Autor Zpráva
Alice
Profil
Prosím o radu. Mám na webu menu, které je ale vycentrované špatně. Když má někdo menší monitor, tak menu je stále centrované absolutně, viz: http://www.data-ess.cz/www_odstroupinskehopotoka/index.htm

Ráda bych, aby menu bylo vycetrované jako na těchto stránkách: http://www.zejeriss.cz/

Prosím moc tomu nerozumím, tak mi poraďtě nějak, abych to pochopila. :-)

Děkuji
Rellik
Profil
Alice:
Když má někdo menší monitor
Je to špatně i na velkém monitoru (24") A jak sem koukal na kód tak to menu je celé nějaké šílené.
Nebylo by jaksi jednodušší menu mít v tomto zápisu?

    <ul class="menu sf-menu sf-horizontal">
        <li id="current" class="first-child active item"><a target="I1" href="novinky/novinky.htm"><span>NOVINKY</span></a></li>
        <li class="item"><a href="#"><span>O NÁS</span></a></li>
        <li class="item"><a href="#"><span>NAŠI PSI</span></a></li>
        <li class="item"><a href="#"><span>NAŠE FENY</span></a></li>
        <li class="item"><a href="#"><span>ŠTĚŇATA</span></a></li>
        ...atd...
    </ul>
Navíc by tam mohl odpadnout ten opakující se class="item". Taky míchat inline styly a externí styly trochu mimo. Absolutní pozicování pokud možno používat jen omezeně, nejsou s tím pak takové problémy při různých rozlišení a velikosti...
Můžeš kouknout třeba sem, jak by mohl vypadat kód a CSS k němu...
Alice
Profil
No neměla jsem psát jen v menším. :-))

"item" tam byl původně proto, že menu bylo rozbalovací, ale z toho sešlo, a jelikož mi to fungovalo, bála jsem se to měnit... Vždycky se mi to pak rozhodí a já nevím, co s tím...

Jsem v tomhle fakt laik a nevím jak na to.

A moc ti děkuji za rychlou odpověď.


Jdu to zkusit upravit a dám vědět.


Tak jsem to opravila jak jsi psal, ale...

Mám na webu v tabulkách přímo soubory .jpg, takže v řádku tabulky, kde bylo menu, jsem tu fotku dala pouze jako pozadí buňky a tam jsem umístila to menu, ale pořád to není úplně ono, řádek tabulky je vyšší než by měl být a menu je moc vlevo, jak ho v té buňce teď mám vycentrovat na střed?

Díky Rellik za pomoc. Chápu že to jsou pitomé dotazy, omlouvám se za ně, ale fakt nevím...

http://www.data-ess.cz/www_odstroupinskehopotoka/index.htm
Alice
Profil
Asi to mám.

V IE9 je to dobrý, ve Firefoxu a Chrome to není úplně uprostřed, ale to už je jedno...

DĚKUJU!!!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: