Autor Zpráva
dzarda94
Profil
mam stranku edit.php ze ktery se odesílá článek na stranku index.php, problem je ze se mi ten clanek potom na index.php neobjeví, čim to můze být? Script je takovýto
if (!empty($nazev)&&!empty($clanek)&&!empty($kolo)&&!empty($cas)&&!empty($datum)&&!empty($tym1)&&!empty($tym2)&&!empty($soutez)&&!empty($logo1)&&!empty($logo2))
  { 
   $otevrit = fopen("/clanky". $nazev . ".txt","a");
   fwrite($otevrit,$clanky);
   fclose($otevrit);

Moderátor Davex: Titulek „problem na serveru ic.cz“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Tori
Profil
Nechybí tady jedno lomítko? $otevrit = fopen("/clanky/". $nazev . ".txt","a");
dzarda94
Profil
práve to mi taky nefunguje, on by se mel na server ic ulozit txt soubor s tim clankem
Davex
Profil
dzarda94:
Cesta k souboru by zcela jistě neměla začínat lomítkem, protože do kořenového adresáře na webserveru nemáš přístup.
peteo
Profil
dzarda94:
pozrite do adresára priamo na sevri, či je tam ten súbor uložený, a ak áno, stiahnite si ho na disk a pozrite sa, čo obsahuje, prípadne akú ma veľkosť, porovnajte ho s pôvodným ukladaným súborom.

A to lomítko [#2] na začiatku by som asi dal preč.
dzarda94
Profil
lomítko sem dal pryč soubor se neulozí, soubor se velikostí shoduje s tím co mam na disku
dzarda94
Profil
jedná se o stránky http://fotbalovapreview.ic.cz/index.php a http://fotbalovapreview.ic.cz/edit.php, muzete se mi na to prosím podívat?Jde o to ze se mi ten soubor vůbec neulozi na server ic.cz, nemusim náhodou neco nastavovat v htacces?
Davex
Profil
Vypiš si všechny proměnné, které se testují na prvním řádku, zda jsou naplněny nějakou hodnotou. Kde se třeba bere hodnota proměnné $nazev?
dzarda94
Profil
me se to normalne na localhostu ulozi ale tam ne
Tori
Profil
Problém je teda v tom, že se článek neuloží, anebo že se nezobrazí na index.php?
Pokud jde o problém s ukládáním, ukažte prosím celý skript, který to má na starosti. Pokud se uloží ale nezobrazí, ukažte skript který má ty články zobrazovat. Jinak se asi dál nepohneme.
dzarda94
Profil
neulozí se na server, ale na localhostu ano

 <?php
      //tabulka clanky
   $nazev = $tym1 . "_" . ereg_replace(":","-",$cas) . "_" . $tym2;
   $sout = $soutez . " " . $kolo . ".kolo";
   $dat = $datum . " " . $cas;
   $clanky = "<table width=\"100%\"><tr><td align=\"center\" width=\"660\"><h3>" . "<?php " . " " . "echo ereg_replace('_',' ','$nazev');" . "?>" . "</h3></td></tr>" . "\r\n" . "<tr width=\"660\"><td><div style=\"position: relative; width: 100%; height: 180px;\"><div style=\"float: left;\"><img src=\"../graph/logos/Premier_League//$logo1\"></div><div style=\"float: left; width: 310px; position: absolute; top: 30%; left: 27%;\">" . $soutez .  "<br/ >" . $kolo . ".kolo <br/ >" . $dat . "</div><div><img src=\"../graph/logos/Premier_League//$logo2\" align=\"right\"></div></div><br /></td></tr><tr><td style=\"font-size: 12px\" width=\"660\"><div style=\"margin-left: 40px; margin-right: 40px; text-align: justify;\">$clanek</div><br /><br /><br /><br /></td></tr></table>" . "\r\n" .
             "<table id=\"default-odds\" class=\"odds\" cellspacing=\"0\" style=\"color: #dadada; font-size: 13px; width: 600px; margin-left: 40px;\"><colgroup><col/><col width=\"60\"/><col width=\"60\"/><col width=\"60\"/><col width=\"60\"/><col width=\"60\"/></colgroup>
                <thead><tr class=\"black\"><th class=\"bookmaker\">&nbsp;</th><th>1</th><th>10</th><th>0</th><th>02</th><th>2</th></tr></thead>
                <tbody style=\"color: #000000;\">
                  <tr class=\"odd\">
                    <td class=\"bookmaker\"><div class=\"blink\"><a href=\"http://www.bet365.com\" title=\"bet365\" class=\"elink\"><span class=\"blogos l16\"><img src=\"graph/bet365.gif\" alt=\"bet365\">&nbsp;</span></a><div style=\"padding-top: 2px; float: left;\"><a href=\"http://www.bet365.com\" title=\"bet365\" style=\"text-decoration: none;\">bet365</a></div></div></td>
                    <td><span class=\"up\">$jedna</span></td>
                    <td><span>$jednanula</span></td>
                    <td><span class=\"up\">$nula</span></td>
                    <td><span>$nuladva</span></td>
                    <td><span class=\"down\">$dva</span></td>
                  </tr>
                </tbody>
              </table>";
   
   // zapis preview 
          
 if (!empty($nazev)&&!empty($clanek)&&!empty($kolo)&&!empty($cas)&&!empty($datum)&&!empty($tym1)&&!empty($tym2)&&!empty($soutez)&&!empty($logo1)&&!empty($logo2))
  { 
   $otevrit = fopen("clanky/". $nazev . ".txt","a");
   fwrite($otevrit,$clanky);
   fclose($otevrit);
  } 
 else
  {
  echo "<h1>Neco nebylo vyplneno!</h1>";  
  }  
 ?>
Tori
Profil
Pokud je toto celý skript, tak koukněte do FAQ: Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Nefungují proměnné z formuláře nebo z URL (vypnuté register globals)
Místo $tym1 použijte $_POST['tym1'] (totéž u všech ostatních položek z formuláře.
dzarda94
Profil
prepsal jsem to vsude na post a soubor se stejně neulozí na server, globalni proměnné jsou na htacces zapnutý
Tori
Profil
Neobsahuje název znaky s diakritikou nebo mezery? Zkusil jste použít absolutní cestu k souboru?
$otevrit = fopen(__DIR__."/clanky/".$nazev.".txt", "a"); // pro PHP < 5.3 se místo __DIR__ použije: dirname(__FILE__)
Davex
Profil
Ještě je také důležité, aby byl do adresáře clanky/ povolen zápis nastavením práv přes FTP na 0777.
dzarda94
Profil
Davex:
to udělám jak?
Davex
Profil
Přihlásíš se přes FTP na server (třeba programem Total Commander, FileZilla nebo WinSCP) a ve vlastnostech adresáře (nebo někde přes pravé tlačítko myši) nastavíš práva číselně 0777, nebo tam jen zaškrtneš u vlastníka, skupiny a ostatní právo pro zápis.
dzarda94
Profil
Davex,
vyskočí mi takovej lister kde je neco takoveho:
modify=20130127123543;perm=flcdmpe;type=dir;unique=13U180252F8;UNIX.group=111;UNIX.mode=0755;UNIX.owner=10116745; stranky

nevim kde presne nastavit ty práva, tady v tom listeru mi nejde mazat ani pridavat
Davex
Profil
Zkus to třeba podle tohoto návodu: http://www.onehelp.cz/onebit/kb/total-commander-nastaveni.
dzarda94
Profil
práva sem nastavil a stejně se to neulozí

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: