Autor Zpráva
Libord
Profil
Dobrý den.
Máme na stránce efektivní počítadlo

<!-- ---- ABZ rychle pocitadlo ---- -->
<a href="http://pocitadlo.abz.cz/" title="počítadlo přístupů: pocitadlo.abz.cz"><img src="http://pocitadlo.abz.cz/aip.php?tp=sq" alt="počítadlo.abz.cz" border="0" /></a>
<!-- ---- http://pocitadlo.abz.cz/ ---- -->

Chceme si udělat jiný web se skrytým počítadlem. Je možné udělat ten zápis tak, aby to počítadlo bylo skryté, aby to byla informace jenom pro nás? Nebo existuje nějaký jiný zápis pro podobné počítadlo, které ale bude skryté?
Sir Tom
Profil
Libord:
Také dobrý den,

zkus
<!-- ---- ABZ rychle pocitadlo ---- -->
<a style='display: none;' href="http://pocitadlo.abz.cz/" title="počítadlo přístupů: pocitadlo.abz.cz"><img src="http://pocitadlo.abz.cz/aip.php?tp=sq" alt="počítadlo.abz.cz" border="0" /></a>
<!-- ---- http://pocitadlo.abz.cz/ ---- -->
peta
Profil
Display
<a style="display:none;"...>...</a>
Joker
Profil
Možná by pak šlo ten odkaz úplně vyhodit a nechat jen ten obrázek.

Ale nejsem si jistý, jestli display:none bude fungovat správně.
Myslím, že alespoň některé prohlížeče obrázky s display:none vůbec nestáhnou, takže počítadlo nebude počítat (jelikož nejspíš získává údaje z požadavků na stažení toho obrázku).

Ještě by šlo využít visibility:hidden, plus zajištění, aby prázdné místo nenarušovalo vzhled stránky.
Libord
Profil
peta:
Jo, super. Když budeme chtít vidět návštěvnost, tak dáme pryč style='display: none;' , a pak to tam zas vrátíme. Ale ještě technická : Ono se to vlastně takhle dá vložit i do blogů (všude kde je možný zápis html), a když si to dáme na více míst (stránek, blogů) nebude se to vzájemně ovlivňovat (= načítat nějak propojeně)? Ten zápis toho počítadla je vlastně konstantní (bez nějakého kódu pro tu kterou stránku), není to vlastně míněno jenom pro jedno ípéčko?


Psal jsem ten vzkaz, když jsem ještě nečetl Jokera - takže je to k ničemu?.. :-(
Joker
Profil
Libord:
Nevím o jaké počítadlo jde, ale součástí toho kódu počítadla by měl být nějaký identifikátor, pro jaký web to je.
Libord
Profil
No na stránce http://pocitadlo.abz.cz/ jsme si vybrali počítadlo (- zápis je nahoře) - takže jak to s tím je :
- když ten zápis dáme na víc webů, nebude se to vzájemně ovlivňovat?
- s tím zápisem display:none to teda nebude fungovat?
Joker
Profil
Libord:
když ten zápis dáme na víc webů, nebude se to vzájemně ovlivňovat?
Aha, tohle počítadlo nejspíš rozpoznává web podle refereru.
Takže by se to nemělo ovlivňovat.

s tím zápisem display:none to teda nebude fungovat?
Nevím přesně v jakých prohlížečích to (ne)bude fungovat. Tady se píše, že takové obrázky nenačítá Opera, ale ten článek se zabývá dost starými prohlížeči, nevím, jak se situace mezitím změnila.

Ale můžete místo display:none použít visibility:hidden, jen takový obrázek po sobě zanechá prázdné místo, takže je potřeba ještě zařídit, aby to nenarušilo vzhled.
peta
Profil
Cele pocitadlo je mozne vypsat javascriptem a javascriptem si vyhledat existenci ci neexistenci prvku s pocitadlem. Pripadne menit i to display. Otazkou je, zda si komplikovat problem. Ovlivnovat by se to nemelo, viz Joker. Pripadne bych se zeptal na strankach pocitadla autora.
Libord
Profil
Joker:
Nevím přesně v jakých prohlížečích to (ne)bude fungovat. Tady se píše, že takové obrázky nenačítá Opera, ale ten článek se zabývá dost starými prohlížeči, nevím, jak se situace mezitím změnila.
JO, MYSLÍM, ŽE OPERU UŽ MOC LIDÍ NEMÁ.. - NEBO JO?..

Ale můžete místo display:none použít visibility:hidden, jen takový obrázek po sobě zanechá prázdné místo, takže je potřeba ještě zařídit, aby to nenarušilo vzhled.
PRÁZDNÝ MÍSTEČKO NEVADÍ..

