Autor Zpráva
Jcas
Profil *
Prosím radu. Budu tam mít nějakou strašnou sprosťárnu, protože pokud vím, tak IE10 hover na odkazu podporuje(hover na menu). Ale mě to nefunguje. A objevil jsem to pouze u IE10. Možná to bude blbé i u IE9. Ale starší IE vím že fungují.

ps. Problém s nekontabilním zobrazení jsem nakonec vyřešil duplicitní css.css. php při IE načte jiný css.

http://www.zocschmoravskebranice.eu/index.php
Trejpa
Profil
Jcas:
V emulovaném IE 9 to také nejede. Stránku máš ve zpětně kompatibilním režimu. V něm Internet Explorer neumožňuje použití pseudotřídy :hover jinde, než na odkazech. Soubor hover.htc toto omezení obchází, ale zřejmě ti nefunguje všude správně. Moje rada je stejná, jako minule: přejdi na standardní režim a odlaď případné odchylky v zobrazení. Vyhneš se podobným překvapením.

<!-- ------------------------------------------------------------------------------------------------------ -->
Komentáře nesmí obsahovat sekvenci znaků --, protože ty komentář podle definice HTML 4.01 ukončují.
<!-- Tady je komentář, -- tohle už není komentář, -- a tohle už zase je. -->

<style> patří do hlavičky.
Jcas
Profil *
"přejdi do standartního režimu" Tohle jsem přeci už udělal dle toho, jak jste mi radil? Změnil jsem doctype-odmazal Transitional. Myslel jsem sem, že už jsem odchylky zobrazení odstranil jsem v standartním režimu.


Krom toho bych měl doplňkovou otázku - toto je kopie odjinud.
.menu ul li:hover ul,
.menu ul a:hover ul {
visibility:visible;
}

První řádek chápu. Je menu-uvnitř toho menu jsou <ul>, uvnitř ul je <li>. Na <li> je nastaven hover a vnitř <li> jsou další <ul> pro které je nastavena vlastnost.

Druhý řádek ale absolutně nechápu, když uvnitř <a> není žádný <u>.
<ul><li><a>...</a><ul>...</ul></li></ul>
margin
Profil *
Máš v kódu ještě další špek: <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=5">
Jcas
Profil *
margin:
Máš v kódu ještě další špek: <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=5">
Nevím proč - smazat?


Nyní opět nemám kontrolu co napáchám na IE.
1. Přesouvám DOCTYPE na první řádek. Bez mezer před ním. (byli tam nějaké php kecy)
2. <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=5"> - mažu.
Trejpa
Profil
Jcas:
Nevím proč - smazat?
Jak to, že nevíš? Aby ti přece text neutíkal pod králikárnu. Doporučil ti to Chamurappi jako nejrychlejší náplast, když jsi nechtěl řešit drobné odchylky standardního režimu.

Standardní režim vyvolá <!DOCTYPE HTML> na úplném začátku kódu. Potom ani hover.htc nepotřebuješ (leda bys ladil i pro IE 4, 5, a 5.5).
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jcase:
Za tu svoji tehdejší radu se ti omlouvám, vycházel jsem z předpokladu, že jediným problémem byl nový quirk desítky, což se velmi rychle ukázalo jako mylná domněnka.
margin
Profil *
1. Přesouvám DOCTYPE na první řádek. Bez mezer před ním. (byli tam nějaké php kecy)
Nevím, co tam bylo, protože prohlížeč dostává HTML a v prohlížeči jsem nic před !doctype neviděl.

Standardní režim vyvolá <!DOCTYPE HTML> na úplném začátku kódu.
Současný <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> taky.
Jcas
Profil *
margin:
Nevím, co tam bylo, protože prohlížeč dostává HTML a v prohlížeči jsem nic před !doctype neviděl.
Ano vím - až teď jsem se dočetl o chybách, když to není na prvním řádku. Nyní je, ale nevím jestli to pomohlo.

„Standardní režim vyvolá <!DOCTYPE HTML> na úplném začátku kódu.“
Současný <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> taky.
řesně to jsem se dočetl v návodu. Mám za to, že jsem v standartním módu. Validátor vidí strick - To je standartní, ne?

Ještě trochu vyřvává na xhtml. mohlo by to být tím? (líbí se mi <hr />. Hezčí než <hr>. Ale hlavně editor bluefish mi tam vkládá tagy jako pro xhtml sám)

Co ten můj doplňkový dotaz v druhém příspěvku? Lze nastavit hover na odkaz a přito přidělit vlastnost seznamu, i když senam není vnořen přímo do tagu <a>?


Chamurappi:
Neomlouvej se. Už mockrát jsi mi moc pomohl a jsem rád, že se snažíš pomáhat jak to jde. Nemáš za co se omlouvat. Děkuju. A děkuju všem, co se snaží pomoci.
margin
Profil *
Jcas:
Ještě trochu vyřvává na xhtml. mohlo by to být tím?
Sice nevím o co jde, ale "tím" to určitě není
Pokud změníš doctype na <!DOCTYPE HTML>, tak pro prohlížeče se vůbec nic nezmění, ale validátor bude validovat podle pravidel HTML 5 a nebude mu vadit XHTML syntaxe. Nevýhodou pro některé je, že v případě HTML 5 validace jde z českého validátoru spousta případných chybových hlášek v angličtině.

Zda lze přenastavit Bluefish tak, aby používal HTML syntaxi namísto XHTML syntaxe, netuším, nemám momentálně Bluefish po ruce. Ale třeba někdo bude vědět.

Lze nastavit hover na odkaz a přito přidělit vlastnost seznamu, i když senam není vnořen přímo do tagu <a>?
Jedině javascriptem, v CSS to nelze.
Můj tip je, že se někdo napsal selektor, který nemá pro dané HTML smysl. Pokud uvážím, že by mělo jít o zanořené menu, tak pokud v odkaze byl seznam UL, což prohlížečům nevadí a HTML 5 to dovoluje, tak by v položkách LI vloženého seznamu nemohly být odkazy (nanejvýš nějaká javascriptová kulišárna), protože to prohlížeče nepodporují a validátor na to "zařve".
Trejpa
Profil
Jcas:
Mám za to, že jsem v standartním módu. Validátor vidí strick - To je standartní, ne?
Jiné prohlížeče rozlišují ještě téměř standardní a standardní vykreslovací mód. Proto jsem uvedl ten nejnovější.

Ještě trochu vyřvává na xhtml. mohlo by to být tím?
Nemohlo. V HTML 5 (<!DOCTYPE HTML>) je /> povoleno k ukončování značky. Tedy formálně pro validátor, prohlížeče lomítko coby chybu (neznámý parametr) úspěšně ignorují, ať už definuješ v doctype cokoliv.

Co ten můj doplňkový dotaz v druhém příspěvku? Lze nastavit hover na odkaz a přito přidělit vlastnost seznamu, i když senam není vnořen přímo do tagu <a>?
Tak se to dělalo před deseti lety. Pro IE se v podmíněných komentářích každý vysouvací seznam obalil pomocí odkazu a separátní styly vysouvání podmenu naroubovaly na odkaz. Docela nevhodné, dávat tak odkaz do odkazu. Řekl bych, že jsou mnohem jednodušší řešení fungující v jednom zadání napříč současnými prohlížeči.
margin
Profil *
Trejpa:
Pro IE se v podmíněných komentářích každý vysouvací seznam obalil pomocí odkazu a separátní styly vysouvání podmenu naroubovaly na odkaz.
Vím, že to (zanořovat odkazy) šlo takhle prasit s tabulkami, ale že by to šlo se seznamy, je možné, ale pokládám to za nepravděpodobné. Ale dneska už nemá cenu se tím zabývat.

Řekl bych, že jsou mnohem jednodušší řešení fungující v jednom zadání napříč současnými prohlížeči.
Nepochybně, IE6 skončil v propadlišti dějin.
Jcas
Profil *
No tak teď vám vůbec nerozumím.

Takže co s tím mám udělat, aby to fungovalo všude?
Jcas
Profil *
Možná už to funguje. Ale nemám jak to ověřit.
Trejpa
Profil
Jcas:
Možná už to funguje.
Nefunguje, protože podle User Agenta posíláš Internet Exploreru úplně jiný CSS soubor.
Jcas
Profil *
Trejpa:
Nefunguje, protože podle User Agenta posíláš Internet Exploreru úplně jiný CSS soubor.

Ale tam je pouze jediný rozdíl, kdy jsem měl problém s zobrazením menu uprostřed kotce.
V IE docházelo k posunu že např. "Hlavní stránka" nebyla uprostřed kotce, ale byla posunuta nahoru.

vlastnosti pro :hover, ul, a podseznam jsou stejné.
Trejpa
Profil
Jcas:
Ten jediný rozdíl trochu kazí výsledek. IE7 nepodporuje display: table-cell. To však není důvod likvidovat ho v jiných verzích, když pro IE7 stačí malý podmíněný komentář s opravou.
Jcas
Profil *
Tak teď už je to snad v poho. Podařilo se mi nějak vyladit i IE7, i když menu na dvou řádkách se mi nedaří vycentrovat.
PS. použít absolute pro nadřezený prvek končilo katastrofou.

Prosím o kontrolu v IE9 a v IE10 děkuji.
http://zocschmoravskebranice.eu/

Krom toho mám další problém v javascriptu. Má DOCTYPE nějaký vliv na javascript? Neměl bych na to založit nové vlákno sekci "javascript". Dřív fungoval dobře a nic jsem s ním nedělal. Přemýšlím už dva dny, co se změnilo a proč nefunguje. Nyní mi odsouvá pryč aktuální řádek, ale nepřisouvá následující.
http://zocschmoravskebranice.eu/index.php?page=galerie
Trejpa
Profil
Jcas:
Prosím o kontrolu v IE9 a v IE10 děkuji.
Vypadá to jako v jiných prohlížečích.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0