Autor Zpráva
web_anonim
Profil
Zdravím zkušenější,
už delší dobu (cca 4 dny) se trápím s jedním pro vás určitě primitivním problémem. A tím je jak dostat do MySql Dotazu proměnnou.

Mám dvě tabulky a potřebuju prohledat sloupec "obsazeni" jestli v něm není požadované jméno.



Takhle to funguje, ale potřeboval bych aby se jméno (Morgan Freeman) měnilo podle osobnosti.

<?php
function displayKariera(){
   global $database;

if (isset($_GET['id'])) $id = $_GET["id"];

   $q = ("SELECT f.id, f.obsazeni, f.cz_nazev, f.obrazek, o.id, o.jmeno FROM filmy AS f INNER JOIN osobnosti AS o WHERE f.obsazeni LIKE '%Morgan Freeman%' AND o.id = $id LIMIT 7");
   $result = $database->query($q);
   /* Pokud se neco zvrtne nebo je tabulka prazdna */
   $num_rows = mysql_numrows($result);
   if(!$result || ($num_rows < 0)){
      echo mysql_error();
      return;
   }
   if($num_rows == 0){
      echo "Tady zatím nic není";
      return;
   }

   /* Vybrané polozky k zobrazeni */

for($i=0; $i<$num_rows; $i++){
      $id  = mysql_result($result,$i,"o.id");
      $id2  = mysql_result($result,$i,"f.id");
      $cz_nazev  = mysql_result($result,$i,"f.cz_nazev");
      $jmeno  = mysql_result($result,$i,"o.jmeno");      
      $obrazek  = mysql_result($result,$i,"f.obrazek");
            
      echo "<a href=\"film.php?id=$id2\" target=\"_blank\"><img width=\"130\" height=\"130\" src=\"$obrazek\"></a>";
 }}
?>

proměnná $jmeno funguje správně a vypisuje jméno podle id které je v url.

Snad sem můj "problem" dostatečně popsal :)
pcmanik
Profil
web_anonim:
$q = ("SELECT f.id, f.obsazeni, f.cz_nazev, f.obrazek, o.id, o.jmeno FROM filmy AS f INNER JOIN osobnosti AS o WHERE f.obsazeni LIKE '%". $nejaka_premenna ."%' AND o.id = $id LIMIT 7");
web_anonim
Profil
Takhle to nefunguje, vyhodí to prvních 7 záznamů v tabulce. Nemá se použít třeba

$_GET["..."]

pro předání jakou u id z url ?

Sorry sem fakt začátečník :) No učím se už dlouho, ale jak se na něčem zaseknu tak to de na čas k ledu...
panther
Profil
web_anonim:
vyhodí to prvních 7 záznamů v tabulce
ano, máš tam LIMIT 7. Kolik záznamů jsi očekával s tímto omezením?

Nemá se použít třeba $_GET["..."] pro předání jakou u id z url ?
to nad víš ty, odkud proměnnou $id bereš, ne? Pokud z URL, pak je správnější (a nezávislé na nastavení) $_GET['id'].
web_anonim
Profil
$id beru z url pomocí $_GET, ale já potřebuju proměnnou $jmeno a tu v url nemám takže GET byl blbej nápad :)
pcmanik
Profil
web_anonim:
Chces hladat podla mena, ale meno skriptu nepredkladas. Tak chces radsej najst prispevok podla id? Ked nie, tak jednoducho z fomulara poslli meno a podla toho vyhladavaj.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: