Autor Zpráva
Roman-W
Profil
co mám napsat do style.css aby mi šly normálně háčky a čárky pořád mi to mizí :(

v hlavičce html mám tohle:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title>0083</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style2.css">
</head>

(validator pořád tvrdí že chybí deklarace, nevím.....)

a ve stylu mám následující

body {
      margin-left: 50px;                
      width: 900px;                     
      background-color:#000000;         
      color: #00FF00;                    
    }

nadpis { 
      font: bold;                        
      text-decoration: underline;        
      font-size: 36px                    
       }


Poslední věc je jak vyřadit levé a pravé tlačítko myši na stránce něco na zpusob

<body oncontextmenu="return false" onmousedown="return false"
onselectstart="return false" ondragstart="return false">

Pokud to teda jde napsat do style
Zechy
Profil
To poslední do style zapsat nejde, to je JS né CSS. Co se týče háček a čárků, jenom mizí nebo jsou dokonce nahrazeny jinými znaky? Řek, že pude o chybu v kodování. (content u http-equiv)
margin
Profil *
Čeština / cestina
Pokud ti to nepomůže, nezbude, než odkaz na živou ukázku.

Roman-W:
validator pořád tvrdí že chybí deklarace, nevím.....
Deklarace čeho validátoru chybí a který validátor to hlásí? Můžeme tu naslepo střílet, nebo dáš odkaz na živou ukázku, pak se dá příčina odhalit během chvilky.

Poslední věc, nedělej to. Nebo si myslíš, že každý stahuje?
Roman-W
Profil
margin:
http://validator.webylon.info/check?uri=http%3A%2F%2Fel840.xf.cz%2F7009%2Findex.html
panther
Profil
Roman-W:
na validitu se vykašli, k ničemu ti není. Stejně tak na zakazování tlačítka myši (stejně ho nezakážeš).

K tvému problému s diakritikou, již bylo napsáno, že si musíš sjednotit deklarované kódování stránky se skutečným kódováním, v němž je stránka uložena.
jenikkozak
Profil
Roman-W:
Začni tím, že <script>, který jsi dal před <!doctype>, přidáš až do hlavičky. Tedy mezi <head> a </head>. Tím ti několik chyb zmizí.
Roman-W
Profil
jenikkozak:
chyba není u mě protože první řádek není moje dílo
<script type="text/javascript">var bt="#fff";var bg="#000";var google_ad_slot="7590244812";</script><script type="text/javascript">if (top.location.href==self.location.href) { document.write(unescape('%3Cdiv style="display:block !important;visibility:visible !important;overflow:hidden;top:0;left:0;height:24px;z-index:15;width:100%;font-family:arial;font-size:12px !important;text-align:center;color:#fff;background-color:#000;line-height:24px;"%3E')); }</script><div style="clear:both"><script type="text/javascript">var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));</script><script type="text/javascript">var pageTracker = _gat._getTracker("UA-1200178-3");pageTracker._initData();pageTracker._trackPageview();</script><script type="text/javascript" src="http://ad.wz.cz/l/10/i.js"></script><noscript><div style="display:block !important;visibility:visible !important;overflow:hidden;position:absolute;top:0px;left:0px;height:24px;z-index:15;width:100%;font-family:arial;font-size:12px;text-align:center;color:#fff;background-color:#ff9800;line-height:24px;"><p style="margin:0 !important;padding:0 6px 0 0 !important;display:inline !important;"></p></div></noscript></div><script type="text/javascript">if (top.location.href==self.location.href) { document.write(unescape('%3C/div%3E')); }</script><!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
jenikkozak
Profil
Roman-W:
chyba není u mě protože prvních několik řádku je reklama WZ.CZ
Webzdarma už neumožňuje pomocí speciálního komentáře umístit reklamu tak, aby nerozbíjela kód? (Nevím, jen se ptám.)
margin
Profil *
Roman-W:
chyba není u mě protože prvních několik řádku je reklama WZ.CZ
Chyba sice není u tebe, ale jde o chybu wz.cz, který reklamu umisťuje za tag <body>. Protože ho v kódu nemáš, wz.cz dal reklamu na začátek. Doporučil bych ti vložit do kódu na odpovídajídí místo tag body.

Používáš element NADPIS, ten ale v HTML neexistuje a IE ti ho nenastyluje. Doporučuji používat klasické HTML nadpisy.

Diakritiku máš tak rozbitou, že ti nezbude, než článek ručně opravit.
Beginner
Profil
Zkoušel jsi změnit kódování stránky?
jenikkozak
Profil
Beginner:
Zkoušel jsi změnit kódování stránky?
Článek i kódování jsou uvedeny správně. Jediným problémem je, že kódování je na stránce uvedeno příliš pozdě. (Protože před začátkem dokumentu je vložená ta reklama.) A proto si prohlížeče určují kódování po svém.
Roman-W
Profil
tak co tedy ? :(
margin
Profil *
Roman-W:
tak co tedy ? :(

Return [#9]
Roman-W
Profil
Už to šlape a bez chyb :)

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>

    <meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
    <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css; charset=windows-1250">
    <meta name="author" content="Roman-W 2012"> 
    <meta name="generator" content="Dreamweaver 8">
    <meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript">
    <TITLE>0083</TITLE>

</head>
<BODY bgcolor="#000000" text="#00FF00">

<div style="width: 950px; margin-left: 30;">

<H1>nadpis</H1><br>
<img src="situace.jpg"  alt="obrazek"  ALIGN=LEFT hspace="20">   
 
text text texttttt
  
  <br><img src="pancir_2pu.jpg"  alt="obrazek">  
 
 <br><br>
 
  <img src="P1080020.JPG" alt="obrazek1" ><br>
  <img src="P1080062.JPG" alt="obrazek2" ><br>
  
  
</div>
</body>
</html>



Tak jsem aplikoval stejný zdroják na další stránku ale zase to totálně po*ralo a tentokrát zase jinak
index.html
Ted to tam hazí ø . ì . è
To neni možný !!! co pak ten dokument nemá jasně danou znakovou sadu

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: