| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| rookecz Profil |
#1 · Zasláno: 23. 6. 2013, 21:04:59
Dobrý den, nevím kde mám hledat zkoušel jsem i něco zkusit ale vždy s chybou.. Mám registraci i přihlášení a chtěl bych udělat profil uživatele vím, že by to mělo být společné s uživatelským ID ale nevím vůbec jak na to, tak kdyby mi někdo poradil, jsem docela začátečník a učím se z rad. Databáze jsou "uzivatele" ( id,nick,heslo,email,ip,opravneni ) za každou radu budu vděčný předem děkuji, vždy jste mi moc pomohli.
|
||
| Taps Profil |
#2 · Zasláno: 23. 6. 2013, 21:19:22
rookecz:
mrkni se na návod http://pecan.cz/index.php?id=35&n=registrace-zpracovani-dat-z-formulare |
||
| rookecz Profil |
#3 · Zasláno: 23. 6. 2013, 21:28:09
Tam jsem již byl ale o mém problému tam není nic.
|
||
| Taps Profil |
#4 · Zasláno: 24. 6. 2013, 07:53:31
rookecz:
„zkoušel jsem i něco zkusit ale vždy s chybou“ S jakou chybou ? |
||
| rookecz Profil |
#5 · Zasláno: 24. 6. 2013, 11:36:17
že to vůbec nefungovalo.. vím, že by to mělo být přes get id ale nevím kde začít
|
||
| final Profil |
#6 · Zasláno: 24. 6. 2013, 11:43:44
rookecz:
nechápem, s čím máš problém. Máš predsa spravenú registráciu a prihlásenie tak je potom problém vytiahnuť dáta z databázy a vypísať ich? |
||
| rookecz Profil |
#7 · Zasláno: 24. 6. 2013, 12:33:38
Ale aby měl každý vlastní profil neco.cz/profil.php?id=( ID uživatele ) a pak tam psát různé informace o něm
|
||
| final Profil |
#8 · Zasláno: 24. 6. 2013, 14:11:53
no tak si vytvor súbor profil.php a podľa id vypíš "rôzne informácie o ňom"
|
||
| rookecz Profil |
#9 · Zasláno: 24. 6. 2013, 16:55:52
Vůbec to nechápeš..
|
||
| Anonymní Profil * |
#10 · Zasláno: 24. 6. 2013, 17:19:04
rookecz:
Co je na tom těžkého? Jak psal kolega udělej si stránku profil.php tam pomocí GET vytáhni hodnotu id a pomocí id vytvoř dotaz na databázi - vzhledem k tomu, že je id(mělo by teda být :D ) unikátní tak ti vyjede jeden výsledek s kterým nadále můžeš pracovat(respektive s jednotlivými sloupci) |
||
| lorin Profil |
rookecz:
Myslím že to chápe víc než si myslíš. V zásadě jde o to, že máš v databázi uložený seznam uživatelů: ID | JMENO | HESLO | POPIS 0 Pepa 1234 Mám rád fotografie krajiny 1 Ondra asdf Bydlím v praze (Jde o dost zjednodušený příklad, hesla rozhodně šifruj!) Pak je nutné vytvořit soubor profil.php a v něm z adresy zjistit o jaké ID uživatele jde: // Předpokládá adresu ve formě www.neco.cz/profil.php?id=0 $id = $_GET["id"]; // $id obsahuje číslo 0 Poté se připojíš do databáze, vyhledáš si uživatele (pokud existuje) se stejným ID a vybereš všechna dostupná data. Ty poté vypíšeš v profilu. |
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0