Autor Zpráva
petercz87
Profil
Měl bych menší dotaz pro lidi co se tady vyznají v css. Nejde mi nahrát obrázkové pozadí pro záhlaví a obsah v externí šabloně css..když kod pro obrázek vložím do toku html zobrazuje se, ale v šabloně vůbec. Už nevím co mám dělat. můžete poradit v čem mám chybu? CSS se teprve učím a zasekl jsem se na takové hovadině.

Tady mám část kodu -

body {
width: 700px;
margin: 0 auto;

}

#zahlavi {
width: auto;
height: 100px;
background: url(../Obrazky/zahlavi.gif) ; /* tahle část se nezobrazí v prohlížeči. */

}

#obal {
width: 700px;
margin: 0 auto;
background: #FF9900;

}

Moderátor Petr ZZZ: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ). (A když už jsme u toho – komentáře v CSS patří mezi /* a */.)
Jan Tvrdík
Profil
petercz87:
Pravděpodobně máš špatně cestu k tomu obrázku. Cesta musí být relativně vůči tomu css souboru, nikoliv vůči html souboru, kde se na ten externí css soubor odkazuješ.
Kristýna12
Profil
Zkus mít soubor.HTML ve stejném adresáři kde obrázky + soubor.CSS /*to udělej jako první*/
Případně udělej tohle:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title>/*nazev*/</title>
<style>
body {
width: 700px;
margin: 0 auto;

}

#zahlavi {
width: auto;
height: 100px;
background-image: url(../Obrazky/zahlavi.gif) ; /* tahle část se nezobrazí v prohlížeči. */

}

#obal {
width: 700px;
margin: 0 auto;
background: #FF9900;
}
</style>
</head>
<body>
/*obsah stranky */

</body>
</html>


A mělo by to jít.
petercz87
Profil
Díky už to jede :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.