Autor Zpráva
ronaldinho
Profil *
Zdravím chcem sa spýtať prečo keď si chcem vytvoriť meniaci sa obrázok .gif tak keď si ho aj pomocou easy gif animator vytvorím, jednotlivé obrázky sa mi rozostria - ako keby sa na ne pridal šum.
Dá sa nejako docieliť aby boli obrázky jasné??

Veľkosť obrázkov mám 680x450 a v takejto veľkosti ich chcem dať aj na stránku.

Ďakujem
mimochodec
Gif umí jen 256 barev. Jestli se snažíš do gifu převést fotku, tak výsledek by se možná dal popsat tak, jak to píšeš.
peta
ronaldinho:
original obrazek? tvuj obrazek? Nic a opet nic.
Gif ma 256 barev, obrazky jpeg 16 milionu. Pri prevodu barev pouzivaji ruzne programy ruzne metody. Vetsinou hodne kvalitni obrazek premeni na piskoviste zrnicek. U animovaneho gifu navic obvykle kazdy obrazek dava do stejne palety, takze druhy a dalsi obrazek muzou byt hrozne. Nevim, zda je mozne dat kazdy obrazek se svou paletou.
* Ja bych zkusil pouzit nejaky soft, ktery preklopi video na gif.
* Nebo bych zkusil kazdy obrazek zvlast ulozit, kvuli palete. A pak slozit do jednoho gifu. Treba paletu neslouci, ale zachova pro kazdy obrazek.
* A nebo pouzij flash ci video misto gifu. Ty umi zachovat barvy.

"Veľkosť obrázkov mám 680x450"
To je uz pomerne velka velikost na animovany gif, pokud tam neni jen jednoducha animovana kresbicka, ale pouzivas fotografie. To je lepsi ulozit jako video nebo flash.
margin
Profil *
peta:
Vetsinou hodne kvalitni obrazek premeni na piskoviste zrnicek.
Obvykle se dá zvolit metoda, která se použije při snižování počtu barev. Zda se má použít dithering a jaký a jaká se použije paleta, vizuálně nejlepší výsledky dává optimalizovaná paleta, vizuálně nejhorší výsledky bývají se standardní paletou.

Ja bych zkusil pouzit nejaky soft, ktery preklopi video na gif.
Pořád tu je omezení GIFu na 256 barev.

A nebo pouzij flash ci video misto gifu. Ty umi zachovat barvy.
Pro vložení do prohlížeče je vhodnější flash, a nejmenší velikost výsledného souboru bude při flashovém videu. Jde to zplácat v SWFTools, konkrétně JPEG2SWF. Jeho nevýhodou je podprůměrný kodek H263.
Pochopitelně jde udělat flashové video v Adobe Flash a použít kodek H264, nevýhodou je cena programu.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0