TO peta :
Cele pocitadlo je mozne vypsat javascriptem a javascriptem si vyhledat existenci ci neexistenci prvku s pocitadlem. Pripadne menit i to display.
TAK TO JE PRO NÁS TROCHU ŠPANĚLŠTINA..;-)

Otazkou je, zda si komplikovat problem.
JAKEJ?..

Ovlivnovat by se to nemelo, viz Joker. Pripadne bych se zeptal na strankach pocitadla autora.
JO, JE TO TAK, ŽE KDYŽ TO JEDNOU DÁME NA JEDNU STRÁNKU (NĚCO TO UKÁŽE), PAK TO VYNDÁME (INDEX ULOŽÍME BEZ TOHO) A PAK ZAS ZNOVU
VLOŽÍME, TAK TO UŽ NEJDE OD NULY, ALE OD TOHO PŘEDCHOZÍHO ČÍSLA - ASI SI TO PAMATUJE TEN ZÁPIS, ŽE UŽ TAM JEDNOU BYL.. NA JINÉ
STRÁNCE TO JDE OD NULY.

JINAK KDYŽ UŽ TO TAM BUDEME MÍT SKRYTÝ, TAK TAM DÁME TO VELKÝ POČÍTADLO - JAKEJ JE ROZDÍL MEZI CIFRAMI PRO "DOMÉNU" A "STRÁNKU"?

A KDYŽ TEDY BUDEME CHTÍT VĚDĚT TU NÁVŠTĚVNOST, TAK HOLT MUSÍME DO ADMINU A SMAZAT SI TO visibility:hidden - NĚJAK BEZ PŘÍSTUPU DO ADMINU
TO NEPŮJDE, ŽE?..
Moderátor jenikkozak: Reagovat na části příspěvků se dá i bez Caps Locku, mrkni do nápovědy.
margin
Profil *
Joker:
Tady se píše, že takové obrázky nenačítá Opera, ale ten článek se zabývá dost starými prohlížeči, nevím, jak se situace mezitím změnila.
Situace se změnila, aktuální Opera 12.1.x obrázky skryté CSS deklarací display: none; načítá, alespoň podle Opera Dragonfly, kde je záznam načítání stránky (karta Připojení).
Od které verze Opery došlo ke změně, netuším.

Libord:
A KDYŽ TEDY BUDEME CHTÍT VĚDĚT TU NÁVŠTĚVNOST, TAK HOLT MUSÍME DO ADMINU A SMAZAT SI TO visibility:hidden - NĚJAK BEZ PŘÍSTUPU DO ADMINU TO NEPŮJDE, ŽE?..
Já, kdybych chtěl holt chtěl vidět počítadlo, tak bych nějak v prohlížeči vypnul styly, buďto v menu/tlačítkem, nebo bookmarkletem pro odstranění stylů.
Joker
Profil
Ještě mě napadla jedna věc, a sice že s použitím JS a new Image() by šlo obrázek načíst a přitom ho ve stránce vůbec nezobrazit. Pochopitelně to pak nebude počítat návštěvy bez JS, ale to by šlo vyřešit přidáním <noscript> části k tomu skriptu, ve které by byl ten obrázek vložený přímo.
Sir Tom
Profil
Libord:
Už se mi zdá, že se řešení zbytečně komplikuje. Chceš-li znát statistiku přístupů, zobrazení, apod. tak se vykašli na počítadlo, ale šáhni po mocném nástroji Google Analytics. Ten ti vygeneruje kód, který vložíš na všechny stránky, které chceš, aby s nimi Google Analytics pracovalo a sledovalo. Tento kód se vkládá přímo do HTML a je tedy "neviditelný" pro uživatele - leda jen, kdyby si otevřeli zdrojový kód.
Libord
Profil
Po návratu ještě k tématu :

margin: Takže i Opera už načítá vše? No stejně je ale lépe užít visibility:hidden než display: none - tím asi nic nezkazíme;
Vypnout styly + bookmarklet? - Tak to je pro nás španělština.. ;-) :-( - dá se to nějak konkretizovat?


Joker: Pro nás zase španělština - chtělo by to asi konkretizovat příkladem - zápisem

Sir Tom: GA známe, ale to není okamžité počítadlo, kde návštěvy a zobrazení můžeme sledovat hned, v kteroukoliv dobu....
margin
Profil *
Libord:
Vypnout styly + bookmarklet? - Tak to je pro nás španělština.. ;-) :-( - dá se to nějak konkretizovat?
Co jsou bookmarklety a jak se používají je vysvětlené na mnou odkázané stránce a boobmarklet pro vypnutí stylů je tam taky.
Sir Tom
Profil
Libord:
GA známe, ale to není okamžité počítadlo, kde návštěvy a zobrazení můžeme sledovat hned, v kteroukoliv dobu....
Můžete - vlevo v menu je v GA odkaz na zobrazení měření v Reálném čase...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: