Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Slither Profil |
#1 · Zasláno: 31. 1. 2013, 09:23:23
Dobrý den,
mam problém s posouváním textu a obrázků u webu. při přiblížení pod 1280 rozlišení, se mi text posouvá dopravé strany, pokud by jste veděli čím to je byl bych vám moc vděčný. body { background : #060503 url('../images/background.png') no-repeat center top; width : 1280px; height : 1650px; position : relative; margin : 0 auto; padding: 0 auto; font-family : Verdana, Times, Arial; } |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 31. 1. 2013, 09:32:31
Slither:
Není mi jasný ten dotaz, ale jestli to má být, že při šířce okna pod 1280px jde obsah mimo okno a objeví se posuvníky, tak ano. Tak je to v tom CSS nadefinované. Jak by se to mělo chovat? |
||
Slither Profil |
#3 · Zasláno: 31. 1. 2013, 09:39:38 · Upravil/a: Slither
právě naopak při šířce okna 1280 je text a obrázky v pořádku, ale po stiknutí přiblížení ctrl + kolečko např. tak se text posouvá spolu s obrázky do pravé strany.
Možná bude i problém v tom, že jsem obrázek dal na větší rozlišení než píšu v kodu, jelikož chci, aby bylo v lepší kvalitě. i po nastavení v css stejného rozlišení jako obrázku se text posunuje, takže tím to nebude |
||
margin Profil * |
#4 · Zasláno: 31. 1. 2013, 10:53:32
Bez živé ukázky si nedovedu představit, co se děje.
|
||
Slither Profil |
#5 · Zasláno: 31. 1. 2013, 11:02:28
http://l2doomage.cz/index.php
dej si ctrl + kolečko a uvidíš že se text hýbe směrem doprava s obrázky |
||
Stalker Profil |
Slither:
Už jsi to opravil? Mě se stránky i po přiblížení zobrazují správně :) V IE se to však zobrazuješ už špatně |
||
Slither Profil |
#7 · Zasláno: 31. 1. 2013, 22:37:46
Stále ne, byl bych rád za každou radu a popřípadě jak by to šlo ve všech prohlížečích stejně.
|
||
Stalker Profil |
#8 · Zasláno: 31. 1. 2013, 23:25:22
Slither:
Jsem jen amatér, takže na mé rady neber moc ohled, ale podle mě máš v celým css spousty chyb. Už jen v body je zbytečné relativní pozicování, či zadávání výšky. Posunování písma při zmenšení velikosti by mohlo dělat absolutní pozicování divů. Podle mě se absolutním pozicováním vůbec nepozicuje a dělá se to pomocí marginu a paddingu. Pokud se pletu, ať mě někdo zkušenější opraví. Já osobně bych absolutní pozice z css úplně vyhodil. Díky tomu si totiž drží svoji pozici a zatímco se ti pozadí zmenšuje, divy s position:absolute zůstávají na svém místě. |
||
Slither Profil |
#9 · Zasláno: 1. 2. 2013, 15:59:53 · Upravil/a: Slither
Dobře zkusim to opravit. Moc si vážim každé rady a děkuju !
To vůbec nepomáhá celé se mi to rozházelo :/ Potřeboval bych prostě udělat prostor a napozicovat ho tak, aby to byl jako rámeček ve kterém bude například menu a bude mít tuhle pozici což jsem měl, ale nwm proč se to hýbalo po přiblížení doprava. |
||
Stalker Profil |
Slither:
Samozřejmě, že když to vyhážeš, tak se to celý rozhodí, ale musíš to vyhodit i ten "top" a "left" a potom musíš každému divu určit šířku, hodit tam margin, respektive padding a jednotlivé divy nechat obtékat a výsledek bude hned jiný a lepší. Něco si o tom přečti, budeš moudrejší ale jsem si téměř jist, že to vyřeší tvůj problém a bude to i "správněji". Jak říkám, budu rád pokud někdo zkušenější navrhne lepší řešení, ale mě nic jiného nenapadá |
||
Slither Profil |
#11 · Zasláno: 1. 2. 2013, 17:46:07
samožejmě že jsem to nevyházel vše a nic nedoplnil, ale výsledek mi nepřišel nijak lepší no zkusim to nějak ještě. Díky moc
|
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
Formen Profil * |
#12 · Zasláno: 10. 2. 2013, 02:01:09
Slither:
> Dobrý den, > mam problém s posouváním textu a obrázků u webu. > při přiblížení pod 1280 rozlišení, se mi text posouvá dopravé strany, pokud by jste veděli čím to je byl bych vám moc vděčný. Vim cim to je mrkni na tohle a kdyztak napis na mejla form3n@gmail.com a ja ti poslu upraveny soubory... Mas tu ukazku jak to vypada po uprave. Po uprave |
||
Slither Profil |
#13 · Zasláno: 10. 2. 2013, 14:54:18
Děkuju moc , email odeslán
|
||
Davex Profil |
#14 · Zasláno: 10. 2. 2013, 21:15:51
Formen:
„Vim cim to je“ V čem byla podstata problému a jak se to vyřešilo? |
||
Formen Profil |
#15 · Zasláno: 11. 2. 2013, 08:31:40
Pridan <div id="obal">
A v CSS position:absolute zmenen na float body , html { background : #060503 ; font-size: 23px; color: #ffe4b5; font-family : Verdana, Timer, Arial; } #obal { background: url('../images/background.png') no-repeat center top; margin: 0 auto; text-align: center; width : 1280px; height: 1650px; |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0