Autor Zpráva
sionzee
Profil *
Dobrý den, nejsem v tom profesional, učim se podle vašeho webu.
Do index.php jsem si hodil tenhle kod:

<link rel="stylesheet" href="styl.css">

potom jsem si vytvořil soubor "styl.css"
do kterého jsem vložil:

<style>
body {
background-image: URL('pozadi.jpg'); /* obrázek na pozadí */
background-repeat: no-repeat;
background-attachment: fixed; /* pozadí neroluje */
background-color: black; /* případná barva pozadí černá */
color: white; } /* bílý text */
</style>

a do složky kde je soubor index.php a styl.css jsem vložil "pozadi.jpg"
Poté jsme nahral na FTP, ale stránka je bílá

WebShop

Můžetemi poradit jestli jsem na něco zapoměl, nebo je něco špatně ?
ReVolt
Profil
ahoj když jsem se podíval na odkaz a zobrazil si zdroj:
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="styl.css">
</head>
tak jestli se mi to zobrazuje správně tak se ti pozadí nemůže vykreslit protože ti chybí element body, který chceš ostylovat

navíc když píšeš css do externího souboru nepiš kód mezi značky <style></style> takže by to mělo vypadat takto:
body {
background-image: URL('pozadi.jpg'); /* obrázek na pozadí */
background-repeat: no-repeat;
background-attachment: fixed; /* pozadí neroluje */
background-color: black; /* případná barva pozadí černá */
color: white; } /* bílý text */
a html dokumet:
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="styl.css">
</head>
<body>
</body>
</html>

potom by se ti mělo všechno vykreslit správně
sionzee
Profil *
Ano, to je ono, děkuji vám, takže <style> už tam psát nebudu.
panther
Profil
sionzee:
chyab byla pouze ve <style>, které do externího CSS nepíše.

ReVolt:
tak se ti pozadí nemůže vykreslit protože ti chybí element body
nesmysl. Element body je v každé stránce, jen má nepovinnou počáteční i koncovou značku (není tedy třeba ji uvádět).
ReVolt
Profil
panther:
ok, já jen že se mi zdá lepší ji tam psát
člověk se pořeád učí :)
panther
Profil
ReVolt:
já jen že se mi zdá lepší ji tam psát
co se ti zdá lepší, je čistě o tvých preferencích. Někdo upřednostňuje kratší a čistší kód, bez zbytečností, které se psát nemusí.

O to ale nejde, narážel jsem na fakt, že jsi napsal nesmysl, který může potenciálním čtenářům... ne ublížit, ale zbytečně motat hlavu. Pokud si nejsi stoprocentně jistý tím, co píšeš, nejprve si tvrzení ověř, pak až piš (= zkus aplikovat opravený stylopis na stránku „bez“ <body> - a pokud bude chyba zde, piš o ní).
ReVolt
Profil
panther:
rozumím, příště si radši vše ověřím

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: