Autor Zpráva
TSmt
Profil *
Zdravím,
potřeboval bych vyřešit následující.
1. Napadá Vás jak zviditelnit odkazovaný div s komentářem zde - http://www.vaszrak.cz/clanky/sbirka-bryli-pro-zrakove-postizene-obyvatele-nepalu#post-375 . Mám tam :target ale pokud je těch komentářů příliš, ztrácí se přehlednost, zkoušel jsem jiné pozadí ale to také není ono. Problém je v tom, že je odkazovaný div nalepený na horní hranu prohlížeče a člověk to loví uprostřed monitoru. Nešlo by, aby třeba divu 3x blikl červený border a pak ten border zmizl?
2. Když na zmíneném webu kliknete na položku v menu či logo, tmavě se podbarví podklad. Nevíte proč to IE10 dělá? Dělá to tedy všude, otázka je, zda to jde vypnout.

Díky


Tak na 2. problém přišel kolega.
Řešení:
a:active{
background: none;
}
Chamurappi
Profil
Reaguji na TSmt:
Mám tam :target
Nefunguje všude. Použil bych spíš:
document.getElementById(location.hash.substr(1)).className += " target";

aby třeba divu 3x blikl červený border
Nejsnazší je dát na pozadí animovaný GIF. Stejnou techniku používám i tady na diskusi, když se zvýrazňuje aktivní příspěvek, viz highlight.gif. Počet opakování animace jde omezit.

Nevíte proč to IE10 dělá?
Aby uživatel věděl, na co přesně ťuknul při dotykovém ovládání. Dělají to běžně i mobilní prohlížeče (a ano, i v nich to jde vypnout). Proč to chceš zrušit? Myslíš, že uživatelé Exploreru 10 pak budou na tvém webu spokojenější než na všech ostatních, kde to vypnuté není? To mi nepřipadá pravděpodobné, spíš naopak.

Mimochodem, gratuluji k jubilejnímu desátému aliasu. Málokterý nepodvodník tady používá tolik jmen :-)
TSmt
Profil *
Už desátej? Rád si hraju, někde tu mam i snad klasickej učet.
Kde nefunguje :target? Snad všechny prohlížeče ho poberou (rozumné), gif jsem zkoušel ale otázka je jak omezit nevím (Opera to uměla, ale Chrome a FF ne), spíš bych radši border.
Uživatelé to přežijou, přístup z tabletů nula nula nic, telefon sem tam nějakej....
Str4wberry
Profil
Funguje od Exploreru 9. Pokud by JS řešení mělo být živé (reagující i na změny hashe po načtení stránky), trochu se to komplikuje. (Tady jsem si k tomu sepsal pár poznámek.)

Nalepení na okraj je jen věc CSS. A nejspolehlivější zvýraznění je pomocí ID v URL na straně serveru.
TSmt
Profil *
Str4wberry:
Díky, zkusím to. Ten web máš super, pěkný návody ;-).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0