Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
nevimco Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 7. 2012, 17:28:23
Dobrý den,
rád bych se zeptal na jedu drobnost: když se vytváří nějaký program (nebo web) který pracuje s takovými věcmi jako uživatelské jméno, heslo, křestní jméno a příjmení, s jakou délkou se u nich pracuje ? Např. příjmení: max. 75 znaků, atd... Děkuji za odpověd |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 22. 7. 2012, 17:33:55
nevimco:
záleží na tobě. Většina jmen by se měla vejít do 30, příp. 40 znaků. delší jméno jsem neviděl. |
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 22. 7. 2012, 18:32:56
Podstatné asi je, jestli je případné dlouhé jméno nějaký problém například s jeho výpisem s ohledem na rozložení layoutu webové stránky.
Když vynechám jeden zdejší výstřelek Petra ZZZ, tak nejdelší normální zaregistrované jméno (rodné jméno + příjmení) na této diskusi nepřesahuje 20 znaků. • „uživatelské jméno“ – Záleží na tom, jestli se používá jako nějaký stručný identifikátor (sloužící i např. k přihlášení) nebo jako lidsky dobře čitelný podpis. V prvním případě co nejkratší a ve druhém souhlasím s pantherem a cca 30–40 znaky. • „heslo“ – Heslo bývá zpravidla hashováno, takže délka v závislosti na jeho (typu hashe) zvolení. • „křestní jméno a příjmení“ – Mohlo by to být pro běžné české podmínky 20 + 20. V extrémním případě by se mohlo myslet na stav, kdy uživatel má rodných jmen anebo příjmení více. |
||
Petr ZZZ Profil |
Reaguji na Str4wberryho:
„...výstřelek Petra ZZZ“ Vyzradils mě – vzhledem k tomu, že pivo až zas tak nemusím, mám u tebe heřmánkový čaj! No, abych tedy jaksi... Tou přezdívkou, v době zvláště zřetelného úpadku písemného projevu v internetových diskusích, jsem hodlal oslavovat jak krásu češtiny, tak možnosti DJPW psát hezky česky s diakritikou. Že se z hlášení nečekaných potíží s registrací vyklubalo vlákno informačně zajímavé i z dalších hledisek, snad příliš nevadí. :) |
||
Str4wberry Profil |
#5 · Zasláno: 23. 7. 2012, 23:41:00
„mám u tebe heřmánkový čaj!“
Tak to abychom letošní sraz DJPW uspořádali někde v čajovně. :–) |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0