Autor Zpráva
xpjanaxp
Profil
Moderátor Petr ZZZ: Některé příspěvky přesunuty z vlákna názor na stránku o rodinné farmě

Zdravím..Mám problém se stránkou www.farma.nazory.cz ..v každém počítači a každém prohlížeči se mi stránka zobrazuje jinak..
Hlavní problém mi nastal, když jsem vložila hlavičku stránky jako nový obrázek, v mém počítači mi krásně sedí na zbytek stránky, v jiném se to šoupne a vypadá to blbě, nevíte prosím co s tím?

Moderátor Petr ZZZ: Titulek „špatné zobrazení stránky“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
panther
Profil
xpjanaxp:
v mém počítači mi krásně sedí na zbytek stránky
protoze mas rozliseni 1280x...

obe tabulky (pominu-li fakt, ze tabulkovy layout bych nepouzil) maji sice nastavenou sirku, ale horni tabulka se zahlavim se roztahne podle obrazku (je to standardni chovani tabulky).

Nejjednodussi reseni bude udelat ten obrazek tak, ze to budou pouze ta fotka s kravickami. Proc v tom zahlavi vlastne mas txturu dreva, ktera je pod tim jiz jednou na pozadi body?
xpjanaxp
Profil
Protože nevím, jak jinak bych dala to logo k fotce a současně na pozadí..Vím, že by bylo nejlepší tam dát pouze tu fotku, ale byla bych ráda kdyby se mi povedlo udělat to takhle..
panther
Profil
xpjanaxp:
udelej si obrazek, kde bude:
- fotka
- logo
- klidne i ta dekorace

a vyhod z toho tu texturu dreve na pozadi. Vznikne ti pruhledny obrazek, bude mit rozumnou sirku a nebude ti tabulku natahovat do aleluja.

Druha vec je, ze zatimco logo bude asi nemenne, fotka se menit casem muze. Proto by bylo logicke mit zvlast fotku, zvlast logo, zvlast tu dekoraci. Navic, dekorace by mela byt umistena jako pozadi, tedy background cehokoliv, zatimco fotka a logo jsou obrazky, tedy img.

ale byla bych ráda kdyby se mi povedlo udělat to takhle..
... pouzivat spatna reseni a nezkusit najit lepsi a spravnejsi? To mi neprijde jako dobry nazor (ze neco neumis neznamena, ze ti nekdo to lepsi reseni neporadi. Prijde mi divne trvat na tomto, ale jak myslis).
peta
Profil
css pozadi - drevo
img - logo
img - krajinka, at ji muzes menit

<style>
.stranka {margin:0 auto; width: 800px; border:1px solid #f00;}
.hlavicka {position:relative; width: 100%; height:200px;}
.hlavicka .logo {position:absolute; z-index:10; left:100px;}
.hlavicka .foto {position:absolute; z-index:10; left:100px; border:6px solid #F1C49D;}
</style>

<div class="stranka">
  <div class="hlavicka">
    <div class=logo><img src=logo/znaksu240word.gif width=600 height=100 /></div><!-- /logo -->
    <div class=foto><img src=logo/gal_pecet.jpg width=600 height=100 /></div><!-- /foto -->
  </div><!-- /hlavicka -->
  <div class="obsah"> 
    Text;
  </div><!-- /obsah -->
</div><!-- /stranka -->
xpjanaxp
Profil
panther:
Takhle jsem to měla původně, já s tím byla spokojená, ale tomu komu tyto stránky dělám se to nelíbilo..V tomhle stavu jak je to teď to samozřejmě nenechám, vrátit se k původnímu obrázku z fotky a loga považuju za krajní řešení..
panther
Profil
xpjanaxp:
vrátit se k původnímu obrázku z fotky a loga považuju za krajní řešení..
proc krajni? Je to jedine spravne.

ale tomu komu tyto stránky dělám se to nelíbilo
jak se to nelibilo? Libi se mu to snad vice takhle? Obycejny clovek nevi, jakym stylem je stranka udelana, nema do toho co mluvit, jestli se zobrazuje korektne. Ty jsi tvurce stranky, ty mas urcovat, jakou technologii se k vysledku doberes.

A propos, opravdu chces (nebo zadavatel chce), aby kdyz si nekdo da 'Zobrazit obrazek - logo', aby se mu misto loga zobrazila tahle obluda?

Je tam rada dalsich veci, ktere by mu mely vadit, a to mnohem vice. Napriklad, ze bez obrazku ze stranky nezbude nic. To bych resil spise, nez vymyslet inovativni reseni namisto spravnych postupu.
xpjanaxp
Profil
panther:
Díky za názory, nemá cenu se dohadovat...


peta:
Omlouvám se, ale moc tomu nerozumím..

Tohle vložím do css, že ano?
<style>
.stranka {margin:0 auto; width: 800px; border:1px solid #f00;}
.hlavicka {position:relative; width: 100%; height:200px;}
.hlavicka .logo {position:absolute; z-index:10; left:100px;}
.hlavicka .foto {position:absolute; z-index:10; left:100px; border:6px solid #F1C49D;}
</style>

Tohle do html:
<div class="stranka">
  <div class="hlavicka">
    <div class=logo><img src=logo/znaksu240word.gif width=600 height=100 /></div><!-- /logo -->
    <div class=foto><img src=logo/gal_pecet.jpg width=600 height=100 /></div><!-- /foto -->
  </div><!-- /hlavicka -->
  <div class="obsah"> 
    Text;
  </div><!-- /obsah -->
</div><!-- /stranka -->

Objeví se mi pouze menší deformovaná krajina abez loga...
peta
Profil
xpjanaxp:
No, to je ukazka, kterou si muzes prizpusobit pro svou stranku. Kdyz tu ukazku zkopirujes do html stranky tak, jak je, dosadis vlastni obrazku, tak se to nejak zobrazi. Logo je obrazek loga + ornamenty v jednom obrazku. Ten obrazek napozicujes pres obrazek s krajinkou, takze se prekryvaji. A protoze oba jsou absolutne, tak, aby se prostor neztratil, tak jsem nastavil hlavicce vysku a sirku. Rozmery u obrazku a hlavicky jsem si vymyslel. tim, ze jsem to cele uzavrel do divu stranka s pevnou sirkou (nebo hlavicka), tak se mi to nerozpada a nelita vpravo, vlevo od okraje, kde zacina text.
Samozrejme, pokud to chces mit jako jeden obrazek, klidne si to udelej.
Nemam nic proti tabulce, kdyz to neumis pomoci css. Hlavni je, aby se to chovalo, jak ty potrebujes a zakaznikovi se to libilo.
xpjanaxp
Profil
peta:
Děkuji :-)


Ještě mám jeden, doufám že už poslední problém..
Občas se mi na nějakém počítači, zvláště na iPadu, stane, že pravý sloupec s aktualitami se posune doprostřed stránky..
Nevěděl by někdo prosím jak to vyřešit?
peta
Profil
Mno, prvne si udelam validni kod. Pak resim, proc se deje neco neocekavaneho.

    <table width="850" height="400" align="center">    
      <tr height="200"><td>
          <img src="tapetka.png" ></td>
      </tr>  
      <table width="850" height="400" align="center">  
        <tr height="20" bgcolor="#ffffff"><td>  
To je z PSPadu (html - preformatovat). Tady ti schazi TR TD. Pak zalezi na tom, jak si to zrovna prohlizec chce zobrazit, jestli ti predchozi tabulku ukonci /TABLE nebo zacne novy TR TD. Pro FF mam stazeny plugin Html validator 0.9.5.1. Kliknu na Zobrazeni - Zobrazit zdrojovy kod a tam mi to pekne obarvi kazdy radek s problemem. Je dobre mit co nejvice techto problemu odstranenych.
  <table width="230" height="800" align="right" bgcolor="#ffffff" >
  <td valign="top" align="center"><h3><font color="red">AKTUALITY</font></h3> <h4><font color="red">
Tady ti schazi TR. Je mozne, ze se to zachova tak, ze z TD vytvori element TABLE a kdyz ten ma align=center, tak se tabulka zarovna na stred stranky (pouzival jsem to na basnicky, <table align="center"><tr><td>).

Pak vyzkousej zakazat vsechny styly a scripty. Pokud se to stale rozsypava, bud jsi na neco zapomnela (styly a scripty) nebo je problem opet v html kodu a nebo pri spravnem kodu to dela chybne prohlizec.

A, pokud je problem v css, pak si ho uloz bokem a skupinu za skupinou kopiruj do cisteho css. Pripadne vetsi casti. A vzdy si over, zda to jeste funguje spravne. tak se dostanes k problemu.

Tvuj problem neumim nasimulovat, musis to popsat bliz. Jaky prohlizec, jaka asi velikost okna a tak. Jen muzu rici, ze ve FF15 a v IE9 se mi to chova spravne. Nemam ipad. Nevim, jaky se na ipadu pouziva prohlizec.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: