Autor Zpráva
vandr
Profil *
Dobrý den,mohl by mi prosím někdo poradit jak vytvořit k http://www.gabrettina.com anglickou verzi?
shaggy
Profil
Keďže je to (podľa nadpisu) iba html, tak skopíruješ existujúce stránky a preložíš do angličtiny + niekde na ne budeš odkazovať.
vandr
Profil *
shaggy:
A jakym zpusobem a co muzu zkopirovat?vsechen kod v souboru index.html zkopiruji jeste jednou pod stavajici kod a prepisi text na anglicku text?
shaggy
Profil
vandr:
vsechen kod v souboru index.html zkopiruji jeste jednou pod stavajici kod a prepisi text na anglicku text?
Bingo. Ako inak by si to chcel urobiť?
vandr
Profil *
shaggy:
:) nj, ale jak udelam, aby byl videt jen jeden text, a kdyz kliknu na vlajecku, tak aby se prepnul na druhej, nebudu tam mit oba najednou pak?


navic jsem to tedy zkopiroval a stranka se mi zobrazuje paty pres devaty....to asi nebude ten spravny postup?
shaggy
Profil
vandr:
Postup je správny, ak ti niečo nefunguje, tak si to urobil zle. Nevidím tvoje zmeny, neviem sa vyjadriť.
Vandr
Profil
shaggy:
Mohl bych ti poslat ten zdrojak poslat na mail?
shaggy
Profil
Vandr:
Mohl bych ti poslat ten zdrojak poslat na mail?
Nie.
Môžeš dať odkaz na anglickú verziu toho súboru a my ti povieme, čo je zle. Ak to nemôžeš/nechceš urobiť, tak ti nemáme ako pomôcť.
vandr
Profil *
tady jsem zkopirova cast kodu, kde je videt konec ceske verze a ta anglicka verze:
Moderátor Chamurappi: Tady jsem smazal část kódu, kde stejně nebylo nic vidět, protože byl useknutý.
shaggy
Profil
vandr:
Ja mám pocit, že sa zhováram so stenou (alebo, ako sa u nás vraví - je to ako hádzať hrach na stenu).
1. vravel som, že máš skopírovať súbor a preložiť do angličtiny. Podľa toho, čo píšeš (keďže nevidím celý kód), je to v jednom súbore - je to tak?
2. chcel som odkaz. Nechcel som vložiť nezmyselne dlhý kód. Keď mám odkaz, viem si zdroják pozrieť. Teraz vidím len rozbitú časť kódu a ignorujem ho...
3. v tom kóde, ktorý si sem dal, vidím len českú verziu. Nechápem, prečo sem dávaš českú verziu, keď riešiš angličtinu. Každopádne - z tohto sa nedozviem, či si to dobre skopíroval, preto ešte raz - potrebujem odkaz na web, zvlášť na českú a zvlášť na anglickú verziu. Píšem to poslednýkrát, nejak mi dochádza chuť a ochota riešiť to.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na [#3] vandra:
„vsechen kod v souboru index.html zkopiruji jeste jednou pod stavajici kod a prepisi text na anglicku text?“
Ne.

1. Uložíš soubor index.html pod jiným jménem (například index-englicky.html) (Nezapomeň se podívat do hlavičky původního souboru, jaké má stránka kódování, a vybrat v ukládacím formuláři při ukládání nové stránky to samé kódování.) (Nebo zvolíš jiné, pak ho ale musíš upravit i v hlavičce; dnes se většinou používá utf-8.)
2. V takto vytvořeném novém souboru přepíšeš všechen český text na anglický, ale jen ten, který není součástí vlastního kódu.
3. Na českou stránku index.html dopíšeš odkaz na anglickou stránku:
<a href="index-englicky.html">anglicky</a> a na anglickou stránku index-englicky.html dopíšeš odkaz na českou stránku:
<a href="index.html">czech</a>. Česká a anglická verze jsou tedy dvě různé stránky.

Ještě by ses měl hned zezačátku rozhodnout, zda budou obě jazykové verze v jednom adresáři, nebo zda bude mít každý jazyk svůj adresář (složku). Velké portály jako třeba wikipedia mívají pro každý jazyk vlastní složku, např. http://cs.wikipedia.org, http://en.wikipedia.org, http://de.wikipedia.org atd...

Než se do toho pustíš, nastuduj si alespoň základy syntaxe HTML a CSS a až se budeš alespoň trochu orientovat, podivej se pro jistotu ještě na základy PHP a JavaScriptu (nevím, jestli se na tvých stránkách PHP a JavaScript používá, nekoukal jsem na ně).

Podobně to uděláš se všemi ostatními stránkami webu.

Ještě prosba i rada – piš do této diskuse s diakritikou. Příznivě tím ovlivníš ochotu i počet potenciálních rádců. ;-)
_es
Profil
vandr:
jak udelam, aby byl videt jen jeden text, a kdyz kliknu na vlajecku, tak aby se prepnul na druhej
Tak, že tá „vlajočka“ bude odkaz na príslušnú jazykovú verziu webu.
nevimco2
Profil
_es:
Ta "vlaječka" může být
<a href="index-englicky.html"><img src="en-vlajecka.jpg" alt="Vlajecka" />Anglicky</a>
kde se href rovná tvému anglickému souboru a src se rovná obrázku s vlaječkou pro angličtinu.

PS: Záměrně nepíšu anglickou vlaječnou, protože Anglie není jedinou anglicky mluvící zemí, že ? Je pak na Vás, jestli dáte vlaječku Velké Británie, USA nebo něčeho jiného ...
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na nevimca2:
„Ta vlaječka může být
<a href="index-englicky.html"><img src="en-vlajecka.jpg" alt="Vlajecka" />Anglicky</a>


To by potom vypadalo nějak takto: Anglicky

Lepší bude <a href="index-englicky.html"><img src="en-vlajecka.jpg" alt="english" title="english"></a>

To bude vypadat takto:
(A při najetí myší se zobrazí bublina s textem english; tady to nefunguje, protože skript diskuse nepředá title="english" dál.)
nevimco2
Profil
Petr ZZZ:
Aha, to se omlouvám - myslel jsem, podle předchozích příspěvků, že chce vlaječku s textem. Kdyby tam ale bylo více jazyků, možná by se vyplatil nějaký <select> ...
Amunak
Profil
Já shodou okolností dělal nedávno něco velmi podobného. Cílem bylo udělat rozklikávací "select" menu pro výběr jazyků. Používá jQuery, ale funguje spolehlivě i bez javascriptu (akorát na hover, ne click). Třeba to někomu pomůže :)

jsFiddle skript
shaggy
Profil
Amunak, nevimco2, Petr ZZZ:
prečo riešite nepodstatné veci? Pôvodná otázka sa netýka rozklikávacieho menu, ani toho, ako má vyzerať odkaz na anglickú verziu stránky.
Najprv by ste mu mali poradiť, ako vôbec rozbehať jazykové verzie a potom riešiť tieto nie celkom podarené (hlavne tá verzia od Amunaka) drobnosti.
SeparateSK
Profil
Ak používaš len HTML a žiadne PHP(ale asi zrejme nie, súdim podľa nadpisu), tak si vytvor zložku napr en a tam skopíruj všetko a prelož to do angličtiny a do zložky cz skopíruješ všetko čo je po česky.
V súboroch v zložke cz prepíšeš tiež aj všetky odkazy na html súbory na cz/subor.html a v zložke en to isté len na en/subor.html -resp. tak ako hovoril shaggy
Ak používaš PHP tak povedz, pre PHP mám hotové riešenie, inak je to asi zbytočné sem písať ak nepoužívaš PHP.
jenikkozak
Profil
shaggy, Petr ZZZ:
Asi máte oba pravdu. Zkuste počkat, vandr třeba zítra napíše, kde se ztratil, a podle toho budete moci vyhodnotit, co je zbytečné. Třeba to už vyřešil, když celý den nepíše. :)
_es
Profil
shaggy:
Najprv by ste mu mali poradiť, ako vôbec rozbehať jazykové verzie
Čo si predstavuješ pod „rozbehaním jazykových verzií“? Ako sa odlišuje „rozbehanie“ anglickej verzie od „rozbehania“ českej verzie? A ako inak ako cez obyčajné odkazy by si ich, už hotové, chcel „rozbehať“ na webe?
shaggy
Profil
_es:
Ako mu pomôže rada s vytvorením JS menu v tom, že vôbec nevie vytvoriť kópiu českej html stránky?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0