| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| petercz87 Profil |
#1 · Zasláno: 15. 6. 2012, 19:24:15 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 16. 6. 2012, 19:59:44
Měl bych menší dotaz pro lidi co se tady vyznají v css. Nejde mi nahrát obrázkové pozadí pro záhlaví a obsah v externí šabloně css..když kod pro obrázek vložím do toku html zobrazuje se, ale v šabloně vůbec. Už nevím co mám dělat. můžete poradit v čem mám chybu? CSS se teprve učím a zasekl jsem se na takové hovadině.
Tady mám část kodu - body {
width: 700px;
margin: 0 auto;
}
#zahlavi {
width: auto;
height: 100px;
background: url(../Obrazky/zahlavi.gif) ; /* tahle část se nezobrazí v prohlížeči. */
}
#obal {
width: 700px;
margin: 0 auto;
background: #FF9900;
}Moderátor Petr ZZZ: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
). (A když už jsme u toho – komentáře v CSS patří mezi /* a */.) |
||
| Jan Tvrdík Profil |
petercz87:
Pravděpodobně máš špatně cestu k tomu obrázku. Cesta musí být relativně vůči tomu css souboru, nikoliv vůči html souboru, kde se na ten externí css soubor odkazuješ. |
||
|
Časová prodleva: 10 dní
|
|||
| Kristýna12 Profil |
#3 · Zasláno: 25. 6. 2012, 22:17:59 · Upravil/a: Kristýna12
Zkus mít soubor.HTML ve stejném adresáři kde obrázky + soubor.CSS /*to udělej jako první*/
Případně udělej tohle: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"> <title>/*nazev*/</title> <style> body { width: 700px; margin: 0 auto; } #zahlavi { width: auto; height: 100px; background-image: url(../Obrazky/zahlavi.gif) ; /* tahle část se nezobrazí v prohlížeči. */ } #obal { width: 700px; margin: 0 auto; background: #FF9900; } </style> </head> <body> /*obsah stranky */ </body> </html> A mělo by to jít. |
||
| petercz87 Profil |
#4 · Zasláno: 27. 6. 2012, 19:07:08
Díky už to jede :-)
|
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0
). (A když už jsme u toho – komentáře v CSS patří mezi