Autor Zpráva
Laco
Profil *
Zdarvím.



Mám index.php a v ňom:
<?php 
        $pole = null;
        $max_lines = 50000;
        for ($i = 0; $i < $max_lines; $i++) $pole[] = ' TEXT az do 1000 znaku';

        $ff = fopen('files/file.php',"w");

         fwrite ($ff,"<?php \n");

        for ($i = 0; $i < count($pole); $i++) 
            fwrite($ff,$pole[$i]."\n");
            
         fwrite($ff,"?>");
         fclose($ff);
        
          $pole = null;
         include ''files/file.php';
         


Otázka je ,či neni problém takto ukladať premenné. A či neni problém ak by súbor files.php mal velkosť cca 50Mb. zvládal by to systém v pohode? takto by som zapisoval premenné pri každom načítaní stránky. Mysql sa mi zatial nechce. chcem len vediet či by čo si o tom myslíte....

Napríklad stránka s historickými miestami na Slovensku a návštevníci stránky by mali možnosť dopĺňať údaje o tých historických miestach... a tie údaje by možno narástli do 50 Mb, a či neni problém to tak zapisovať......


vďaka za radu....!!!

Príjemný večer


[#1] Laco

OSPRAVEDLŇUJEM SA

Riadok 11 mal vizerať nasledovne:

           fwrite($ff,'$pole[] = "'.$pole[$i].'";'."\n");

aj pri include sú dve apostrofy, ale to nevadí ide o princíp....

ďakujem za odpovede.
candiess
Profil
Laco:
Je rozdíl zapisovat proměnné do souboru a zapisovat data do souboru, ta druhá se používá v drtivé většině více.

Mysql sa mi zatial nechce
Lenost je odvěká vlastnost člověka, ono by to ulehčilo hodně věcí, včetně tohoto příspěvku, už jen proto, že ten váš php soubor bude k editaci možněn pouze vám a budete ochuzen např. o filtr nebo o elegantní editaci položek.
Laco
Profil *
candiess:


Z praktického hladiska by som potreboval dostať odpoveď na tú predošlú otázku....

či takým zapisovaním nehrozí nejaký pád či preťaženie servera.


dikec.


ok netreba :)

mozte mazat vlakno
peta
Profil
Php ma nastavene nejake limity pro velikost pameti. Nevim jiste, zda bys bez jejich zmeneni mohl pracovat s 50Mb souborem jen tak. Pravdepodobne bys musel nacitat jen casti souboru a listovat v nem pomoci fseek. Nechtel bych v tom vyhledavat, pokud k tomu nevedes soubor s indexy (klici).
Do souboru zapisuje i sql-lite nebo cms docu-wiki. Nevim, kolik by docu wiki snesla, ale sql-lite asi limit moc nema.

"Mysql sa mi zatial nechce."
Chyba, mysql by ti usnadnilo mnoho prace s obsluhou takoveho souboru. Tam funkci predas sql prikaz a ten si s tim uz nejak poradi. Jedina tva starost je pak spravny sql prikaz a spravne oserenou promennou do prikazu. Aby ti nekdo nenapsal do promenne text sql prikazu, ktery by se pripojenim k textu tveho prikazu take vykonal. Zakladni prikazy tam jsou:
SELECT - vyber data
UPDATE - prepis data
INSERT - vloz nova data
DELETE - smaz data
Data muze byt databaze, tabulka, radek, sloupec.
Mysql je v podstate program, ktery pomoci sql prikazu uklada data do tabulek, jako mas treba v excelu.
Priklad takoveho prikazu:
mysql_query("INSERT INTO tabulka (sloupec) VALUES ('hodnota')");
mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE kategorie=5");
mysql_query("DELETE FROM tabulka WHERE id=123");
Psat tohle pomoci php a souboru..., no potes koste.
U selectu je pak trosku mene srozumitelnejsi php kod pro prevzeti dat.

Pokud mas win, mam dobre zkusenosti s instalaci baliku wamp server. Nainstalujes, spustis, dole se objevi ikona zelene W. Pak uz jen do prohlizece zadas http://localhost/ a pokud to nabehne, tak ti to bezi. Obcas byva problem s nevlidnosti programu jako skype. pred spustenim wamp je lepsi ho vypnout, jinak nenabehne wamp nebo zmenit wampu porty. Ale to je obecny problem nevlidneho skype, ten se mlati s kde cim.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: