| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Honzis Profil |
#1 · Zasláno: 25. 6. 2013, 13:01:42 · Upravil/a: Honzis
Dobrý den. Je to určitě banalita, ale nějak jsem se toho nedopátral : Jak v html napsat j a k p s á t w e b (= tedy 2-3 mezery mezi slovy) - teda aby se to nezobrazovalo : j a k p s á t w e b (= vždy jen jedna mezera). Dík za html zápis.
Dodatek : Jak vidno, tak se to i tady zobrazilo stejně - vždy jen s jednou mezerou..:-) |
||
| lionel messi Profil |
|||
| _es Profil |
#3 · Zasláno: 25. 6. 2013, 13:25:15
|
||
| Honzis Profil |
#4 · Zasláno: 25. 6. 2013, 13:33:24
lionel messi: Nerozumím. Šel jsem na stránku tagů, ale jak udělat horizontální mezeru jsem nikde nenašel..
|
||
| Stalker Profil |
HTML:
<p>Jak psát web</p> CSS: p {letter-spacing: 1em;} // nebo jakákoliv jiná jednotka, podle toho, jak to chceš mít |
||
| margin Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 6. 2013, 13:45:25
Honzis:
Já zase nerozumím tobě, jde ti o mezery mezi písmeny, nebo mezi slovy? Letter-spacing Word-spacing <span style="letter-spacing: .8em; word-spacing: .8em">jak psát web</span> „Dík za html zápis.“ V HTML jedině tag PRE, nebo naprasit patřičný počet tvrdých mezer. |
||
| Honzis Profil |
#7 · Zasláno: 25. 6. 2013, 13:51:11
Stalker: Nerozumím - zápis <p></p> udělá odstavec.. Můžete mi napsat html zápis ABC, aby mezi A a B byly dvě mezery, a mezi B a C byly tři mezery? Dík.
|
||
| jenikkozak Profil |
To chceš do nějakého loga? V takovém případě by bylo lepší písmenka posouvat v grafickém editoru.
S použitím nezalomitelných (tvrdých) mezer by se kód A B C zobrazil takto: A B C
|
||
| Honzis Profil |
#9 · Zasláno: 25. 6. 2013, 14:01:29 · Upravil/a: Honzis
margin: V podstatě jde o mezery mezi písmeny - mezery mezi slovy se od toho už odvodí. Tag PRE dělá odstavce a co jsou "tvrdé mezery" nevím..
Zopakuju to, co jsem už napsal Stalkrovi : Chtěl bych napsat html zápis ABC, aby mezi A a B byly dvě mezery, a mezi B a C byly tři mezery. Dík. Jo, už jsme se k tomu dopracovali (díky jenikukozaku ;-) ) - je to .. |
||
| Stalker Profil |
Honzis:
zápis <p> byl jenom příkladem. Může to být i takto:
HTML: <span id="mezery">ABC</span> CSS: #mezery {letter-spacing: 1,5em};Nevím jeslti použití je praktiké, ale možná, že v tomto případě je.
|
||
| _es Profil |
#11 · Zasláno: 25. 6. 2013, 14:19:50
Honzis:
„je to “ Alebo veľa iných možností, ktoré ti tu boli spomenuté, napríklad: <pre>A B C</pre> |
||
| Honzis Profil |
#12 · Zasláno: 25. 6. 2013, 14:20:13 · Upravil/a: Honzis
Stalker: Jo, možná jsme se v úvodu nepochopili. "Horizontální mezery" a jak je udělat, není lehké najít. funguje.
_es: <pre></pre> dělá odstavce, ne mezery.. |
||
| _es Profil |
Honzis:
Vyskúšal si to? „dělá odstavce, ne mezery..“ Áno, odseky, v ktorých neplatí pravidlo o zobrazení viacerých medzier za sebou ako jednu medzeru. Rovnaký efekt sa dá spraviť aj zmenou CSS vlastnosti White-space. |
||
| margin Profil * |
#14 · Zasláno: 25. 6. 2013, 15:05:04
Honzis:
„"Horizontální mezery" a jak je udělat, není lehké najít. funguje.“ Dostal jsi spoustu rad, jak zvětšit mezery mezi slovy a mezi písmeny, fungují všechny zde uvedené způsoby a každý způsob je vhodný pro jinou situaci. Více mezer za sebou je typografické chyba, proto to "není lehké najít", a více mezer za sebou má smysl jen ve zvláštních případech, jakým je třeba výpis kódu. „"Horizontální mezery" a jak je udělat, není lehké najít. funguje.“ Formátování textu je totiž záležitost CSS a zneužívat tvrdé mezery na formátování je prasení. Pochopil jsem, že jsi se ještě nedobral k CSS, proto jsem navrhnul formátování přímým stylem. http://jsfiddle.net/sUCPS/8/ http://fiddle.jshell.net/sUCPS/8/show/ |
||
| Honzis Profil |
#15 · Zasláno: 25. 6. 2013, 15:39:25
margin:
„Pochopil jsem, že jsi se ještě nedobral k CSS“ No já jsem se ještě nedobral k více věcem, jsem amatér. A jakej je vlastně rozdíl mezi HTML a CSS? ;-) „je prasení.“ To prasení je supr - když je ta hlava uvařená, ovarová, tak ji takhle rád olizuju.. :-)) |
||
| peta Profil |
Stalker: 1.5 s teckou ne carkou.
Honzis: html jsou tagy, css je jejich vzhled nebo je vhodnejsi pro ovlivnovani vzhledu. si projdi priklady na jpw na css, CSS příklady. Margin ti to ale v prispevku #6 dobry priklad. Zkusil jsi ho? Zkusil jsi cislo .8 (cili 0.8) zmenit treba na 3.5. Jo, a nekdo tu nedavno zminoval nejaky bug v ve chrome nebo opere pro mezery mezi pismeny pro pismena s diakritikou. |
||
| Honzis Profil |
#17 · Zasláno: 25. 6. 2013, 16:01:34
peta: Myslíš asi, že CSS je vhodný zápis pro konkrétní nastavení mezery..(?) To už je "vyšší dívčí" - nám stačí jen ty dvě mezery (jak zněl úvodní dotaz),
a na to stačí Jinak "bug v ve chrome nebo opere" mi nic neříká.. :-( - to víš, amatér.. ;-) |
||
| peta Profil |
#18 · Zasláno: 26. 6. 2013, 08:32:37
Je to otazka vzhledu, css. Lepsi by bylo pouzit css. Klidne jsi mohl jeste pouzit treba obrazek nebo tabulku. Ktere reseni si vyberes je na tobe, do toho bych ti nechtel kecat.
|
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0