Autor Zpráva
wily.
Profil *
Ako sa da zmenit farba podtrzeni text-decoration: underline v CSS?
Priklad: modre pismo, cervene podtrzeni.
Diky
22k
Profil *
a { color: blue; text-decoration: none; border-bottom: 1px solid blue; }
a:hover { border-bottom: 1px solid red;}
Yuhů
Profil
ne, tohle neni ono, ač to vypadá podobně. To se dělá nějak jinak, ale já jsem to zapomněl. Nějak jako že se odkaz nechá červený a do něj se vloží span, jehož písmo se obarví na modro. Tak nějak.
Vít Dlouhý
Profil
to Yuhů: Pokud vím, tak se to dělá přesně tak, jak napsal 22k (snad jen "border-bottom: 1px solid red;" by mělo být v A a ne v A:hover (tedy podle původního požadavku)) - proč bys to chtěl dělat takhle složitě?
pyty
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=32 1
cize
<span style="text-decoration: underline; color: red;">
<span style="color: blue;">modrý text s červeným podtržením</span>
</span>
Yuhů
Profil
VD: problém toho borderu je prostě ten, že to je border a nikoliv podtržení. Vypadá to hodně jinak.
Vít Dlouhý
Profil
Všechno je jen otázka stylování, dle mého názoru je to mnohem lepší, než 2 SPANy navíc...
Yuhů
Profil
hm, to je v zásadě pravda
ronnie
Profil
Da se zmanit sila podtrzeni? Napr. Mozilla dela podtrzeni moc silne...lze to nejak ovlivnit?
habendorf
Profil
ronnie: Podívej se na příspěvek od 22k a dej si tam px kolik libo.
Plaváček
Profil
Co jednoduše takhle?
http://klient.plavacek.net/hover.html
habendorf
Profil
Plaváček: hezké, v podstatě je to upřesnění Yuhůova řešení ze třetího příspěvku.
Yuhů
Profil
pokud vím, sílu podtržení (skutečného podtržení) nelze nijak nastavovat. Ano, je pravda, že třeba Mozilla podtrhává tučný text silněji než Explorer.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.