Odkaz na stránky: www.fotoweber.9e.cz. Díky za každou radu :)
|
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 6. 6. 2012, 04:38:09
.gallery-item má relativní šířku 25% oproti obalovému #gallery-2. Vytvoří se tedy 4 obdélníky a ty se vyskládají vedle sebe. Do každého obdélníku však cpeš obrázky s absolutní velikostí. Takže se tam prostě nevejdou a musí es překrývat. Aby se vešli, musejí se přece zmenšit -> jejich velikost nesmí být absolutní ale relativní vůči velikosti .gallery-item
takže něco ve stylu: .gallery-item { width: 25%; height: 170px; } .gallery-item img{ width: 80%; height: 80%; } |
||
malkok Profil |
#3 · Zasláno: 6. 6. 2012, 16:21:30
Keeehi, Moc díky :D
|
||
malkok Profil |
Tak jsem to vyzkoušel a nic se nezměnilo. Tady je php kód:
|
||
Keeehi Profil |
Ale to je problém CSS a ne PHP. Ten kód co jsi sem dal s tím nemá co dělat. Musíš upravit css soubor.
Někam do té stránky přidejte <style type='text/css'> #gallery-2 img { width: 80%; height: auto; </style> |
||
malkok Profil |
#6 · Zasláno: 6. 6. 2012, 19:14:41
Keeehi:
Tak pořád nic. CSS kód vypadá takhle: |
||
panther Profil |
Keeehi:
nemůžeš přeci obrázkům nastavit fixně oba rozměry, když každý z nich má jiné proporce. malkok: .gallery-item {float: left; margin: 0 1%; width: 23%;} .gallery-item img {max-width: 95%; height: auto; margin: 0 auto; display: block;} Budeš je mít všechny stejně široké, výška se přizpůsobí v poměru. Zároveň je rovnou vycentrujeme. Víš, k čemu slouží definiční seznamy, které na toto <ul>
|
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 6. 6. 2012, 21:11:29
panther:
Trochu jsem se do toho zamotal a zapomněl, z čeho se ta procenta počítají. |
||
malkok Profil |
#9 · Zasláno: 6. 6. 2012, 22:16:28
panther:
Už to funguje. Díky moc :D |
||