Autor Zpráva
ofcak
Profil
Čaute, mám zkušenosti s php a html, ale ještě sem nedělal web, který by potřeboval být nějak pěkný, tudíš neznám css ani pořádně javascript.

Koukal jsem, že si můžu stáhnout šablonu, např.: http://themeforest.net/item/slate-admin/133854?WT.ac=search_item&WT.seg_1=search_item&WT.z_author=MadeByAmp

Chápu dobře, že si stáhnu nějaké soubory .css, které si nahraju na web a odkážu na ně index. A potom už jen budu dopisovat co chci zobrazit do bloků kódu, které skopčim na ukázkovém webu?

například:
skopíruju tendle kus kódu a vykreslí se mi graf?
        <div class="portlet x6">
            
            <div class="portlet-header">
                <h4>Line Chart</h4>
            </div> <!-- .portlet-header -->
            
            
            <div class="portlet-content">
                <table class="stats" title="line" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">
                    <caption>2009/2010 Sales by industry (Million)</caption>
                    <thead>
                            <tr>
                                <td>&nbsp;</td>
                                <th>Banking</th>
                                <th>Beauty</th>
                                <th>Insurance</th>
                                <th>Internet</th>
                                <th>Media</th>
                            </tr>

                        </thead>
                        
                        <tbody>
                            <tr>
                                <th>2009</th>
                                <td>5</td>
                                <td>6</td>
                                <td>4</td>
                                <td>7</td>
                                <td>9</td>
                            </tr>
                            
                            <tr>
                                <th>2010</th>
                                <td>12</td>
                                <td>15</td>
                                <td>13</td>
                                <td>11</td>
                                <td>13</td>
                            </tr>                            
                        </tbody>
                </table>
            </div> <!-- .portlet-content -->
        </div> <!-- .portlet -->

nebo budu muset udělat ještě něco jiného?
peta
Profil
Proc se ptas a rovnou to nezkusis? :)

Mas text. Ten text chces, aby byl usporadan do tabulky, to resi html. Pak chces, aby ta tabulka mela ramecky z kvetinek, vzhled resi css. Pak chces, aby z te tabulky byl vygenerovan graf, to resi js.
Ten kus kodu jen jen obyc. html. Az pridanim js z toho muze js program (portlet) vyrobit graf. Bez js to bude stale jen obycejny html. js graf, ktery ten portlet udela zace bez css nemusi vypadat jako graf. Takze do souboru, kde to chces pouzit, musis nalinkovat css i js. Navic mozna u js bude treba pridat spousteci prikaz, ktery z toho udela graf. A mozna taky ne, mozna udela graf ze vseho, co ma nastaveny class="portlet x6". To se takhle neda rici, kdyz nemas kompletni kod pro testovani.
ofcak
Profil
peta:
diky za odpoved.

Nevyzkousim to, protoze ten Template se musi prvni zaplatit. :)

Zkousel sem to na nakejch zdarma, ale ty vetsinou nemaji tolik moznosti, napriklad nemaj grafy. Proto sem se chtel ujistit jak to je.
peta
Profil
Aha. Tak, jestli ti chodi free, tak si asi poradis i s nefree. Nejspis to bude resene prave tim class. Tak pak staci nalinkovat css, jako jsi to udelal u free, pridal k tomu js a bude to chodit. Sak ukaz nejaky pokus s temi free. Ja treba nemam predstavu, si umim tyhle veci udelat sam, obvykle.
ofcak
Profil
peta:
Jenom sem zkousel doplnovat do tech preddefinovanejch poli, a pak v schema.css upravit nejaky velikosti pisma a sidebar sem dal z prava do leva.
http://www.planujsmeny.cz/planujsmeny/stylized/index.php

Predpokladam, ze uplne stejne bych pouzil jakejkoliv jinej template. .. (oprav me jestli ne)

Ještě jedna otázka, když odpovídáš :) Když v tom Templatu bude nastavenej nějakej ne-běžnej font písma. Jak velká je šance že bude umět zobrazit český znaky? ěžýčžý.. ? Nebo už sou fonty normovaný a všechny po zakódování utf-8 umí český znaky?
margin
Profil *
ofcak:
Jak velká je šance že bude umět zobrazit český znaky? ěžýčžý.. ?
Obecně asi čtvrtinová. Ale u dobrých autorů šablon je šance skoro stoprocentní, protože ti vědí, která písma mají podporu nejrůznějších národních abeced.
V případě, že dané nestandardní písmo neobsahuje české národní znaky, je možné použít jiné písmo, třebas z nabídky Google web fonts, přičemž výhodou je, že autorská práva má Google ošetřená a písma jsou zdarma.
Další možnost je použít běžně dostupná písma.
Kcko
Profil
ofcak:
Template jsem si před nějakou dobou zakoupil a je naprosto v pohodě.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: