Autor Zpráva
NikerCZ
Profil
dobrý den chci si na web dat nějaky odpočítávadlo že každy den se mi tam přidá 10% až do sta a pak to zmizí bude to vipadat asi takto


Moderátor Joker: Titulek „[pomoc]nevím jak to nazvat :D“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
margin
Profil *
NikerCZ:
Chceš to v PHP, nebo JavaScriptem a CSS?
Pod pojmem každý den máš na mysli co přesně, od kdy, komu, kdy?
Odpočítavadlo, které přidává, hezký protimluv.


omg
Máš to rozbité. Ty jsi na tom hůř, nemáš ani rozbitý kód.
NikerCZ
Profil
jedno v čem to bude ale musí to jit na html odpočítáváni že to napočíta 24h a přídá se 10% :D
Joker
Profil
NikerCZ:
Napsat číslo přímo do stránky a vždycky když je něco hotové ho zvýšit :-)
Trejpa
Profil
NikerCZ:
Pokud má být splnění odvozeno od času, tak bych to řešil třeba JavaScriptem. Asi nějak takto.
NikerCZ
Profil
to by šlo


ale trochu by to chtelo styl
Trejpa
Profil
NikerCZ:
Spíš než styl by to chtělo trochu projevit vlastní snahy a slušnosti. Pokud to v sobě nenajdeš, naskýtá se otázka „Co za to?“.
Kubo2
Profil
NikerCZ:

Tak som ti niečo napísal:
<?php
    function zbyvaDoDokoncenia($denDokoncenia) {
        $dnesnyDen = (int)date("d");
        $zbyva = $denDokoncenia - $dnesnyDen;
        
        if($zbyva > 0) {
            $hlaska = "Do dokončenia webu <strong>ostáva ".$zbyva." %</strong>.";
        }
        elseif($zbyva === 0 || $zbyva <= 0)
        {
            $hlaska = "Web <strong>je dokončený</strong>.";
        }
        else
        {
            $hlaska = "&nbsp;"; # myslím že taká situácia nenastane :-)
        }
        
        return $hlaska;
    }
?>
funkckiu volaj takto echo zbyvaDoDokoncenia((int)cislo_dna_dokoncenia);
dufam, že ked bude vypisovat ze je web dokonceny, tak to zakomentujes.
Amunak
Profil
Kubo2:
Kromě toho že tam máš zbytečné větvení ten skript nedělá ani půlku z toho, co NikerCZ chtěl. Co se stane, když bude 29. a konec události je 2.? Odkud jsi přišel na to, že ten výsledek je v procentech? Abys mohl určit procento "dokončení", musíš znát kromě aktuálního a cílového data také počáteční datum (které bude odpovídat 0%) nebo alespoň krok (který podle popisu NikeraCZ vypadá na 10% - jenže ani to ve svém skriptu nezohledňuješ). Opravdu si myslíš, že jsi mu pomohl?

Nejlepší asi bude použít třídu DateTime. Zkusil bych to sám napsat, ale myslím si, že bych to nedokázal úplně ideálně. Navíc se mi nelíbí styl, jakým NikerCZ jedná.
Kubo2
Profil
[#9] Amunak, mas pravdu, s prelomom mesiaca moj skript nepocita. Pisal som to narychlo a nad takymi "drobnostami" som moc nerozmyslal. Sorry. Tak, dovidenia, ja idem spať.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0