Autor Zpráva
Ajtak
Profil
Zdravím. Mám takovouto tabulku v dabázi :

a já chci stránku php stránku na výpis dat k určitému obrázku
např: http://example.com/detail.php?id=2, tak aby se vypsali všechny údaje (neb jen některé)z databáze patřící k id =2.

Je to možné?

Díky
jenikkozak
Profil
Ajtak:
Na stránce http://example.com/detail.php?id=2 použij takovýto dotaz
"SELECT * FROM table WHERE id=".(int) $_GET[id]
Ajtak
Profil
Tak jsem to použil takto, ovšem bezúspěšně
<?php include "connect.php"; ?>

<?php 

$qqq = mysql_query('SELECT * FROM abcfotky WHERE id=".(int) $_GET[id]');

?>

 <h1><?php echo ($nadpis);?>  </h1>
 <h2> <?php echo ($dt_stamp);?> , Autor: <?php echo ($author);?>  </h2>
 
 
  <?php echo (text);?>
 <strong>Fotka:</strong>
 <img src=$link>

                    
                    
                    
        
LaMMa
Profil
ten dotaz takto: $qqq = mysql_query("SELECT * FROM abcfotky WHERE id=".(int) $_GET['id']." LIMIT 1");
A nevidím tam nikde, kde to vypisuješ, keď tak doplň ešte:
$row = mysql_fetch_array($qqq);

a k jednotlivým položkám z db pristupuješ $row['nazov_stlpca_v_db']
Ajtak
Profil
LaMMa:
Výborně, ale ještě bych chtěl poradit aby to nehlásilo chyby:

$link = "<a href=/edit/detail.php?id="$row['id']"><img src="$_POST['link']">";

Definuji proměnou, a později zapisuji do db
jenikkozak
Profil
Ajtak:
Řetězce se spojují pomocí tečky.
$link = "<a href=/edit/detail.php?id=".$row['id']."><img src=".$_POST['link'].">";
LaMMa
Profil
Ajtak:
$link = "<a href=/edit/detail.php?id=".$row['id']."><img src=".$_POST['link']."></a>";
- nemyslel si tým $_POST['link'] náhodou $row['link']?

a keď sa chceš zbaviť problémov pri dotazoch na id, ktoré neexistujú, daj za riadok $row = mysql_fetch_array($qqq); podmienku:
if (isset($row['id'])) {
...
vypis obrazku
...

} else {
  echo 'vedle jak ta jedle';
}
Ajtak
Profil
LaMMa:
Výborně, ještě bych potřeboval poradit, jak z databáze zobrazit největší jedno číslo ze sloupce id?
LaMMa
Profil
$result = mysql_query("SELECT MAX(id) FROM abcfotky"); 
$max = mysql_fetch_row($result);
echo $max[0];
pcmanik
Profil
Ajtak:
Na primitivne otazky sluzi dokumentacia a google, tak skus zavitat do dokumentacie php a mysql a zaroven si prestuduj aj nejake tutorialy pre zaciatocnikov.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: