Autor Zpráva
Wooz
Profil *
Potřeboval bych poradit.
Dělám stránku s iframem a chci zabránit problému, kdy fulltextový vyhledávač najde text ve stránce, která by se normálně zobrazila v iframu - tudíž s ní návštěvník nemůže nic dělat, jedině přepsat adresu. Zkoušel jsem to ppmocí META tagu i javascriptu, ale tyto slouží spíš k přesměrování odněkud na přesunutý web a když je použiju, přesměrovává se mi to stále dokola, takže v tom iframu mám znova zase celé stránky atd.
Prosím o pomoc!!!
wooz@centrum.cz
VitaZ
Profil
No z tvého dotazu jsem nepochopil, co že to vlastně potřebuješ?
Pokud nechceš aby vyhledavače undexovaly text v iframu, tak jim to zakaž pomocí meta tagu "robots" a souboru "robots.txt" viz: http://www.jakpsatweb.cz/roboti.htm
Pokud chceš aby se Ti po kliknutí na odkaz načetly stránky do celého okna a ne jen do iframu musíš k odkazu přidat parametr target="_top" viz:
<a href="nejaky-odkaz.html" target="_top">
No a je nutné používat na stránkách iframy?
Wooz
Profil *
Ke kterému odkazu to mám dopsat? Mám na mysli odkazy, které jsou automaticky generovány fulltextovým vyhledávačem.

Co se týče iframů, je to podle mého rozhodně šikovnější než normální framy. Co se týče porovnávání s jednoduchými stránkami bez framů, je to spíš věc názoru.
Wooz
Profil *
Nerad bych, aby to nakonec dopadlo tak, že stránka bude bez iframu, i když jisté řešení to taky je.
Webspy
Profil
to je největší problém firamů - nemají je rádi roboti :-)
VitaZ
Profil
Jaké odkazy Ti generuje fultextový vyhledávač?
Myslím, že např. Google, pokud v obsahu stránky, která je načítána do iframu, najde hledanou frázi, vytvoří odkaz přímo na adresu té stránky v iframu. Ta stránka se pak návštěvníkovi zobrazí samostatně v celém okně prohlížeče.
Pokud chceš aby se návštěvník s té změti framů vymotal na správnou úroveň, vlož do stránky v iframu např takový odkaz:
<a href="index.html" target="_top">Přejdi na úvodní stránku</a>
Pokud řešíš nějaký konkrétní problém, je lepší když sem přidáš odkaz na tu stránku, alespoň můžeme mít představu co přesně máš na mysli.
Tomik
Profil
To Webspy : No a protože je nemají rádi roboti, já rámy taky nemám rád :-D.

To Wooz : Z co jsem pochopil z tvého popisu problému je asi nejlepší řešení udělat tu stránku nějak jinak (bez iframe). Mě osobně nenapadá způsob jak rotobůt říct aby odkazovali na tu stránku ve které je iframe, myslím, že pokud tam ten iframe nutně potřebuješ je asi nejjistější do každé stránky co bude v iframu dát odkaz na hlavní stránku (která v sobě bude mít ten iframe).
lukysy
Profil
No vím o co ti jde. To je právě ten problém iframů a bůbec framů obecně... Zkusil bych se bez něj obejít... Tabulky, CSS...
Tomik
Profil
Já bych, když už, tak už, doporučil jenom to CSS - tabulky se déle natahují.
Wooz
Profil
CSS neumím... Ale půjde to i bez toho. Asi to bude vážně nejlepší bez toho iframu. Odkaz na stránku dát nemůžu, protože ještě nemám ani zaregistrovaný webhosting, natož aby tam byla stránka.
lukysy
Profil
Tomik No já šel od rámů přes tabulky k CSS... :o)
Fred
Profil
řešení je, ale lepší je to bez těch framů
http://www.javascriptkit.com/script/script2/keepframes.shtml
Yuhů
Profil
Reaguji na původní dotaz, zbytek jsou s prominutím tlachy.

Jakmile ti přijde požadavek na stránku, provedou se následující věci:

* stránka se podívá, zda je v nejvyšším rámu.

* Pokud je (což je špatně, má být v iframe), přesměruje se na jinou stránku. Na jakou?

* Přesměruje se na hlavní stránku, která obsahuje iframe. Jak ale řekne, co má být v iframe? Řekne to parametrem.

* hlavní stránka jakmile vidí parametr, tak pochopí, co má načíst do iframe.

Takže to je idea.

Jak poznat, zda je stránka v hlavním okně?

if (self == top) {/*něco udělej*/}

Jak přesměrovat na hlavní stránku s parametrem?

location.href="hlavni-stranka.html?parametr=" + location.href;

Jak chytit parametr na hlavní stránce?

Buďto přes PHP nebo javascriptem. Doporučuju PHP, ale javascriptem by to šlo taky. To už si napište sami.
Fred
Profil
To Yuhů: téměř to bylo v tom odkazu co jsem dal, zase jsme tu byli najednou :-)
Yuhů
Profil
no jasně, Frede, sorry. Dlouho jsem si to nerefreshoval.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.