Autor Zpráva
jenyn
Profil *
Zdravím,

Nevíte někdo proč se mi tahle stránka : pptechnology.cz zobrazuje v ie rozhozená?

Díky
margin
Profil *
Nevymýšlej si nové HTML elementy, ale používej jen takové, které IE zná: HTML příručka
Pokud to nebude stačit, použij !doctype pro standardní vykreslovací režim.

Máš stránku dělanou (pozicovanou) velice nešťastně a pokud si někdo změní velikost písma, tak dojde k překrývání bloků.
Trejpa
Profil
jenyn:
Protože ten, kdo to kódoval, vůbec nerozumí HTML. Doporučuji začít na začátku, ne bastlit páté přes deváté.

V Internet Exploreru 9 pomůže jako rychlá záplata dát na začátek <!DOCTYPE HTML>. Že to funguje v jiných prohlížečích, je mistrná ukázka jejich zotavování z chyb. Pro fungování v jiných verzích je třeba stránku celou přepsat do syntaxe jazyka HTML. Udělat jednu hlavičku, jedno tělo, jedno doctype, jedno určení kódování v hlavičce, vyházet značky, které nemají v HTML co dělat (Internet Explorer 8 a níže ve standardním režimu a všechny ve zpětně kompatibilním režimu neznámé značky ignorují i ve stylech), vyhnout se pozicování, když není potřeba a hlavně, naučit se úplné základy HTML jazyka.
Chamurappi
Profil
Reaguji na jenyn:
Funkčnost tebou vynalézaných elementů jde do starších Explorerů dodrátovat krátkým JavaScriptem. Hodně moderních webů to tak sice dělá s elementy z návrhů HTML 5, ale vázat provozuschopnost struktury dokumentu na skriptování není dobrý nápad.
jenyn
Profil *
Díky za odpovědi.
Jsem spíš začátečník...jak by takovej scrtipt měl vypadat?
panther
Profil
jenyn:
na skript se vykašli a zkus napsat web normálně. Bez JS se ti stejně bude sypat jak domeček z karet. Mimochodem, on se sype i teď v posledním Firefoxu (a samozřejmě i jinde), stačí si chtít jen o ždibíček chtít zvětšit velikost písma.
jenyn
Profil *
takže podle Vás musím ten web jinak pozicovat?
Chápu teda správně že elementy které si nadeklaruju v css se v ie nezobrazují.
Zkoušel sem ten doctype a nepomůže to.
Asi Vám to připadá jako primitivní dotazy, ale sem v tomhle fakt nováček a špatné stránky vytvářet nechci.
panther
Profil
jenyn:
že elementy které si nadeklaruju v css se v ie nezobrazují.
v CSS se nic nedeklaruje. Používej sadu existujících HTML elementů. Starší prohlížeče neznámé elementy (třeba <paticka>) stylovat neumí.

takže podle Vás musím ten web jinak pozicovat?
zkus to bez pozicování, jako předloha budiž ti je třeba toto.

a špatné stránky vytvářet nechci.
každý nějak začínal. Pokud chceš tvořit web lépe, nejlepší volbou bude smazat a začít znovu.

Mimo výše zmíněného nenastavuj výšku ničemu, kde ji předem neznáš (např. bloku, kde má být nějaký text. Může se zdát, že tu výšku znáš, ale opak je pravdou).
jenyn
Profil *
Díky, začnu znovu.
Jenom zatím kdyby někdo věděl jak web dočasně "optimalizovat" pro starší prohlížeče ( třeba tím scriptem) nebo jinak tak napište.
At je to zatím aspon trochu funkční než to předělám celé.
Díky za odpovědi
panther
Profil
jenyn:
úplně nejjednodušší (pravda, nesémantický, ale to v tomto balastu tolik vadit nebude) fix bude nahradit všechny tvé novotagy (domu1, domu2, paticka, ...) za <div class="tvuj_nazev_tagu> (koncová značka bde pro všechny stejná, </div>).

V CSS pak připiš před každý z těch tvých novotagů ., protože budeš stylovat danou třídu.
jenyn
Profil *
to znamená že ty tagy který mám, přepíšu na class tak se bude chovat stejně jako muj tag?
V tom případě trošku nechápu proč ei nedokáže moje tagy vzít, ale jako class to umí...
ještě se chci zeptat jak pozicovat menu aby se při přilbližování stránky neposouvalo.
Díky za vaše odpovědi.
Máte u mě panáka :))
panther
Profil
jenyn:
to znamená že ty tagy který mám, přepíšu na class tak se bude chovat stejně jako muj tag?
ano. Z jedné nesémantické patlaniny se stane druhá nesémantická patlanina, ale bude na oko fungovat alespoň trochu.

V tom případě trošku nechápu proč ei nedokáže moje tagy vzít, ale jako class to umí
protože třídy a identifikátory jsou standardní součástí HTML. Tvoje tagy v ní jaksi chybí. Spíše je „chybou“ ostatních prohlížečů, že stylovat něco neznámého umožní.

ještě se chci zeptat jak pozicovat menu aby se při přilbližování stránky neposouvalo.
nepozicuj ho, to bude nejjednodušší. Koukal jsi na odkaz, který jsem ti posílal? Tak taky není nic pozicovaného, pro začáttek z toho můžeš vyjít. Ve stránce bys na konci neměl mít jedinou position. Neříkám, že pozicování je špatné, není, je dobré, pokud s ním umíš pracovat. A na stavbu layoutu se nehodí, u jednoduchých stránek jako je ta tvá se dá obejít bez něj.
Trejpa
Profil
jenyn:
Takový malý nástřel.


proč ei nedokáže moje tagy vzít, ale jako class to umí...
Internet Explorer neumí (stylovat) neznámé elementy. Class na známých elementech umí. Proto panther navrhuje změnit <paticka></paticka> za <div class=paticka></div> a stylovat místo paticka {} tohle .paticka {}.

ještě se chci zeptat jak pozicovat menu aby se při přilbližování stránky neposouvalo.
Pomocí odsazení.
jenyn
Profil *
Chtěl jsem Vám jen poděkovat, hlavně trejpuv nástřel mi dost pomohl. Vlastně jsem na jeho základu předělal celý web. Když se podívam na to co jsem měl před tím a na tohle, tak je to uplně něco jiného. Dost se to zjednodušilo i zpřehlednilo. Takže díky pánové. Tato diskuze je opravdu dobrá. Ještě jednou díky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: