« 1 2 3 4 5 »
Autor Zpráva
Mistr
Profil
Opravený Timyho nápad:

<table>
<tr>
<td>tady bude kód menu, který si již vytvořila</td>
<td>a tady text, který bude umístěn vedle menu</td>
</tr>
</table>

P. S.: Timy, zase jsi byl rychlejší, než jsem stačil zareagovat, Tys to napsal. :-))
Chamurappi
Profil
Opravený Mistrův nápad:
Viz Timyho nápad.

Značky </td> a </tr> jsou tím nejzbytečnějším, co se v HTML píše.
Timy
Profil
Bára
No a v případě, že nic z toho prostě nebude fungovat, tak zkus ještě tohle řešení http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=26&topic=1 5116

Mistr
Prohlížeče to vykreslí stejně, validní to je, tak nevidím problém.
Mistr
Profil
Timy a Chamurappi
Prohlížeče to vykreslí stejně, validní to je
Jo? Tak to jsem nevěděl. Pokud je to tedy pravda (což, prosím, neberte jako zpochybňování vašich názorů), pak se omlouvám. Já vycházel z toho, že každý (párový) tag by se měl ukončit.
Bára
Profil
Ahoj,

Takže jsem tu skusila a prozměnu mi to píše zase pod tou tabulkou,kdž dám odpsavec tak se posune celá tabulka.
Bára
Profil
Já vím jaký je v tom problém potřebovala bych kod ,něco jako odstavec ale na rozdělení slov u sebe.
Bára
peta
Profil *
Bára
chyba psani nad tabulku je zpusobena nespravnym zapisem tagu, traba nepouziti TR nad TD.

takove zajimave tagy viz
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/html.htm#html2
popis najdes na jakpsatweb v HTML

<table>
<thead>
<tr>
<th>tagy,text</th>
<td>tagy,text</td>
</tr>
</thead>
<tbody>
<tr>
<th>tagy,text</th>
<td>tagy,text</td>
</tr>
</tbody>
</table>

Pokud das TAGY mimo text, kde mam napsane TAGY, tak ve vetsine situaci ti to bude delat stejne problemy.

Jako dobry html editor bych doporucil primo validator
www.htmlvalidator.com/lite/
Lepsi pro tebe bude spise:
http://www.volny.cz/horacek.lubos/ZIP/ed3p3.zip
Kde by mela byt v menu volba vloz tabulku a vlozi ti tam vsechny potrebne tagy bez chyb
peta
Profil *
Bára
A jestli umis kliknout na Soubor - ulozit jako, pak by ti mozna stacilo zmenit stranku
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#lmoje
(ukazka1, hned prvni)
peta
Profil *
Mistr "Já vycházel z toho, že každý (párový) tag by se měl ukončit."
Podle w3c xhtml strict ano
podle w3c htm transition (nebo jak se to pise) to neni podminkou, lze psat:

<font color="#bb0000">ahoj
<font color="#00bb00">ahoj
<font color="#0000bb">ahoj
<p>ahoj
<p>ahoj
<table>
<tr>
<td>ahoj
<td>ahoj
<tr>
<td>ahoj
<td>ahoj
</table> ... ale table uz ukoncit musis, tusim
Bára
Profil
Já to udělala takto:<table border="1" cellpadding="6" cellspacing="0">

<tr>

<td width="50"><span style="font-size:x-large"><a href="C:\webovky\úvod\stranka.html"><small><small>Hlavní strana</small></small></a><p><a href="C:\webovky\úvodní\stranka.html"><small><small>Úvod</small></smal l></td><p>


</tr>

Mám tam chybu??
Timy
Profil
peta
Podle w3c xhtml strict ano -- v každém xhtml se musí ukončovat tagy
podle w3c htm transition (nebo jak se to pise) to neni podminkou, lze psat -- tohle můžeš napsat i v html strict, vyjma značky <font>. Mimojiné <font> se musí ukončovat vždy, i html transitional. Ono je to i trochu logické.
Bára
Profil
Díky za rady už jsem na to pišla:o).
Ale uplně jinak,stáhla jsem si ten soubor nebo co to je,co tady psal:peta.na horu jsem dala dormal odkazy kde je odkaz na další podstrany,dala tam vodorovnou čááru a je to:o)
Timy
Profil
Bára
Pokud to chceš dát na web, tak nesmíš odkazovat na svůj disk, ale musíš ty věci nahrát na server a odkazovat pak na ten server. Jinak bych vyhodil ty <p>, nevím, k čemu tam jsou.
Bára
Profil
odstavec ne?
A proč to nejde?A co se stane když to na ten web tak dám?
Timy
Profil
Bára
odstavec ne? -- tady bych k odřádkování použil spíš <br> nebo třeba další buňku tabulky či seznam, ale jestli to chodí, tak to tak nech, to máš jedno.

A proč to nejde?A co se stane když to na ten web tak dám? -- pokud to dáš v takovéhle podobě na web, tak nebudou funkční odkazy (respektive to bude chodit jenom u tebe).
Bára
Profil
Aha/a stačilo by kdybych tam dala tabulku a do ní až ty odkazy?
Bára
Mistr
Profil
stačilo by kdybych tam dala tabulku a do ní až ty odkazy
Tak teďko nevím, co přesně máš na mysli.
peta
Profil *
Bára
oni ti tu rikaji, ze adresa
"C:\webovky\úvod\stranka.html"
ti a webu chodin !nebude! protoze na webu neni c:\ :)))

pak se to nejak zamotalo a nikdo vlastne nevi, o cem je rec :)

nejlepe
1. nepouzivat jine znaky nez "az09" maximalne podtrzitko "_" pro nazvy souboru a adresaru
Ver mi, vyhnes se mnoha problemum. (Zadne hacky, carky, mezery a ja nevim, co jsi jeste zvykla)
cili: "C:\webovky\uvod\stranka.html"
2. je treba si uvedomit, ze inet bezi na jinem systemu, zvanem LINUX (nikoliv MS WINDOWS, ktere mas doma) a zapis adresy je s opacnymi lomitky
cili: "C:/webovky/uvod/stranka.html"
3. web neni tvuj disk, takze adresa muze byt bud
-- relativni (bude fungovat i na diku)
cili: "stranka.html"
pripadne: "webovky/uvod/stranka.html"
nebo
-- absolutni (uplna, nebude fungovat na disku, pokud nejsi pripojena na inet)
pripadne: "http://moje.webka.cz/webovky/uvod/stranka.html"

Puvodni adresa je absolutni (uplna), ale pouze na tvuj disk. Z jineho pocitacu uz se bohuzel nedoklikas.
Mistr
Profil
Báro, jak jde tvoření webu? :-)
Bára
Profil
Ahoj,

Tak jsem se vrátila z cesty.No tak ted jsem vážně zamotaná.
Možná by bylo nejlepší kdybyste mi někdo napsali kod kde je všechno a tam kam napsat ten obsah mi to to tam napsat atd..,já jsem na to vážně blbá.
Mistr
Profil
Takže chceš teda stránku, která bude mít obsah (s jakými položkami?) a prostor pro text stránky?
Bára
Profil
Ahoj,
Mám problém zapoměla jsem kod jak se dělá tabulka,obyčejná,jak na to?
Takže do tabulky skopíruju a vložím to moje menu složené z odkazů na můj web a to je vše?Nebo jak?
peta
Profil *
Bára
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#lmoje
- JS ostatni: odkaz CSS editor
- PHP: odkaz PHP public system - kliknes na PAGE, kliknes na TABLE a vlozi ti to tabulku
jinak
jakpsatweb - HTML - tabulky?
Bára
Profil
Já už vím!!Začala jsem stránky dělat ve wordu.
Lukasisko
Profil *
no to mi přijde bohužel jako z bláta do louže ;,( kde ty stránky máš?
Bára
Profil
Ahoj,

Mám další problém a jak jinak než zase z menu.:(.
Začala jsem dělat stránku ve wordu.Menu vytvořila...,ale když tam umístím hypertextový odkaz ale bohužel když poté v náhledu na to kliknete tak se to zobrazí tam kde má být jen to menu!!A na dtuhé straně kde to má být není nic.
Co s tím kde to mám spravit a co udělat jinak??
Mistr
Profil
Menu vytvořila...,ale když tam umístím hypertextový odkaz ale bohužel když poté v náhledu na to kliknete tak se to zobrazí tam kde má být jen to menu!!A na dtuhé straně kde to má být není nic.

Je sice poměrně dost hodin, ale z toho nejsem vůbec moudrý.

Máš tedy menu. Klikneš na některou položku z menu a neskočí Ti to tam, kam jsi myslela? Pokud je to takto, tak mi to, prosím, potvrď a začneme problém řešit dál.
Bára
Profil
Ahoj,

Jéé prominte já jsem to psala strašně ve spěchu(odcházela jsem do práce).
Takže ve wordu jsem vytvořila stránky a pokoušela se vytvořit menu - podařilo se.Postupně jsem tam vkládala na odkazy na jednotvivé podstrany.Když jsem potom tyto odkazy zzkoušela v náhledu podstránka se mi objevila v okně menu.
Radek Hrabůvka
Profil
Bára Dokážeš si ty stránky dát na internet? Takhle se moc těžko radí. Potřebujeme vědět, jaký kód jsi použila k tvorbě stránek. Vím co udělat, nejlepší by bylo, kdybych to viděl.

Jestli můžu radit, nedělej stránky ve wordu, stáhni si NVU, je česky a zadarmo a pokud umíš používat word, tak to je hodně podobné.
http://www.czilla.cz/produkty/nvu/
Bára
Profil
Je dik,a jak v tom¨programu vytvořit menu?
« 1 2 3 4 5 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0