Autor Zpráva
dobyvatelcz
Profil
zdravím. chtěl bych se zeptat na jednu věc . jestli by se dalo vložit do nějakeho souboru
třeba z nazvem "head" tohle
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>text</title>
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="logo">
        <h1><a href="/index.html">muj web</a></h1>
        <h1><a href="/index.html"> muj web</a></h1>
        <h2><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Flovci.jecool.net%2F&amp;width=200&amp;height=46&amp;colorscheme=light&amp;layout=button_count&amp;action=like&amp;show_faces=true&amp;send=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px; height:46px;" allowTransparency="true"></iframe></h2>
    </div>
    <div id="menu">
        <ul>
            <li class="active"><a href="/home.html" title="">Home</a></li>
            <li><a href="/text/text.html" title="">text</a></li>
            <li><a href="/lpi/text.html" title="">text</a></li>
        </ul>
    </div>
</div>
a potom pomocí nějakého příkazu by se to dalo vložit i na další stránky .. poněvadž když už mate víc souboru na webu a změníte jednu věc v souboru tak ono se to potom dost dlouho předělava i u ostatnich :/ tak by sem se chtěl zeptat jestli by to šlo nějak ulehčit timhle tím :)
a ještě se omlouvam za můj název tématu .. nevím jak jinak bych to totiž pojmenoval :/


<?php include "nejakysoubor.php"; ?> našel jsem si tady tohle ale nepiše mi to diakritiku jenom nejake znaky nevite co stim?

Moderátor Davex: Titulek „Potřebuju Pomoc“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší. Skoro každý potřebuje pomoc :-)
dobyvatelcz
Profil
za titulek se fakt omlouvám :/ nevěděl jsem jak toto téma mám pojmenovat :/ tohle mě napadlo jako první věc
Kubo2
Profil
[#1] dobyvatelcz:
spoločná hlavička + dohľadaj si niečo o kódovaní súborov.
Diakritika sa ti zobrazuje zle najskôr preto, lebo súbor s hlavičkou a súbor/(y), do ktorého/(ých) hlavičku vkladáš nie sú uložené v rovnakom kódovaní.
dobyvatelcz
Profil
všechny soubory na kterych jsem to zkoušel byly v PHP ale pořad to nešlo.. ještě bych dodal že ta diakritika nešla jen v "nejakysoubor" <?php include "neakysoubor.php"; ?>


ten nejakysoubor mam pojmenovaný jako Head a mám tam vložené
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Lovci Přízraků</title>
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="logo">
        <h1><a href="/index.html">text1</a></h1>
        <h1><a href="/itext2</a></h1>
        <h2><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Flovci.jecool.net%2F&amp;width=200&amp;height=46&amp;colorscheme=light&amp;layout=button_count&amp;action=like&amp;show_faces=true&amp;send=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px; height:46px;" allowTransparency="true"></iframe></h2>
    </div>
    <div id="menu">
        <ul>
            <li class="active"><a href="/text.php" title="">Domů</a></li>
            <li><a href="/text.php" title="">text</a></li>
            <li><a href="/text.php" title="">text</a></li>
        </ul>
    </div>
</div>
Kubo2
Profil
[#4] dobyvatelcz:
PHP nie je kódovanie, ale skriptovací jazyk.

V hlavičke máš meta charset nastavené na UTF-8. Máš tento súbor uložený v kódovaní utf8? Máš všetky ostatné súbory, do ktorých hlavičku vkladáš, uložené v utf8? Predpokladám, že jedna z týchto podmienok asi nie je splnená, pretože inak by to muselo fungovať.
dobyvatelcz
Profil
všechno by mělo byt uloženo v utf-8 ale pro jistotu to zkontroluju :)


celej web sem překopal (pořad nwm kde byla chyba:/ ) ale už to normalně jede :) dík za rady :)


a sry za moje mezery :) teprve se to učím :)
juriad
Profil
dobyvatelcz:
Mimochodem, je velká blbost mít na každé stránce stejný title. Zázračný SEO html tag
Ale řešení tohoto problému je možná nad tvé síly.
Kubo2
Profil
dobyvatelcz:
a sry za moje mezery :) teprve se to učím :)
Každý někdy začínal.“ Za to sa nemusíš ospravedlňovať. Táto diskusia má za cieľ hlavne pomáhať začiatočníkom posunúť sa dopredu, vysvetľovať im veci, ktorým ešte nerozumejú alebo nevedia porozumieť. Ja si myslím, že tu diskutujúci tento cieľ celkom uspokojivo plnia :-)
dobyvatelcz
Profil
juriad:
to už jsem vyřešil ( dik že si mě na to upozornil :) )
udělal jsem to takhle

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
<?php include "./head.php"; ?>
<title>titulek stránky</title>
</head>
Kubo2
Profil
dobyvatelcz:
udělal jsem to takhle
Fungujúce, ale nie je to veľmi výhra. Je to veľmi neprehľadné a pracné, kvôli tomu, že v head.php nemáš ukončenú hlavičku a v ostatných súboroch na to musíš stále myslieť. Skús toto:

(head.php)
<?php
function basic_head($title = 'Lovci Přízraků', $desc = "") {
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title><?php echo $title; ?></title>
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="<?php echo $desc; ?>" />
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="logo">
        <h1><a href="/index.html">muj web</a></h1>
        <h1><a href="/index.html"> muj web</a></h1>
        <h2><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Flovci.jecool.net%2F&amp;width=200&amp;height=46&amp;colorscheme=light&amp;layout=button_count&amp;action=like&amp;show_faces=true&amp;send=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px; height:46px;" allowTransparency="true"></iframe></h2>
    </div>
    <div id="menu">
        <ul>
            <li class="active"><a href="/home.html" title="">Home</a></li>
            <li><a href="/text/text.html" title="">text</a></li>
            <li><a href="/lpi/text.html" title="">text</a></li>
        </ul>
    </div>
</div>
<?php
}
?>
Takisto ako predtým do každého súboru vložíš tento súbor pomocou <?php include("head.php"); ?>, ale k tomuto kódu pridáš ešte jeden príkaz (volanie funkcie):
<?php
@include("./head.php");
basic_head('titulok práve prehliadanej stránky', 'popis stránky (text ktorý bude v meta description)');
?>
<!-- všetok ostatný HTML kód -->
Všimol som si, že chceš nechávať meta descritpion prázdny, tak som parameter $desc urobil nepovinným:
<?php
@include("./head.php");
basic_head('titulok práve prehliadanej stránky');
?>
<!-- všetok ostatný HTML kód -->
A na hlavnej stránke si volanie funkcie môžeš ešte viac zjednodušiť, pretože ak nevyplníš prvý argument, tak titulok stránky sa implicitne nastaví na reťazec "Lovci Přízraků":
<?php
@include("./head.php");
basic_head();
?>
<!-- všetok ostatný HTML kód -->
dobyvatelcz
Profil
no mě to tak nějak skoro připadá jako ten můj způsob akorát tady u toho bych musel trochu upravit head.php a jinač by se to moc nelišilo od meho způsobu , protože já si to spíš kopíruju ze stránky na stránku , protože psát to my připadá zbytečné a zdlouhavé :) a navíc u mého způsobu bych mohl dodat i do hlavičky nějakou věc kterou bych třeba na další stránce nechtěl mít (to je jen tak pro příklad :) ) ale dík za radu :)
Kubo2
Profil
dobyvatelcz:
a navíc u mého způsobu bych mohl dodat i do hlavičky nějakou věc kterou bych třeba na další stránce nechtěl mít
To sa dá riešiť tak, že si pre rôzne stránky môžeš vytvoriť rôzne hlavičky, a každú by si vkladal osobitnou funkciou. Napríklad takto:

head.php
<?php
function set_title_desc($title = 'Lovci Přízraků', $desc = "") {
     echo '<title>', $title, '</title>', "\n";
     echo '<meta name="description" content="', $desc, '" />', "\n";
}

function hlavicka1 ($title) {
?><!-- html kod --><?php
set_title_desc($title);
}

function hlavicka2 () {
?><!-- html --><?php
set_title_desc('Titulok pre osobitnú hlavičku', 'Popis stránky');
}

function [...] () {...}

Funkcie zrejme už volať vieš, to ako im máš predávať hodnoty už asi tiež vieš, takže to asi nemusím vysvetľovať(?). Jednoducho pre každú z tých hlavičiek, ktoré chceš odlišné, si vytvoríš vlastnú funkciu, prípadne si môžeš vytvoriť univerzálnu funkciu, niečo ako moje set_title_desc, pomocou ktorej budeš vkladať základnú časť hlavičky do ostatných funkcií. atd atd. Možnosti sú neobmedzené :)
dobyvatelcz
Profil
můj web je něco na způsob jako když máš blog o něčem takže ten můj způsob mi příjde praktičtější :) kdybych dělal nějaký těžší web tak bych určitě šáhl po tvojem způsobu :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: