Autor Zpráva
ondrej256
Profil *
Zdravím
celý večer řeším problém s validitou mé html stránky
Mám následující kod

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<?php include "soubor.php"; ?>
<html>
<head>

</head>
<body>

</body>
</html>

Validátor vypíše chybu, která vypadá nějak takto:

character data is not allowed here ....<html> // ty tři nebo čtyři tečky před <html> jsou červeně


Pokud smažu include pak je všechno v pořádku a stránky jsou validní. Už si s tím nevím rady.

Budu vděččný za každou pomoc
weroro
Profil
Napadá ma BOM, len som si nie istý, či môže robiť problém pri validite.
nemeja
Profil
Není to BOMem. Když to proženeš Chamurappiho validátorem, tak zjistíš, že ti chybí <title></title> v hlavičce.
ondrej256
Profil *
v hlavičce title mám, to na to vůbec nemá vliv tak jsem to do ukázkového kodu ani neuváděl


když jsem se teď podíval na ten chamurappiho validátor tak mě sám vypsal že by to mohlo být BOMem.
Jenže co teď s tím můžu udělat?
nemeja
Profil
Co používáš za editor? Musíš vypnout vkládání BOMu na začátek.
pharaon.jh
Profil
tak se to taky zkusil a mám tam 12 chyb z toho 6 je reklama od webzdarma, a těch 6 zbývajících mi to ukazuje aby to dával do css (p, font) a jedno na img
ondrej256
Profil *
Nevíte jestli jde v Notepadu++ vypnout BOM ?a jak?


ondrej256:
Už jsem si odpověď sám našel, U notepadu++ kliknete na FORMÁT -> kONVERRTOVAT DO UTF-8 (bez BOM)

Skoro už jsem si myslel že je problém vyřešen. Jenže to vůbec nepomohlo, validátor hlásí chybu stále. A když si prohlížím stránku přes mobil Nokia C5-03 tak vypisuje vlevo nahoře obrazovky čtverečky miniaturní. Což podle toho co sem četl potvrtzuje že jde opravdu o BOM
_es
Profil
ondrej256:
Musíš odstrániť BOM zo všetkých súborov, z ktorých zostavuješ stránku.
ondrej256
Profil *
Díky moc. Nějak mě to nenapadlo, že bych měl překonvertovat bez (BOM) soubory které jsou i naincludované na tuto stránku. Teď už to funguje v pořádku. Problém konečně vyřešen
pharaon.jh
Profil
a když mi to píše že jí nemám validní to je dobře nebo špatně
margin
Profil *
pharaon.jh:
a když mi to píše že jí nemám validní to je dobře nebo špatně“ nebo je to jedno.
juriad
Profil
pharaon.jh:
Na validitě nazáleží, je to jen doporučení, které má zajistit jednotný styl kódu a umožnit, aby byla velká šance, že se všude zobrazí stejně.

Jak vidíš, stránky fungují, i když obsahují hromadu "chyb".
Často je za chybu v nové verzi HTML považován zlozvyk vývojářů v předchozích verzích. Nicméně prohlížeče nic jako verze HTML neznají, všechny stránky vykreslují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, které se od standardu mnohdy liší.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: