Autor Zpráva
Tereza Rychlá
Profil
Dobrý večer, najde se tu někdo ochotný kdo by mi poradil? Dělám jenom jednoduchý web do školy. Nemám jen dobře dodělaný styl, nebo hlavičku a nenačte mi to všechno formátování, které by mělo být v pořádku. Potřebovala bych do webu doplnit funkci času, nějak jednoduše ovšem. Najde se někdo, kdo by mi s tím poradil, pomohl? měla by to být práce na pár minut, alespoň ten styl, myslím že je tam jen nějaké špatné ukončení, ale zapomněla jsem jaké :/ http://efis.tul.cz/~tereza.rychla/
Adrifinel
Profil
Chtělo by to nejdříve funkční odkaz ;)
Tereza Rychlá
Profil
Adrifinel:
Omlouvám se, opraveno
juriad
Profil
Odstraň lomítko na začátku hrefu, pak se ti zpraví vzhled.
<link type="text/css" href="css/style.css" rel="stylesheet">



<?php
$cas = date("d.m.Y");
echo $cas;
 ?>



http://efis.tul.cz/~tereza.rychla/protokol.php
JavaScript není Java.

Mimochodem, čas ti na ic.cz funguje, tak co řešíš?
Tereza Rychlá
Profil
juriad:
Adrifinel:
udelala jsem to, a stale mi to nefunguje :/
potřebuju, aby mi to běželo na tom serveru co jsem napsala, ne na ic.cz
juriad
Profil
Já vidím pořád původní verzi, jsi si jistá, že jsi provedla změnu?
Mimochodem, Garamond není běžný webový font, já ho na linuxu nemám nainstalovaný. A před interpunkcí se nepíše mezera. :)
Tereza Rychlá
Profil
juriad:
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css"> takhle to teď mám, bez lomítka. nemůže tam být špatně i nějaké ukončení? ten garamond je to nejmensi, kdyz mi to porad bezi bez formatovani :D
juriad
Profil
Já na webu vidím pořád starou verzi, s tím přebývajícím lomítkem na začátku; jakmile lomítko odstraním, styly se načtou.
DODATEK: už funguje CSS i čas.
Tereza Rychlá
Profil
juriad:
moc se omlouvám! spletla jsem při tom ještě něco jiného, teď už by vše mělo být v pořádku. jen jsem se ještě chtěla zeptat, jak udělat pevnou šířku stránky??
juriad
Profil
body {
    margin: 0 auto;
    width: 1024px;
}
Adrifinel
Profil
Pokud se nemýlím mělo by to být tohle:

<style>
html, body {
    height: 100%;
}
#obal {
    margin: 0 auto; 
max-width:1450px;
min-width: 960px;
    text-align: left;
    min-height: 100%;
    height: auto !important;
    height: 100%;
    position: relative;
}
</style>
juriad
Profil
Žádný element s id obal na stránce nemá. Ano může nahradit width za min-width a max-width, ale pak nebude šířka tak úplně pevná. A smysl zbylých deklarací mi opravdu zůstává záhadou.
Tereza Rychlá
Profil
Adrifinel, juriad:
první způsob jednodušší, nefunguje a stím druhým si nevím rady, kam ten obal? nahoru kde mam #paticka atd? nebo pod body? a v ostatnich souborech ho budu nejak zadavat, nebo jen do souboru style?
asi si o mě myslíte, že jsem úplně natvrdlá, ale pro mě je web jak španělská vesnice, tak se nedivte :)
juriad
Profil
Tereza Rychlá:
Co nefunguje na mém způsobu? Stránka bude mít pevnou šířku (1024px) a bude centrovaná, aby se volné místo rozprostřelo po krajích.
Adrifinel
Profil
Tereza Rychlá:

Dej ho mezi head a body...

btw. pak na složitější projekty se ti bude hodit php ;)
nemeja
Profil
juriad:
lepší by možná bylo udělat v
body{
    text-align: center;
}
a cely obsah obalit divem a tomu až nastavit ten margin. šířku a hlavně text-align: left;. Funguje to i ve starších IE.
Tereza Rychlá
Profil
juriad, Adrifinel:
udelala jsem to tedy jen podle juriad, doufam, ze to staci. Adrifinel: slozitejsi projekty delat nebudu :) ale php tam mam ne?
juriad
Profil
nemeja:
Myslím, že podporu pro IE5.5 a starší nemusíme uvažovat. Od IE6 margin: auto ve standardním módu funguje. Aha, Tereza Rychlá má uvedený DOCTYPE, který přepíná prohlížeč do QUIRKu. Pokud změní DOCTYPE (první řádku) na <!doctype html>, tak jí bude stránka bez újmy fungovat i v IE6 až IE8.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: